Update van enkele koi

Update van enkele koi

Vandaag was het weer een grote dag...de groeivijver was aan de beurt.

Hier zaten nog enkele vergeten koi, die we toch weer eens in de kijker gaan stellen, want de resultaten mogen gezien worden.

Eerst en vooral 2 Yamamatsu kohaku van de opensales begin dit jaar. Deze kwamen aan in April, en Yamamatsu eigen waren deze 2 koi vrij duur in aankoop. Kwaliteit kost nu éénmaal geld, daar is niets aan te doen. Toch wil ik je niet onthouden om 2 kohaku voor te stellen die van respectievelijk 26 en 27 cm dit jaar doorgegroeid zijn naar een kleine 55 cm., en waarbij je kan zien dat ze nog niet aan het einde van hun latijn zijn. Het blijven 2 goede kohaku, die de moeite waard zijn om te bekijken.

1104024

1104025-01

1104025-02

Dan de eerste van onze favoriete showa, de andere volgt zo dadelijk. Bekijk even deze Mako Showa van Momotaro. We hebben ze niet gemeten, maar ik schat ze nu rond de 58 cm. Deze showa is een absolute blikvanger, maar dat zien jullie zelf ook wel. Bekijk het filmpje en zeg nu zelf...wil je dit niet in je vijver hebben zwemmen ?

Zet nu je veiligheidsbril op, voordat je ogen zich aanpassen aan het vlijmscherpe sumi (atarashi sumi genoemd bij sanke). Maak je klaar en kijk nu zelf naar dit wondertje van de natuur. Er zijn weinig showa die dit sumi kunnen tentoonstellen volgens mij. Ik hoop niet dat wij deze tot 70 cm krijgen, maar ik hoop wel dat de uiteindelijke eigenaar deze tot 75 cm kan laten doorgroeien, want dan heb je het negende wereldwonder in je vijver zwemmen.

Als je goed kijkt, zie je op het filmpje het sumi op het neusje verschijnen dat naar de sumivlek aan de zijkant van het hoofd zit. Ik gok erop dat er nog een sterke menware mogelijk is. De foto is van de vorige keer, daarom dat het sumi niet te zien is op de neus. Mijn foto's van deze showa waren niet zo goed, daarom dat ik de oude foto gebruikt heb. Het filmpje zegt echter alles.

Morgen geef ik een volledig verslag over de groeivijver, geniet ondertussen maar van deze juweeltjes...

Meer afbeeldingen

Update van enkele koi: afbeelding 1
Update van enkele koi: afbeelding 2
Update van enkele koi: afbeelding 3

Laat Een Reactie Achter

Meld je aan of maak een account aan om een reactie achter te laten.

Nog geen reactie

Openingsuren

Zaterdag: Van 11.00 tot 16.00 uur
Zondag: 10.00 tot 12.00 uur

Overige dagen
: op afspraak.
GSM: +32 (0)478 36 74 74

Koi v/d week

2002018

sanke 2002018
Koi Evolutie

SA-V18-10240

Azukari koi in serre LAAKDAL SA-V18-10240