Verplaatsen van de laatste koi

Verplaatsen van de laatste koi

Deze avond ga ik de koi ophalen in Schiphol. Rudy en Jeroen gaan me vergezellen en ook om te helpen.

Morgenvroeg mag je natuurlijk een verslag verwachten. Voor mensen die benieuwd zijn hoe koi ingepakt worden, heb ik een filmpje ter beschikking gekregen van Paul, die mooi laat zien hoe koi ingepakt worden. Dit zijn vermoedelijk de Isa showa die verpakt worden voor verzending.

Het ophalen van toch wel 2 bijzonder hoogwaardige koi, is toch een speciale gebeurtenis. Het is toch even balen als deze 2 superkoi het nest verlaten, en mijn verzorging vaarwel zeggen. Tevens brengt het ook verademing en ben ik blij dat de koi de quarantaine zo goed doorstaan hebben. De ongelooflijk knappe showa van Momotaro, door mij aangekocht op de veiling van Momotaro 2011 is echt een plaatje, net zoals haar zuster, die vorige week ook al vaarwel heeft gezegd. De kohaku van Sakai, is de vergoeding die Patrick heeft gekregen voor het trieste verlies van zijn Yondan Kohaku, een wonde die nog steeds niet geheeld is. Niet bij hem, maar ook niet bij mij...

Bij het zien van deze koi, kan je je ook voorstellen wat je mag verwachten van de kwaliteit van de veilingvissen. NIet allen ontwikkelen ze evengoed, maar ik maak me sterk om er toch de betere uit te selecteren. Deze 2 prachtkoi hebben ondertussen een quarantaineperiode achter de rug van 1 december tot nu, zijn tijdens deze periode nog enkele centimeter gegroeid, en zeg nu zelf, ze zijn er niet op achteruitgegaan, wel ?

Daarnaast ben ik volop bezig met het overplaatsen van de koi, en de laatste zijn zondag en gisteren overgeplaatst. Ik heb overal filmpjes van gemaakt, want de meeste koi moeten nog opgehaald worden.

Sanke Sakai, nu 71 cm

Sanke Yamamatsu, nu 62 cm

Goshiki van Kanno, nu 50 cm

Kohaku van Yamamatsu, nu 63 cm

Karashigoi van Sakai, nu 63 cm

Showa van Sakai, nu 56 cm

Kohaku van Yamamatsu, nu 62 cm

Kohaku van Taniguchi, nu 50 cm

Kohaku van Taniguchi, nu 54 cm

Tancho van Momotaro, nu 42 cm

Kohaku van Yamamatsu, nu 62 cm

Kohaku van Taniguchi, nu 56 cm

Kohaku van Taniguchi, nu 50 cm

Kohaku van Taniguchi, nu 50 cm

Als dit gebeurd is, zie je een vijver met een mooie bezetting aan koi. Iets te veel, maar dit is toch beter dan overgezet te worden onder slechte omstandigheden. Ze zwemmen nu op 13°, en het gedrag is voortreffelijk.

Laat Een Reactie Achter

Meld je aan of maak een account aan om een reactie achter te laten.

Nog geen reactie

Openingsuren

Zaterdag: Van 11.00 tot 16.00 uur
Zondag: 10.00 tot 12.00 uur

Overige dagen
: op afspraak.
GSM: +32 (0)478 36 74 74

Koi v/d week

2002018

sanke 2002018
Koi Evolutie

SA-V18-10240

Azukari koi in serre LAAKDAL SA-V18-10240