De toegewijdheid van Johan

De toegewijdheid van Johan

Als één van zijn klanten vraagt om een ginrin orange ogon te selecteren en je moet er bijna 2 uur voor rijden, dan mag je spreken van een geweldige service voor je klant. Johan heeft dit voor zijn klanten over. Respect, meer kan je er niet over zeggen.

Het is altijd leuk als we samen een koi kunnen uitkiezen, en het wordt heel secuur gedaan hoor. Er wordt goed gekeken wat in zijn ogen het beste resultaat is voor zijn klant. Af en toe een kwinkslag ertussen mag, en maakt het selecteren ook nog plezierig.

Er wordt nauwkeurig gekeken naar de belangrijkste eigenschappen van de koi. Is het gin goed en stevig verspreid over de body, is de kleur intens en evenwichtig over het ganse lijf, ga ik voor de grote of de kleine, is dit geen mannetje maar mogelijk een vrouwtje, heeft deze een hoge backbone of niet ! Het zijn allemaal dingen die meespelen.

Je moet er rekening mee houden dat het geen benigoi zijn. Je moet ze echt aanzien als orange ogon, en eigenlijk zou  ik  het zelfs orange brown ogon durven noemen. Ze hebben een bijzonder eerlijke kleurschakering in mijn ogen. Je moet ze live zien, want zelfs op een filmpje komt de kleur niet over zoals ze zijn.

Het gin is van een bijzonder hoge kwaliteit, dat kan ik je garanderen, maar de subtiele kleur die je in geen andere koi terugvind heeft mijn persoonlijke voorkeur. Ik denk ook niet dat ze zo gevoelig zijn voor het ontwikkelen van shimi's, iets wat bij de benigoi over het algemeen een domper op de vreugde geeft.

Bekijk hier het filmpje

Het duurde enige tijd, en de meest begeerde tosai werden vervolgens in een andere bowl gezet om de uiteindelijke keuze te bepalen. Dit heeft zijn tijd nodig en Johan besteedde er de nodige tijd aan voor zijn klant. Tenslotte werd een definitieve keuze gemaakt en werd toch gekozen voor de grootste van de 2, die met haar 37 cm op haar 7 maanden abnormaal groot was.

Daisuke zegt dat ze 100 cm kunnen worden, maar ik ben al blij dat ze de 80 overschrijden. Dat is al een hele prestatie in onze contreien. Net zoals de niet ginrin equivalenten zijn het in ieder geval koi met een bijzonder stevige body op deze leeftijd, en als ik zie wat ze kunnen eten, dan weet ik voldoende.

Wat me ondertussen wel zorgen baart voor dit jaar zijn de dreigende energiefakturen. Ik weet niet hoe het in Nederland zit, maar ik wordt hier geconfronteerd met een verdrievoudiging van de energiefaktuur en daar moet ik eens ernstig over nadenken. Het is al een bijzonder zware last en dit kan kan onaangename gevolgen hebben voor dit jaar en de toekomst. Ik kreeg zojuist de nieuwe prijs binnen.

De verhoging betekent een kostenlast van bijna 4000 euro per maand extra of 48 000 euro op jaarbasis. Niet van de poes, en vermits ik maar 300 koi per jaar verkoop een serieuze slok op de borrel die ik zal moeten opvangen. Als je terugtelt per koi komt je aan een bijzonder zwaar verdikt. Tel het zelf per koi maar uit. 

 

Meer afbeeldingen

De toegewijdheid van Johan: afbeelding 1

Laat Een Reactie Achter

7 reacties

Rene

555


rob

555


ben

555


ben

555


ben

555

Johan

555

interkoi

@Johan 555


Openingsuren

Zaterdag: Van 11.00 tot 14.00 uur.
Wil je later op zaterdag komen, maak dan even een afspraak
Zondag: Van 10.00 tot 12.00 uur, of nadien op afspraak.

Overige dagen: op afspraak.
GSM: +32 (0)478 36 74 74

inlove funny surprised sad angry thumbsup yesimage/svg+xml noimage/svg+xml