Visie op de toekomst van Interkoi

Visie op de toekomst van Interkoi

Een naam en een persoon die je misschien tegenwoordig regelmatig ziet verschijnen in de nieuwsitems van Interkoi is Wiechert. Dit heeft zijn redenen. Wiechert zal in de toekomst meer en meer op de voorgrond treden als koibemiddelaar voor Interkoi.

Het is zijn droom om ooit een bedrijf op te richten met de verkoop van koi. Reeds 12 jaar is hij begeesterd door  koi en is reeds 15 maal in Japan geweest om koi aan te kopen. Ondertussen heeft hij een goede relatie met meerdere kwekers in Niiagata en is als tussenpersoon reeds dikwijls opgetreden in de aankoop van koi.

Een minpuntje is ook een pluspuntje, namelijk de afstand tussen zijn woonplaats en Arendonk. Dat bedraagt ettelijke kilometer, waardoor het naar Arendonk komen een moeilijke opdracht is, maar daar gaan we proberen een mouw aan te knopen.

De plannen zijn om 1x per maand een roadtrip te maken uit zijn Regio, met name Zwolle, Almelo, Enschede. Maar wat is regio tegenwoordig. Wiechert heeft een gedegen kennis om goede koi te selecteren. Een man zonder grootspraak, maar wel met de juiste kijk en input om begerenswaardige koi te selecteren.

Hij heeft ook de juiste connecties in Japan en laat zich niet overklassen door de onderhandelingsgeest van de Japanners. Hij weet wat hij wil, en hij komt op voor zijn klanten. Hij begrijpt de geest en de manier van handelen van de Japanners die ook met het nodige respect moeten behandeld worden.

Er zitten verschillende mogelijkheden in de pen wat betreft de toekomst van Interkoi en de koibemiddeling van Wiechert. Ik zet deze even op een rijtje.

  1. In eerste instantie is het de bedoeling om koikichi uit zijn regio te helpen met hun keuze, en dit op een objectieve wijze. Niet om Interkoi te bevoordelen, maar om een dienende hulp te zijn voor mogelijke klanten. Het zou dus een optie zijn om maandelijks af te reizen naar Arendonk met potentiële klanten die hun vertrouwen stellen in Interkoi, en op deze manier kennis te laten maken met onze koi. 

    Kopen is geen must, het mag ook een leerschool zijn, maar uiteraard is verkopen wenselijk. Wiechert zal de volledige vrijheid krijgen om de vissen te bowlen, te presenteren en uit te leggen, en ik zal hem bijstaan op de achtergrond, net zoals ik de laatste 15 jaar altijd de eer overgelaten heb aan anderen om in het daglicht te staan.

  2. Een tweede plan is om hem de mogelijkheid te geven om naar Japan af te reizen en daar zijn inkopen te doen, maar ditmaal in Niigata, en daar op te treden als bemiddelaar. Deze plannen moeten nog even in de koelkast totdat de corona fever over is natuurlijk. Het Zuiden blijft voorlopig nog even in mijn handen.

  3. Wiechert zal dus kunnen beschikken over een eigen budget en volledig zelfstandige basis kunnen opereren, maar uiteraard in overleg met mij. Alles zal geleidelijk verlopen, en ik laat de ideëen aan hem over.

  4. Wiechert is veel socialer dan ik, en stelt ook voor om mensen de mogelijkheid te geven om mee te reizen naar Japan. Hij weet precies hoe het werkt, kan perfect begeleiden en onderhandelen met de kwekers aldaar. Zij kennen hem, ze weten wat ze aan hem hebben en geven hem ook het nodige respect.

    Een onmisbaar tool in je onbekende zoektocht naar koi. Hij is er voor de klanten, terwijl het zakelijke gedeelte niet mag vergeten worden.. Bovendien is de opvang van de koi ook verzekerd door de know en kennis van Interkoi gedurende 15 jaar.

  5. Wat betreft Interkoi Arendonk, liggen er plannen op stapel om één vijver zoveel mogelijk in stijl te verkopen van de overblijvende koi. Daar heb ik bepaalde plannen voor utigewerkt in het voorjaar. Zo gauw dit gelukt is zal ik deze ter beschikking te stellen voor Wiechert om zijn eigen koi aan te kopen en te presenteren, volledig op eigen houtje.

    Ik heb hiervoor vijver 1 in gedachten, mijn klanten weten welk vijver 1 is, en nieuwe klanten zullen het snel leren kennen. Het is een vijver van 35 kuub, geschikt voor een groot aantal koi. Zo gauw de lente in aantocht is, zullen we hier werk van maken. 

  6. Een mogelijk plan is ook om één of meerdere vijver te bouwen in de regio van Wiechert, om daar koi op te vangen zodat afstand niet altijd een obstakel moet zijn, maar ook die dienst kunnen doen als  opgroeifaciliteiten en deze misschien in de toekomst uit te bouwen. Dit is echter toekomstmuziek.

Realist tot in de kist !

Het enige waar rekening mee moet gehouden worden is natuurlijk mijn leeftijd, want ik heb niet het eeuwige leven. Als alle plannen voor deze toekomst gesmeed worden zal ik ook de verantwoordelijkheid en de kennis aan hem overdragen voor alle koi die nog moeten geleverd worden met alle voorwaarden vandien, moest ik onverwacht wegvallen, maar dat is een laatste stap die dan nog moet gezet worden.

Ik hoop het uiteraard nog enkele jaren vol te houden, maar je moet je ogen niet sluiten voor alle mogelijke scenario's. Tenslotte zijn er nog openstaande mogelijkheden om de filosofie van Interkoi over te dragen aan de jongere generatie.

Zeg maar wat jullie ervan vinden !

 

Laat Een Reactie Achter

10 reacties

Peter De Clercq

555


Patrick Beld

555


Matthijs

555


rudy

555


JanVC

555


ben

555


Andrée en Ludo

555


Marc roelvink

555


Filip

555


Polleke

555


Openingsuren

Zaterdag: Van 11.00 tot 14.00 uur.
Wil je later op zaterdag komen, maak dan even een afspraak
Zondag: Van 10.00 tot 12.00 uur, of nadien op afspraak.

Overige dagen: op afspraak.
GSM: +32 (0)478 36 74 74

inlove funny surprised sad angry thumbsup yesimage/svg+xml noimage/svg+xml