Updates zijn altijd interessant

Updates zijn altijd interessant

Van de week kreeg ik een update binnen van enkele interessante kohaku waar ik bijzonder blij mee was. Updates komen tegenwoordig weinig binnen, dus ik ben blij dat ik er weer eens één kan tonen. Ik herkende de koi meteen. 

Het enige spijtige is dat ik geen filmpjes meer kan tonen van bij aankoop. Heel mijn archief van video bij You Tube is verdwenen, een regelrechte ramp en schande. Ik probeer al een hele tijd mijn 25 000 filmpjes terug online te krijgen, maar je weet nog niet eens tegen wie je moet praten. 

Wat ik wel kan doen is de foto bovenhalen van de koi in kwestie. Gewoonlijk zijn dit de foto's van de koi toen ze aangekocht werden als tosai of als nisai. De eerste kohaku dateert van april 2019. Ze is nu 59 maanden volgens de gegevens of gosai (vijfde levensjaar). 

Ze is ondertussen 75 cm volgens de informatie die ik ontvangen heb, en als je weet dat ze nog een tijdje zal groeien is een eindje boven de 80 geen loos begrip. Ik kan me moeilijk van de indruk ontdoen dat de meeste koiliefhebbers deze kohaku wel op prijs kunnen stellen....mooi hoor.

De tweede kohaku is een jaartje jonger en is uit 2020, iets wat je altijd aan de codenummer kan terugvinden. Deze kocht ik wel als  nisai aan op 53 cm. Ze is nu 47 maanden of bijna 4 jaar en  69 cm groot heb ik begrepen. Hier zit dus nog altijd veel toekomst in.

Het is nu éénmaal bekend dat ik van dit soort patronen hou. Meerstaps patronen op een superwit lichaam, ik kan daar echt van genieten zonder afbreuk te doen van andere patronen natuurlijk. Ik kan beide koi alleen maar toejuichen en ben blij dat ik dit soort koi kan leveren aan klanten die er toch duidelijk plezier in hebben.

Nu het succes van de kohaku van gisteren in het nieuwsoverzicht, zijn het toch weer 2 prachtige voorbeelden van koi die de moeite waard zijn. Bovendien en daar blijf ik bij is Momotaro toch wel bijzonder gefocused op kohaku. Misschien tot vervelens toe voor sommigen, maar aan kohaku mankeert eigenlijk  niets hoor.

Het blijft een tot de verbeelding sprekende koi die nooit verveeld. Zoals ik al zei ben ik altijd al gefascineerd door kohaku met stappen patronen, daarom dat ik toch nog even van de gelegenheid gebruik wil maken om enkele kohaku te laten zien die momenteel nog azukari zitten in Japan en waar ik bijzonder benieuwd naar ben als ze boven komen.

Een kohaku van 40 cm als tosai met een vergelijkbaar stappenpatroon. Ik weet zeker dat deze momenteel om en bij de 55-60 cm zal zijn als hij bovenkomt. 

Een sandan kohak van 38 cm als tosai. Een sandan blijft een koi die altijd op prijs wordt gesteld en een toonbeeld is van rust. Ik geef meer om de stappenpatronen, maar een mooie sandan kan me ook altijd bekoren.

Een inazuma achtige kohaku van 39 cm. Inazuma spreekt altijd tot de verbeelding. deze benadert dit patroon, alhoewel je het niet een echt inazuma patroon kan noemen. 

Een yondan kohaku van 35 cm. Misschien iets kleiner als de vorige, maar dat kan de pret niet bederven. Yondan of vierstaps blijft nog altijd bijzonder aantrekkelijk.

Deze 4 kohaku zullen in de loop van de volgende weken of maanden boven water komen, en ik ben bijzonder benieuwd hoe ze er uit zullen zien. Gewoonlijk is de ontwikkeling positief, dus we hopen maar op het beste. 

Aan de eigenaar van de 2 getoonde kohaku updates...dikke proficiat, de koi zien er bijzonder goed uit, en ik ben blij dat ik de filmpjes heb ontvangen.

 

2
5
3
4
9
3
6
5

Meer afbeeldingen

Updates zijn altijd interessant: afbeelding 1
Updates zijn altijd interessant: afbeelding 2

Laat Een Reactie Achter

4 reacties

Johan

555


Johan D

555


roy

555


Polleke

555


Openingsuren

Zaterdag: Van 11.00 tot 14.00 uur.
Wil je later op zaterdag komen, maak dan even een afspraak
Zondag: Van 10.00 tot 12.00 uur, of nadien op afspraak.

Overige dagen: op afspraak.
GSM: +32 (0)478 36 74 74

inlove funny surprised sad angry thumbsup yesimage/svg+xml noimage/svg+xml