Hij is er klaar voor

Hij is er klaar voor

De tijden zijn niet meer wat ze geweest zijn. Een maand heeft Polleke moeten wachten om zijn camera met bijhorende onderdelen in ontvangst te mogen nemen. De eerste testen zijn gedaan, zij het met een makkelijke koi. 

Misschien worden er vandaag al wat testen gedaan. Het is niet zo eenvoudig om goede foto's van koi te maken. Je hebt er tijd en geduld voor nodig, en dat zijn 2 eigenschappen waar ik zelf niet sterk in ben.

Zijn eerste pogingen kan je echter al zien aan de foto's die hij gemaakt heeft. Ik ben benieuwd naar de resultaten als hij vandaag langs komt. De bedoeling is dat er nieuwe foto's in het voorjaar gemaakt worden. Dit is vooral om koi die wat langer zitten en serieus verandert zijn opnieuw te tonen zoals ze zijn. En bovendien is het ook gezellig om samen te doen.

Normaal gezien voeg ik nieuwe filmpjes altijd toe en zijn deze een goede presentatie van de koi zoals deze op dit moment zijn. Als je dan een link maakt naar YouTube kan je ook de datum zien wanneer het laatste filmpje is gemaakt.

Altijd meegenomen is, dat als de koi wat langer zit, je de volledige evolutie kan volgen van de koi, van aankoop tot zoals deze nu is. In mijn ogen een pluspunt. Zo gauw we van start gaan met de vernieuwing zal je er van horen.

....en ik zou zo’n 10 minuten filmpje van de GC’s niet erg vinden....

Dat zijn de wensen van Huub, en wat doe je dan ? Die wens vervullen natuurlijk. In dit geval gaat het over binnenvijver 6 waar de orange ogon oshiba shigure in zwemmen samen met de golden corn en enkele koi van Matsue, een bont gezelschap, maar wel levendig.

Het filmpje is wel 12 minuten lang, dus als het te saai wordt zet je het gewoon uit. Ik moet wel eerlijk zeggen dat ik deze winter ontzettend veel plezier heb in het opvangen van de koi. Tot hiertoe doen ze het allemaal bijzonder goed. Ik heb een ander opvangsysteem gebruikt en dat werpt precies zijn vruchten af.

Welke jou golden corn is Huub, kan ik in het filmpje niet zien, en het zal trouwens nog een heel gedoe worden om alle koi goed uit elkaar te houden. Ik hoop dat de verschillen onderling niet te veel problemen oplevert als de mensen hun koi komen ophalen, en dat we de verschillen duidelijk kunnen zien.

Kleine update uit de serre.

Voor een korte check up moest ik even naar de serre waar een aantal koi verblijven. Het zou te gek zijn om dan niet de gelegenheid te nemen en de koe bij de horens vatten om een kort filmpje te maken. Altijd mooi om te zien, en ik kan niet anders dan zeggen dat de koi er voortreffelijk uitzien.

De kleuren spatten er vanaf en de groei is meer dan voldoende tijdens deze wintermaanden. Ze mogen nog enkele maanden profiteren van hun luxe oord, maar daarna moeten ze naar hun nieuwe verblijfplaats. Ik denk dat de mensen de juiste keuze hebben gedaan om de koi hier te laten overwinteren.

 

Meer afbeeldingen

Hij is er klaar voor: afbeelding 1
Hij is er klaar voor: afbeelding 2
Hij is er klaar voor: afbeelding 3

Laat Een Reactie Achter

6 reacties

eric

555


ben

555


wiechert

555


Johan D

555


Ronny V

555


Huub

555


Openingsuren

Zaterdag: Van 11.00 tot 14.00 uur.
Wil je later op zaterdag komen, maak dan even een afspraak
Zondag: Van 10.00 tot 12.00 uur, of nadien op afspraak.

Overige dagen: op afspraak.
GSM: +32 (0)478 36 74 74

Koi v/d week

2402001

sanke 2402001
inlove funny surprised sad angry thumbsup yesimage/svg+xml noimage/svg+xml