De vijver van Wim, deel 1

De vijver van Wim, deel 1

Een nieuw project dient zich aan. Altijd mooi om op te volgen, een vijver met een inhoud van 75 kuub, vergelijkbaar met een project dat eerder gebouwd werd.

Nog niet zo lang geleden werd dit project voltooid, en blijkbaar wordt dit zowat dezelfde constructie.

Met een lengte van 8 meter op 3,5 meter en na de bocht nog eens een uitzwemruimte van 7,5 meter op 3,5 meter zullen de koi niet te klagen hebben wat betreft plaats.

Ik heb nog een filmpje gevonden van eenzelfde vijver waar je kan zien hoe de koi een sprint kunnen trekken. Mooi om te zien hoor !

Ik begrijp dat niet iedereen zich een vijver zoals deze kan permitteren, maar ik geloof wel dat je bijzonder kan genieten van een vijver zoals deze.

Ze zijn ondertussen met het uitgraven van de vijver begonnen en er is me beloofd om me regelmatig een update te bezorgen van de werken.

Wie legt vijvers zoals deze aan ? Wij schenken het meeste vertrouwen aan Patrick en Joey van Zenkoi, en zullen iedereen die een vijver wil aanleggen met hun in contact brengen.

Er werden verschillende aanpassingen in het systeem aangepast op ons verzoek. Zo werd er gevraagd om de trommels te voorzien van 130 Mu in plaats van 70 Mu, en is er altijd een bypass voorzien voor de trommel.

De reden ligt voor de hand in onze filosofie. Ervaring en gebruik van het systeem door enkele klanten bij vijvers die gebruik maken van de diensten van Ben om de koi zo goed mogelijk te laten evolueren, brengen systematisch aanpassingen aan het systeem die Zenkoi eventueel getrouw opvolgt.

Wij vinden dat een trommel enkel moet gebruikt worden als voorfilter en niet als filterinstallatie in combinatie met bewegend bed. We drukken steeds sterk op het gebruik van Japanse matten, nog altijd zoals in Japan.

Een bypass kan er voor zorgen dat niet alles door de trommel eruit wordt gehaald en de zeef van 130 Mu vinden wij persoonlijk ook beter. Het zijn kleine aanpassingen die volgens Ben bijzonder veel meerwaarde geven.

Het is ook belangrijk om kogelkranen te gebruiken en geen schuifkranen die onvermijdelijk beginnen te lekken na een bepaalde periode. Dit klein verschil in meerprijs mag geen optie zijn om dergelijke besparingen te doen. Na 10 jaar heb ik alle schuifkranen vervangen wegens lekkage…

Maar dat is onze filosofie, en wie zegt dat wij de waarheid in pacht hebben ? Wij zijn maar een klein radertje in het geheel nietwaar ?

Het beloofd in ieder geval een boeiend project te worden om op te volgen, en ik weet bovendien welke koi er naartoe gaan…dat maakt het geheel nog boeiender voor de toekomst.

Meer afbeeldingen

De vijver van Wim, deel 1: afbeelding 1

Laat Een Reactie Achter

Meld je aan of maak een account aan om een reactie achter te laten.

Nog geen reactie

Openingsuren

Zaterdag: Van 11.00 tot 16.00 uur
Zondag: 10.00 tot 12.00 uur

Overige dagen
: op afspraak.
GSM: +32 (0)478 36 74 74

Koi v/d week

2002018

sanke 2002018
Koi Evolutie

SA-V18-10240

Azukari koi in serre LAAKDAL SA-V18-10240