Van deze kohaku ga je blozen

Van deze kohaku ga je blozen

Het is altijd een gok om een tosai in Japan door te laten groeien als azukari, een naam die zo krijgshaftig en uitdagend klinkt.

Soms gaat het geweldig, soms gaat het slecht, maar als je een update zoals van deze kohaku ontvangt, dan mag je wegdromen in je wildste fantasieën.

Ik kan me niet herinneren ooit zo gecharmeerd te zijn van een update van een azukari als van deze. Ik heb al honderden azukari gehad, en ik ben al dikwijls blij geweest met de resultaten, maar bij deze update kon ik mijn gevoelens, voor zover ik die heb, niet onder stoelen of banken steken.

Stel je voor ! Ik was doodgelukkig om een vis rond te zien zwemmen in een blauwe bowl. Als je het vertelt tegen oningewijden, dan verklaren ze je voor gek, maar de echte koikichi weten precies waarover ik het heb.

Ze is nu nog maar nisai en heeft nog een heel leven voor zich, maar de belofte is er en de toekomst ziet er rooskleurig uit.

Ik nam een grote gok toen ik ze aankocht via Narita begin dit jaar, want je praat over geld dat voor veel mensen niet weggelegd is, en geloof me, ik weet echt wel wat geld waard is.

Ik vond ze echter bloedmooi, en kon het niet laten om ze aan te kopen, ondanks het feit dat ik verwachtte om ze niet te kunnen verkopen. Mis poes, want binnen een dag was ze al verkocht, zo eenvoudig was het.

Ik had enkel overlegd met Narita, en ja, je kunt moeilijk verwachten dat hij iets negatief hierover gaat zeggen. Bovendien had ik enkel een foto van de koi gezien en geen echt goed filmpje. Ik kreeg nog wel een filmpje toen ze in het vat rondzwommen tijdens de event, maar veel kon je daar niet uit maken.

Soms moet je echter instinctief handelen, en dat deed ik dan ook. Ik probeerde zelfs de andere kohaku ook nog aan te kopen, maar dat is me niet gelukt. Het is dan ook niet eenvoudig om zaken te doen met de machtigste dealer in de koiwereld, waar ik als kleine dealer gewoon peanuts tegen ben.

Nu heb ik wel geen minderwaardigheidscomplex hoor, maar respect voor zijn zicht op koi en de manier op welke wijze hij zaken doet, daar kan ik respect voor opbrengen. Het is en blijft zoals er achter op zijn jas geschreven staat No. 1.

Mag ik zo vrij en nederig zijn om deze kohaku een wereldkoi te noemen ?

Een kohaku die vermoedelijk niet zo goed zal zijn, maar zeker ertegen aan zal leunen vind ik persoonlijk deze kohaku.

De tosai is nog piepklein, alhoewel je niet van een piepkleine tosai kan spreken als ze op 4 - 5 maanden al boven de 30 cm zijn, maar qua uitstraling vind ik deze dicht in de buurt komen.

Natuurlijk vergelijk ik deze niet, maar ik denk dat je het idee ervan wel kan overtuigen om ze dezelfde indruk te geven. Hier verwacht ik bijzonder veel van en het was ook de kashira van Taniguchi. Tijd zal het uitwijzen...

Laat Een Reactie Achter

Meld je aan of maak een account aan om een reactie achter te laten.

Nog geen reactie

Openingsuren

Zaterdag: Van 11.00 tot 16.00 uur
Zondag: 10.00 tot 12.00 uur

Overige dagen
: op afspraak.
GSM: +32 (0)478 36 74 74

Koi v/d week

2002018

sanke 2002018
Verkocht
Koi Evolutie

SA-V18-10240

Azukari koi in serre LAAKDAL SA-V18-10240