Vervroegde overzetting van de koi

Vervroegde overzetting van de koi

Door omstandigheden die te maken hadden met verbouwingswerken was het nodig om de serre vervroegd leeg te maken. Het scheelt maar een tweetal weken, dus zo erg is dat niet. Ik kan echter de serre niet alleen leegmaken vermits het water altijd verdienstelijk groen is, want ik heb een sleepnet en hulp nodig om het sleepnet te bedienen. Ik heb dan maar een beroep gedaan op Johan van Interkoi Nederland die zo vriendelijk was om mij even te helpen, waarvoor mijn dank natuurlijk.

Tja, sommige dingen kan je niet alleen. Af en toe heb ik hulp nodig, alhoewel ik dat probeer zoveel mogelijk te vermijden. Tot hiertoe lukt het me nog altijd aardig. Gelukkig kan ik altijd rekenen op enkele trouwe mensen.

Het serregebeuren was dit keer een moeilijk seizoen met regelmatig wat parisitaire problemen. Het kan ieder seizoen ook geen succes zijn, daar moeten we mee leren leven. We maken wel van de gelegenheid gebruik om de serre volledig zuiver te maken en de wanden te reinigen, want we hadden dit jaar veel last van draadalgen. 

We hebben geprobeerd op meerdere manieren de draadalgen weg te krijgen, maar het was een onmogelijke opgave, we kunnen het zelf niet plaatsen. Nu zijn algen niet zo erg, maar de overdaad dit seizoen was helaas ongekend, wat toch tot wat frustatie leidde. Bovendien waren alle probeersels om de algen op een aanvaardbaar niveau weg te krijgen gedoemd om te mislukken.

Het voordeel was wel dat de koi er blinkend en sprankelend uit te voorschijn kwamen. Ik heb enkel een overzicht gefilmd van de nog niet verkochte koi, en er zitten serieuze kleppers bij. De tijd ontbrak om er een hele filmshoot van de afzonderlijke koi van te maken en bovendien is het ook fijner dat je persoonlijk komt kijken naar de koi.

Twee koi heb ik wel even terzijde genomen. Deze zijn verkocht, en het is mijn plicht om deze even aan de klanten te laten zien. Ze zijn beiden rond de 40 cm, misschien geen spectaculaire groei, maar de huidkwaliteit is er om je duimen en vingers van af te likken. Beide zien er picobello uit;

We hebben nog wel geen beslissing genomen wat we met de serre in het winterseizoen gaan doen. De oncontroleerbare energieprijzen maken het gegeven een beetje moeilijker en vooral kostelijker. Bovendien heb ik het gevoel dat de mensen ook niet echt gebrand zijn op nieuwe aankopen.

Misschien kunnen jullie me helpen en een voorstel doen wat tof zou zijn om in deze 20 kuubs vijver te zetten in de winter. Misschien een 20-tal sanke van Taniguchi, altijd een succes geweest, en een serie interessante sanke te kiezen die voor iedereen acceptabel zijn om aan te kopen. Ofwel een serie non gosanke uit het noorden met verschillende variëteiten ? Je kan me altijd raad geven, ik kan het altijd in mijn besluitvorming meegeven.

 

Laat Een Reactie Achter

6 reacties

Peter De Clercq

555


Johan

555


robbie

555


Matthijs

555


interkoi

555


Phil

555


Openingsuren

Zaterdag: Van 11.00 tot 14.00 uur.
Wil je later op zaterdag komen, maak dan even een afspraak
Zondag: Van 10.00 tot 12.00 uur, of nadien op afspraak.

Overige dagen: op afspraak.
GSM: +32 (0)478 36 74 74

Koi v/d week

SH-NA23-0505

showa SH-NA23-0505
inlove funny surprised sad angry thumbsup yesimage/svg+xml noimage/svg+xml