Een positieve boost

Een positieve boost

Het zijn memorabele dagen als er een aantal koikichi op bezoek komen, waarvan de meesten ook nog eens veel verstand hebben van koi. Dat leidt er wel toe dat er veel moet gebowld worden, maar dat is niet erg. Voor die ene dag dat de koi hun beste beentje moeten voorzetten, moeten ze ook niet klagen. Bovendien is het altijd verkwikkend om goede koi te zien.

Dat resulteert wel in een groot aantal filmpjes, dus voor de filmliefhebbers een mooie gelegenheid om misschien enkele van hun favoriete koi te kunnen zien. Laten we echter beginnen bij het begin. De eerste klanten kwamen er al vroeg aan.

koffiekoekenHet gebak en de taartjes werden rijkelijk op tafel gezet, en onder het genot van een kopje koffie ontspannend genieten van de ochtend...het kan zeker geen kwaad. De regen gooide in het begin wat roet in het eten, maar even daarna scheen de zon en is het tijd om naar de koi te gaan kijken.

Henco wou als eerste een paar shiro zien. De shiro zitten al een hele tijd in Arendonk, het zijn bijzonder moeilijke koi om te verkopen of ze moeten de perfectie benaderen. Toch zijn deze nog volop in ontwikkeling en verbeteren dag na dag. Het sumi begint samen te trekken en de lijnen worden gevormd. Tot wat dit moet leiden in de toekomst is quasi onvoorspelbaar, maar als  je dit filmpje bekijkt kan je toch niet anders dan genieten van wit en zwart !

In dezelfde vijver, namelijk vijver 2, zwemmen er momenteel een paar uitzonderlijk mooie koi waar ik niet 100 maar 200% achter sta. Ik laat je achtereenvolgens een bowl met 2 koi en een bowl met 3 koi zien. De eerste bowl is een machtige kohaku van Dainishi en een uitzonderlijk goede sanke van Momotaro. "Ik duld geen kritiek" was de uitspraak van Martin, maar ook in dit geval zou ik deze memorabele woorden willen gebruiken voor deze 2 topkoi.

Wat ik zie doet me plezier. Bekijk het hoofd van die kohaku, kijk hoe die telkens verbeterd. Als dit geen prijsbeest wordt dan eet ik mijn hoed op. Hetzelfde geld voor de sanke. Om het geheel een nog fraaier beeld te geven besloot ik op eigen verzoek er een shiro utsuri bij te zetten om het kleurenspectrum nog meer glans te geven. En zeg nu zelf is dat geen verleidelijk trio. Je zou ze alle 3 wel willen kopen in één deal. 

En dan is het de beurt aan de golden corn, of moet ik zeggen de goddelijke corn. Een bowl met een aantal koi uit de duurdere serie van Narita, en een aantal uit de goedkopere reeks die Taniguchi vorig jaar had geselecteerd voor mij. De commentaar laat ik aan jullie over, want zelf durf ik er niets meer over te zeggen.

Maar we zijn er nog niet vandaag, er komt nog heel wat op ons af. In vijver 2 bevind zich ook een klepper van formaat, de ginrin tancho kohaku van Momotaro. Perfecte huidkwaliteit, goed ginrin, dieprode tancho, maar niet  helemaal perfect en met zijn 66 cm een reus voor de toekomst, daar mag je zeker van zijn. Dat de tancho niet helemaal perfect is, doet geen afbreuk aan de tancho kohaku. Een glorieuze koi met bijzonder veel uitstraling. De golden corn werd mee ingepakt en mee naar huis genomen. Geweldige keuze !

Ondertussen bleven de golden corn hun aandacht opeisen. Ditmaal in het gezelschap van 2 moord kohaku van Momotaro. Het geheel werd doorspekt met een ginrin orenji ogon van Momotaro en zo kom je tot een machtige bowl met koi die allen tot de subtop behoren, want over de top wil ik niet praten. Nogmaals een filmpje van deze toppers maar dan met 3 in de bowl. 

Als vanzelfsprekend ontkomen we niet aan het bowlen van deze ginrin tancho kohaku van Momotaro. Een blikvanger eerste klas die nooit aan de aandacht van de kijkers ontsnapt. Het was de koi waarvan ik vermoedde die het eerste zou verkocht worden, maar ik was er totaal naast. Hij is nog altijd niet verkocht. Je moet ze maar eens gaan zoeken in Japan, dan weet je wel hoe laat het is. Laat maar zwemmen hoor ! Ze stoort me helemaal niet, ik geniet er iedere keer van als ik er voorbij kom. En wat zouden we zijn zonder deze blikvangers. Woorden schieten hier soms tekort om koi zoals deze te omschrijven. 

Tenslotte als laatste voor vandaag een filmpje met 5 koi die in de loop van de volgende weken naar hun nieuwe verblijfplaats zullen gaan. Jan en Hilde voegden gisteren het woord bij de daad en kochten 5 koi aan om als eerste bewoners naar hun nieuwe vijver in aanbouw te gaan. Nog even geduld, de vijver is bijna klaar, en dan kunnen ze genieten van een mooi vijftal. Altijd spannend om met de eerste koi te gaan beginnen. 

En zo hebben jullie mee kunnen genieten van een spannende zaterdag, waarvan er nog meer mogen volgen. Vandaag ben ik ook aanwezig van 10.00 tot 12.00 uur. Er zijn nog wat koffiekoeken over, dus profiteer ervan en kom even langs.

 

Meer afbeeldingen

Een positieve boost: afbeelding 1
Een positieve boost: afbeelding 2
Een positieve boost: afbeelding 3
Een positieve boost: afbeelding 4
Een positieve boost: afbeelding 5

Laat Een Reactie Achter

1 reactie

Matthijs

555


Openingsuren

Zaterdag: Van 11.00 tot 14.00 uur.
Wil je later op zaterdag komen, maak dan even een afspraak
Zondag: Van 10.00 tot 12.00 uur, of nadien op afspraak.

Overige dagen: op afspraak.
GSM: +32 (0)478 36 74 74

inlove funny surprised sad angry thumbsup yesimage/svg+xml noimage/svg+xml