Zijn dromen bedrog ?

Zijn dromen bedrog ?

Dromen kunnen bijzonder dramatisch maar ook euforisch zijn. Er is gewoonlijk geen verklaring aan te koppelen, maar dromen geeft voedsel aan de verbeelding zodat het leven juist die extra dimensie krijgt.

De sanke die ik gisteren op de kop tikte maakte deel uit van een droom, want de verwachtingen in de online winkel van Sakai waren laag gespannen. De prijzen rezen de pan uit, niet dat het anders was dan bij de echte veilingen, maar het gevoel dat er iets niet klopte kreeg de bovenhand.

Zelden heb ik de prijzen van de koi zo enorm zien stijgen. De meeste koi waar wij interesse in hadden gingen voornamelijk tegen het miljoen yen en meer weg. Niet te schatten, het lijkt wel of de corona nog meer invloed heeft in negatieve zin op de prijzen.

Ik heb enkele voorbeelden samengevat in een screenshot om je het te laten zien, en het zijn geen speciaal gezochte screenshots, neen, het zijn enkele screenshots die ik er zomaar tussenuit nam. Je moet er dan nog bij fantaseren dat dit niet de eindprijzen zijn, want éénmaal de laatste seconde is verstreken, verdwijnen ze van het toneel, dus het zijn tussentijdse screenshots.

Zelfs de éénkleurige koi deden een duit in het zakje, en misschien zouden ze hier wel als waardeloos worden beschouwd, in Japan brengen ze geld in het la'je, maar dan in het la'tje van de kweker.

De koi die we niet zochten gingen ook behoorlijk in prijs, maar daar heb ik voor gepast. Is dit fout ? Neen, dat is de optie waar je voor gekozen hebt, maar dat maakt het wel niet makkelijker.

Ik kon mijn ogen niet geloven toen ik toch deze sanke te pakken kreeg, en naarmate de dag vorderde werd ik blijer en blijer met deze sanke. Ze paste nog juist in het straatje van koi die ik op mijn palmares wou schrijven, en staat nu te boek onder SA-V21-4215 en staat tijdelijk onder de nieuwste koiaanwinsten. 

De reden kunnen tweëerlei zijn. Er waren juiste hevige acties rond enkele hele dure koi aan de gang die toch de meeste aandacht opeisten, dat zou één reden kunnen zijn. De andere reden kan volgens mij in het feit liggen dat de koi nog onvolwassen is in haar ontwikkeling. 

Mogelijk is het sumi nog niet te ver ontwikkeld, want dat zijn de koi waar de meesten voor gaan. Dikke, vette sumiklotters, en waar ze ook liggen het maakt ze niet uit, je krijgt ze niet te pakken. 

Deze echter is volop in de ontwikkelingsfase, en zo hebben wij ze zelfs het liefst. Ik heb snel een evolutieschets gemaakt om het verwachtingspatroon te schetsen. Nee, zo zal het niet worden, dat is een utopie, maar benaderen lijkt me niet onmogelijk.

Met haar 63 cm is ze ook niet van de minste nisai, en voor zover dit nu nodig is, laat ik ze nog een seizoen in Japan om verder te ontwikkelen, tenzij iemand mij contacteert, de sanke wil aankopen, maar toch wil laten komen. Dit moet dan wel snel gebeuren, want het transport staat in de korte wachtrij, het moet geregeld worden.

Geef deze sanke echter nog een jaar mudpond, en je zou verbaasd  kunnen zijn. Wij geloven er niet 100% maar 110% in. Wat ze zal doen in groei is moeilijk te benaderen, vermits je niet weet in welke mudpond ze terecht komt, maar 72-75 cm sluit ik niet uit.

Een ander monster vertrok ook naar zijn nieuwe vijver !

Menige klant wees ze aan in de vijver en had plezier in deze prachtige ogon van Momotaro. Wat een beest, 90 cm+, nog vrij jong en ze heeft de body om groot en breed te worden. De schubben zijn groot en de bouw is stevig, daar kun je niet omheen. Het is zeker een aanwinst voor zijn bestand.

Johan houdt van groot. Maar wie houdt er nu niet van groot ? Maar groot alleen is niet genoeg ! Het zou groot en mooi moeten zijn, en dat is nu juist het dilemna. Laten we ons momenteel vergapen aan het segment van koi dat nog in de wachtrij staat in Japan, zowel de verkochtte als de niet verkochtte, dan staat er een heel segment topkoi te wachten om hun intrede te doen. 

Ik heb nog wat foto's gevonden van enkele ouders uit de nieuwe aankopen en die heb ik ook in het overzicht geplaatst.

Meer afbeeldingen

Zijn dromen bedrog ?: afbeelding 1
Zijn dromen bedrog ?: afbeelding 2
Zijn dromen bedrog ?: afbeelding 3
Zijn dromen bedrog ?: afbeelding 4
Zijn dromen bedrog ?: afbeelding 5
Zijn dromen bedrog ?: afbeelding 6
Zijn dromen bedrog ?: afbeelding 7
Zijn dromen bedrog ?: afbeelding 8
Zijn dromen bedrog ?: afbeelding 9

Laat Een Reactie Achter

4 reacties

Frank

Echt een geweldig mooie Sanke🤩. Vaak genoeg gezien bij Sakai dat na het 5e jaar het sumi er pas écht goed op komt. Ben heel benieuwd hoe ze er over een aantal jaar uit gaat zien. 👌👌


Jack

Heel fraaie Sanke !


Matthijs

Jack... moest je nog eens een nieuwe Sanke zoeken... pwoah! Wat een monster...

Machtige aankoop Luc!, Wanneer deze verder ontwikkelt heb je goud in handen! 

@Johan, Mooie ogon.. maar wel een hele grote zo te zien op je foto ;)


Wim DW

ja de prijzen, een gek verhaal en de kwekers kennen niet alleen iets van mooie koi kweken maar zijn blijkbaar ook bij de les geweest toen prof Eyskens het had over de micro en macro economie.....Proficiat aan de auteur met zijn nieuwe aanwinst en proficiat aan JD met zijn aanwinst - een eenkleurige die in menig vijver een mooie aanwinst zou zijn - proficiat.


Openingsuren

Zaterdag: Van 11.00 tot 16.00 uur 
Zondag: Van 10.00 tot 12.00 uur

Overige dagen: op afspraak.
GSM: +32 (0)478 36 74 74