Vandaag komt er zo goed als niemand

Vandaag komt er zo goed als niemand

Dit zei ik tegen Ben toen hij aankwam, en het ergste was dat ik nog gelijk had ook nog. De mensen profiteren van het goede weer, en gelijk hebben ze.

Als er dan toch niemand komt, kunnen we de filter aanpassen, want we moesten nog het één en ander repareren. Een klusje voor Ben, want op dat vlak staan mijn handen binnenste buiten.

Nu we het toch rustig hadden konden we gerust de veschillende vijvers nog eens controleren op parasieten, want om de één of andere reden is het dit jaar erger dan andere jaren.

Gelukkig was er maar één vijver die moest behandeld worden, en de rest was parasietenvrij. Vermits we toch een koi moesten vangen om te controleren wou ik voorstellen om de Kin Matsuba nog eens op film vast te leggen, want het is een verloren koi.

Hiermee bedoel ik dat hier weinig rekening mee wordt gehouden ondanks het feit dat het toch de moeite is om te bekijken.

Ze zag er voortreffelijk uit, en als je het niet geloofd, kijk dan zelf, en met zijn 66 cm een voortreffelijke verschijning die iedere dag beter en beter wordt.

Men zegt altijd dat ik alleen gosanke koop, en gedeeltelijk is dat waar. Als ik echter een non gosanke koop zoals deze matsuba, dan krijg ik ze niet verkocht, net zoals een paar andere soorten, dus blijf ik maar zoveel mogelijk bij gosanke. En vertel me nu niet dat dit geen prachtige Kin Matsuba is….

Nu we toch bezig zijn met controleren nog even een kohaku bovengehaald die bijna alles combineert wat je moet hebben om een jumbo te creëren.

Bekijk de bijgevoegde foto goed en bestudeer de bouw van de koi en de huidkwaliteit in het filmpje. Alles klopt aan deze kohaku…aangekocht als tosai april vorig jaar, en moet nog 2 jaar worden.

Het enige wat misschien niet voldoet is patroon, maar wat wil dat nog zeggen als ze éénmaal over de 80 cm is. Patroon is uiteraard altijd belangrijk, maar op een gegeven moment als de koi een behoorlijke ontwikkeling naar de 80 cm heeft doorgemaakt, valt dit min of meer in het niet…

Ik had me vergist… plotseling kwamen er toch mensen om naar koi te kijken. Krista en Benni waren op zoek naar een kohaku. Nu die heb ik nog goede zitten, en samen met Ben een bowl kohaku gevuld met een aantal mogelijke kandidaten.

Als ik dit zo bekijk mag ik tevreden zijn en ik geloof best dat het moeilijk wordt voor de mensen om een koi te kiezen op deze manier. Waar kijk je naar ? Huidkwaliteit, bouw of patroon ? Wij kunnen niets anders doen dan ze te laten zien en onze mening te geven.

Dan laten we het over aan de kopers om een oordeel te vellen, en in dit geval werden 2 kohaku uitgezocht, waarvan eentje gekozen werd voor zijn potentiële grootte in combinatie met een goede kwaliteit, en dan heb ik het over de Sakai kohaku.

De tweede werd de Matsue kohaku met een machtig goed velletje in combinatie met een speels patroon. Deze werd aangekocht bij Narita vorig jaar. Hier zie je ze nog als tosai. Misschien interessant om op te merken is dat het sashi al grotendeels aan het inklaren is, en dat het patroon uiteentrekt in plaats van samentrekt. Goed voor de toekomst !

s’Avond kreeg ik nog een filmpje aan van Krista die trots hun vijver liet zien met hun nieuwe aanwinsten, maar wat was dat ? Binnen de kortste keren begonnen ze te paaien...

De aanwezige mannen lieten niet op zich wachten, want ze hadden blijkbaar nog nooit een vrouw gezien. Toch even de mensen erop gewezen dat ze alles goed in het oog moesten houden, want dat het er soms ruw te keer zou kunnen gaan, en het zou zonde zijn moest er iets gebeuren.

Van één ding ben je nu wel zeker ! Het zijn wel degelijk vrouwtjes….

Rudy stuurde me nadien ook nog trots een filmpje met de woorden: Er gaan er veel spijt krijgen dat ze deze Kindai showa hebben laten zitten hoor. Is fantastische koi en word hier goed verzorgt hoor Ik ga er een bom van maken.

Goed zo Rudy, that’s the spirit. En let vooral op de fantastische boedha die je op het einde van het filmpje ziet en waar ik ook een paar foto’s van toevoeg. Mooi tuintje, prachtig aangelegd, dat kan je wel aan de Rudy overlaten !

Kiezersvraag

Moet ik alleen gosanke kopen of willen jullie liever dat ik ook andere soorten aankoop. Alleen gosanke klik op 1 van de emoticon, Meerdere verschillende soorten, druk op 2.

Meer afbeeldingen

Vandaag komt er zo goed als niemand: afbeelding 1
Vandaag komt er zo goed als niemand: afbeelding 2
Vandaag komt er zo goed als niemand: afbeelding 3
Vandaag komt er zo goed als niemand: afbeelding 4
Vandaag komt er zo goed als niemand: afbeelding 5

Laat Een Reactie Achter

Meld je aan of maak een account aan om een reactie achter te laten.

Nog geen reactie

Openingsuren

Zaterdag: Van 11.00 tot 16.00 uur
Zondag: 10.00 tot 12.00 uur

Overige dagen
: op afspraak.
GSM: +32 (0)478 36 74 74

Koi v/d week

SA-V19-1230

Nidan Sanke SA-V19-1230
Koi Evolutie

SH-V11-1137

Koi in Japan VERKOCHT SH-V11-1137