Vader en dochter genieten van hun aankoop

Vader en dochter genieten van hun aankoop

En de mama ook niet te vergeten, die stond erbij en keek ernaar, maar ook zij genoot van de aanblik van deze prachtige ginrin sandan kohaku van Momotaro. Je zou voor minder, want ze is echt de moeite om te bekijken.

Normaal moet ik met het sleepnet door het groene water om een koi te pakken te krijgen, maar dat was buiten de waard gerekend. Ik herken sommige koi doorheen het groene sopje, en of de duivel ermee speelde reageerde ik onmiddellijk toen ik de schim van de koi herkende en kreeg ze onmiddellijk te pakken. 

Zelfs de eigenaar was onder de indruk van mijn kunsten, maar ikzelf ook want dat gebeurt zelden of nooit. Hierdoor moest ik echter de koi niet storen tijdens hun wekelijkse rustperiode en kunnen ze lekker verder profiteren van hun rust.

Zowel vader als dochter genieten van hun aankoop. De gin op de koi is door de lichtinval misschien moeilijker te zien op het filmpje, maar geloof me, het is van hoogwaardige kwaliteit en ligt goed verdeeld van voor naar achter.

De klad begint er eindelijk in te komen. Langzaam gaan de verkochte koi naar huis en komt men de koi ophalen. Ik weet niet precies meer hoeveel koi er in vijver 5 rondzwemmen. Naar schatting nog een 15 tot 20-tal. In het weekend komt men er nog een aantal ophalen, de druk is van de ketel.

Nieuwe aanvoer is nodig, maar het is niet eenvoudig momenteel. Herinneren jullie je nog de link naar de 3  kohaku op de veiling van Sakai ? En herinner je je nog wat ik erbij vermeldde ? Dat de startprijs nog dikwijls zou vermenigvuldigt worden ? Bovendien zou ik alle moeite doen om nummerke 94 wel te pakken te krijgen omdat ik deze kohaku meer dan goed vond !

Welnu ik heb woord gehouden en hier kan je de verkoopprijs van de kohaku zien. De prijs is zoals verwacht serieus omhoog gegaan en gestrand op 2 200 000 yen of om en bij de 17 000 euro.  Ik heb de verkoopprijs van mijn eigen koi weggedaan, want dat hoef ik toch nog niet te vertellen veronderstel ik.

Naast de kohaku van pakweg een kleine 17 000 euro zie je ook het woordje WIN staan. Dat is de kohaku die ik te pakken heb gekregen op de veiling. Ze zal te koop aangeboden worden onder code KO-V21-494 en zal zo dadelijk onder nieuwe koi aanwinsten verschijnen.

In mijn ogen een optie op de toekomst, en als tosai een niet te onderschatten bouw, 48 cm groot en een patroon waar iedereen mee kan leven. Bekijk het filmpje. Als je een echte jumbo wil weet je wat je moet doen ! Ik zal ze azukari laten en ik kan bijna 100% verklaren dat ze einde seizoen 60 cm+ zal zijn. De voorgestelde prijs is in feite een prijs voor een nisai van gehalte en wordt dan ook aangeboden ex azukarikosten, want de koi kan  je nog altijd dadelijk laten overkomen als je er op tijd bij bent.

Vandaag gaat de oorlog verder, maar ik heb er geen goed ook in. Als je de prijzen nu al bekijkt van tosai dan zakt de moed in je schoenen. Er worden belachelijke prijzen betaald voor tosai, en laat het nu net die tosai zijn die wij graag hebben. Dat de prijzen de pan uitstijgen zie je bijvoorbeeld bij deze sanke

Als je nu zou denken dat corona de prijzen in de pan zou hakken dan zie je nu juist het tegenovergestelde. De kwekers hebben volgens mij de kraan dichtgedraaid en daardoor is er een leegte ontstaan in de aankoopmogelijkheden. Eindresultaat, de vraag is groter dan het aanbod, en de prijzen rijzen de pan uit. Ik doe niet meer mee, ik kan niet aansluiten bij deze formule en zal mijn kansen wel afwachten.

Ik ben wel blij dat ik eind vorig jaar mijn aankopen toch geforceerd heb, met groot succes trouwens, en dat ik me toch ingelaten heb met de kleinere tosai. Er zijn nog voldoende grote jumbo koi voorradig en ik kan nog een tijdje verder.

Vandaag ga ik nog proberen te scoren, maar ik verwacht er niet veel van. Morgen zullen we het weten !

 

Laat Een Reactie Achter

4 reacties

Peter De Clercq

555


Pieter

555


Johan

555


Matthijs

555


Openingsuren

Zaterdag: Van 11.00 tot 14.00 uur.
Wil je later op zaterdag komen, maak dan even een afspraak
Zondag: Van 10.00 tot 12.00 uur, of nadien op afspraak.

Overige dagen: op afspraak.
GSM: +32 (0)478 36 74 74

inlove funny surprised sad angry thumbsup yesimage/svg+xml noimage/svg+xml