Een dikke boterham

Een dikke boterham

Het was een goede dag om te testen. Niet dat het weer zo geweldig was, integendeel, het was nogal grauw en grijs, maar druk was het niet, dus een goede gelegenheid voor Polleke om te testen met zijn nieuw gerief.

Blijkbaar is er nog een goede leerschool nodig om alles onder controle te krijgen, maar uiteindelijk lukte alles redelijk goed. We besloten om enkele tests te doen met koi uit vijver 3, waarin de tosai van vorig jaar zwommen.

Ik heb de foto's nadien in het juiste formaat gezet en lichtjes bijgewerkt, maar het resultaat is goed. Ik zal zo dadelijk de foto's hieronder uploaden en nadien de koi met de codenummers onder de koi nieuwe aanwinsten zetten. 

Natuurlijk zijn het geen nieuwe aanwinsten, maar dan kan je in ieder geval je mening geven over de kwaliteit van de foto's. Ze benaderen wel redelijk goed de kwaliteit en zijn geen opgesmukte foto's zoals ze dikwijls getoond worden, en niet altijd voldoen aan de realiteit.

Foto's maken is een kunst, en door doen kan men leren. Het is de bedoeling dat binnenkort alle koi opnieuw gefotografeerd worden zogauw het weer het toelaat, want iets of wat heldere hemel is wel een noodzaak.

Wat ik wel persoonlijk heel goed vind was de kwaliteit van de filmpjes. Ik vroeg Polleke om enkele filmpjes te maken, en dat was toch een groot verschil. Ik zet hier enkele filmpjes onder elkaar zodat je kan vergelijken.

Waar ik wel bijzonder veel plezier aan beleef zijn de kleine showa van Sakai, die zijn bijzonder mooi om naar te kijken. Wat mij vooral opvalt is de uitzonderlijke sterke verhouding tussen de kleuren wit, rood en zwart. Het beni lijkt fantastisch voor Showa en de kleuren komen alle 3 sterk tot uiting en ze geven me een bijzonder goed gevoel.

Filmpje Sanke Momotaro 2102116 gemaakt door mij 

Filmpje Sanke Momotaro 2102116 gemaakt door Polleke

Filmpje Showa van Sakai FF gemaakt door mij

Filmpje Showa van Sakai FF gemaakt door Polleke

Filmpje van Kujaku van Momotaro gemaakt door mij

Filmpje van Kujaku van Momotaro gemaakt door Polleke

En dan moet ik er nog bij vermelden dat ik mijn filmpjes een beetje bewerkt heb om ze wat lichter te maken, want het weer gaf de filmpjes een grauw aanzicht. Het is nog testen en leren, maar het komt wel in orde volgens mij. 

Wat vind je van de toegevoegde foto's van de koi ? Voldoen die aan de wensen en beantwoorden ze aan de realiteit ? Ik vind persoonlijk van wel. Hou je niet  in om je mening te geven !

Nog een aantal filmpjes die we gemaakt hebben om uit te proberen en foto's te maken. Als eerste deze golden corn van Taniguchi. Ik krijg wel eens het verwijt naar mijn hoofd geslingerd dat het precies euro koi zijn, maar dan moeten ze dringend hun ogen eens laten nazien. Ze zijn betoverend mooi, en als je er niet van houdt....prima, maar ik verzeker je dat ze bloedmooi zijn.

En als je ze bij een ginrin orange ogon zet, dan krijg je een geweldige combinatie van kleuren. Beide zijn in mijn ogen bijzonder aantrekkelijke koi die een interessante toekomst tegemoet gaan. Dan nog enkele filmpjes tussendoor:

Showa van Sakai FF   -   Showa van Sakai FF   -   Showa van Sakai FF

AANBOD VAN DE WEEK

Op het laatste wou ik nog even een kohaku presenteren waarvan ik denk dat  het toch de moeite waard is om te verkopen. Een yondan kohaku van 60 cm van Momotaro. Ik ga geen uitleg geven over de koi, je kan dit zelf bekijken.

Ze zal haar goede eigenschappen en haar minder goede eigenschappen hebben, maar dat het een mooie kohaku is, kan eigenlijk niemand ontkennen, en de kwaliteit steekt ze niet onder stoelen of banken.

Wie interesse heeft om een kohaku zoals deze te kopen, mag een bod doen. Ik zal op ieder bod een antwoord geven. Indien het bod mij bevalt zal  ik een positief antwoord geven. De kohaku zit binnen en kan in Arendonk blijven tot 1 april.

Ik ben vandaag aanwezig van 10 tot 12 uur

 

Meer afbeeldingen

Een dikke boterham: afbeelding 1
Een dikke boterham: afbeelding 2
Een dikke boterham: afbeelding 3
Een dikke boterham: afbeelding 4
Een dikke boterham: afbeelding 5
Een dikke boterham: afbeelding 6
Een dikke boterham: afbeelding 7
Een dikke boterham: afbeelding 8
Een dikke boterham: afbeelding 9
Een dikke boterham: afbeelding 10
Een dikke boterham: afbeelding 11
Een dikke boterham: afbeelding 12
Een dikke boterham: afbeelding 13
Een dikke boterham: afbeelding 14
Een dikke boterham: afbeelding 15

Laat Een Reactie Achter

20 reacties

David

555


Orlando

555

Johan

555


Orlando

555

Polleke

555


Johan

555

Polleke

555


ben

555

Polleke

555


Wim DW

555

Polleke

555


Jack

555

Polleke

555


Johan D

555

Polleke

555


Matthijs

555

Polleke

555


Polleke

555


Phil

555

Polleke

555


Openingsuren

Zaterdag: Van 11.00 tot 14.00 uur.
Wil je later op zaterdag komen, maak dan even een afspraak
Zondag: Van 10.00 tot 12.00 uur, of nadien op afspraak.

Overige dagen: op afspraak.
GSM: +32 (0)478 36 74 74

inlove funny surprised sad angry thumbsup yesimage/svg+xml noimage/svg+xml