Verbluffend goed resultaat

Verbluffend goed resultaat

Inderdaad, verbluffend goed resultaat, al zeg ik het zelf.

Peter was gekomen om zijn voedselsupplementen op te halen. De combinatiepakketten schijnen goed in de smaak te vallen, een goede reden om dit iedere week te doen.

Het weer was ditmaal perfect en we hadden samen mooi de tijd om enkele koi na te zien en te bowlen. Ik was zelf ook benieuwd om de nisai van de veiling die ik onlangs gekocht heb even te controleren.

Een groot vraagteken was de reuze kohaku die ik op de veiling gekocht had. Niemand gelooft erin, ook de mensen die op de veiling aanwezig waren hadden hun vraagtekens. Gewoonlijk is dat een mogelijkheid om tot een score te kunnen komen, en mijn slag te kunnen slaan. Als zij er hun zinnen op hebben gezet, kan ik het wel vergeten.

Als ik een kans riek, dan doe ik zeker mee. Het gaat over deze bodybuilder, een kohaku uit de TM kohaku bloedlijn van Momotaro. Zou deze lengte kunnen maken of niet. Zijn bulldozerachtige kop en gedrongen body die meer op een sigarenstompje leek dan op een sigaar, leek het risico niet waard te zijn voor de aanwezigen, dus kon ik mijn slag slaan, want ik hou wel van een uitdaging.

Als je deze genen hebt, en die body als je 2 jaar bent, dan maakt het niets meer uit hoe je verder ontwikkelt. De investering weegt niet op tegen het voordeel als hij nu toch eens de groei zou kunnen maken. Ik was dus blij met de aankoop van dit zwaargewicht, die de naam "Jerommeke" krijgt van mij, want daar trekt ze wel een beetje op.

Het kleine hi plekje op de zijkant van het oog, heb ik ook gezien hoor, en is zo verwijderd als het stoort, maar ik laat het lekker zitten voorlopig. Madam is medio april binnengekomen, en nu een 10-tal weken later heeft ze zomaar eventjes 5 cm lengte gemaakt. Ik heb zelden een groei zoals dit gezien op die korte tijd. Rekening houdende met het feit dat ze een zware reis heeft doorstaan, en de temperatuur niet echt in het voordeel speelt, mag ik meer dan tevreden zijn. Zou dit mijn lucky shot kunnen worden ?

Je ziet het trouwens ook in de verandering van bouw. Als je het filmpje bekijkt van bij aankoop en je vergelijkt het met het filmpje van nu, dan zie je langzaam de body beter in verhouding komen. Ik heb maar van één ding spijt, en dat is dat ze nog in Arendonk zit. Ik vind het gewoonweg zonde dat deze koi niet in een degelijke vijver zit, waar ze de kansen krijgt om verder te ontwikkelen.

Ik wil niet zeggen dat mijn vijvers niet degelijk zijn, want niets is minder waar, maar de omstandigheden, en hiermee bedoel ik rust, persoonlijke begeleiding en optimale verzorging, zouden hier toch wel eens een grootheid van kunnen maken. Heb ik gelijk of ben ik fout ? De toekomst zal het uitwijzen, maar ik heb veel vertrouwen in de goede afloop.

De andere koi die ik gebowld heb, waren trouwens allemaal 3 cm gemiddeld gegroeid, een geweldig resultaat van geweldige vissen die ik niet verkocht krijg dit jaar. Ik heb 6 koi gebowld en er 2 filmpjes van gemaakt, en waar je lekker van kan genieten, tenminst ik toch nog altijd. Wat vinden jullie ervan ?

Bowl 1 - Momotaro en Taniguchi nisai

Bowl 2 - Momotaro nisai

Als laatste heb ik nog even een checkup gemaakt van de Taniguchi kohaku, heerlijke vissen om naar te kijken. Ik ben vandaag aanwezig van 10.00 uur tot 12.00 uur en daarna ga ik van de zon genieten.

Meer afbeeldingen

Verbluffend goed resultaat: afbeelding 1

Laat Een Reactie Achter

Meld je aan of maak een account aan om een reactie achter te laten.

Nog geen reactie

Openingsuren

Zaterdag: Van 11.00 tot 16.00 uur
Zondag: 10.00 tot 12.00 uur

Overige dagen
: op afspraak.
GSM: +32 (0)478 36 74 74

Koi v/d week

2002018

sanke 2002018
Verkocht
Koi Evolutie

SA-V18-10240

Azukari koi in serre LAAKDAL SA-V18-10240