2 Beren van 64 cm

2 Beren van 64 cm

Soms sta je verbijsterd bij de ontwikkeling van de koi. In dit geval zie je de kohaku gewoon groeien en sta je versteld van de body die dit schepsel uitstraalt....fenomenaal noem ik dat.

Aangekocht op de veiling van oktober vorig jaar op 59 cm. Gisteren 64 cm gemeten, met andere woorden als je na 3 maanden en een niet te onderschatten transport eventjes 5 cm groeit tijdens de winterperiode, dan mag je gewag maken van een mogelijke reus.

Het is mij niet duidelijk hoe groot dit monster kan worden, maar alle mogelijkheden liggen open. Ik kan je garanderen dat er gewicht in je handen ligt als je de koi  monstert. Het ligt er natuurlijk ook aan waar ze terechtkomen, en dat plaatje kan ik niet invullen. Er zijn kapers op de kust, maar die houden zich voorlopig nog even gedeisd.

Laat je kans echter niet voorbijgaan zou ik zeggen, want vroeg of laat vis je achter het net, en dan is er dikwijls spijt.  Nu zal ik die graag verder laten ontwikkelen in Arendonk, maar dat is afbreuk doen aan de mogelijkheden.

sanke 2111009Bekijk hiernaast even dit certificaat van een sanke. Zoals je op het certificaat kan zien is er zo goed als geen sumi aanwezig bij de presentatie van de koi op de veiling.

Het bewijst maar eens te meer hoe onvoorspelbaar sumi is in te schatten en nog moeilijker is uit te leggen. De moeder is American Dream, en die behoort toch tot één van mijn lievelings oyakoi wat betreft de sanke.

Bekijk nu even dit filmpje en ik kan je garanderen dat de sanke in real live nog beter imponeert. Het sumi druipt er vanaf en kan je vergelijken met een inktpot die overgelopen is en spetters verspreid heeft op de ondergrond. Spetters die als stempels gestanst liggen op dit prachtige lichaam.

Ik heb zelden een sumi kwaliteit gezien die dit benaderd, en het zijn geen loze woorden. Bovendien is het velletje om naar huis te schrijven. De guanine is hier duidelijk aanwezig.

Guanine, wordt opgebouwd in de lederhuid van koi en als zodanig als basis fungeert voor de chromatoforen. (chromatoforen zijn glanskristallen doe een soort lichtgevende reflectie veroorzaken). Het bepaald de glans van de huid en je vind het ook terug in de "fukurin".

Als je het woord fukurin niet goed begrijpt is het misschien verstandig om het artikel van Rini Groothuis eens te lezen dat hij geschreven heeft in 2009. Wie kan het zo zuiver uitleggen dat iedereen het begrijpt ?

Opgelet voor dit weekend

Dit weekend zal ik niet open zijn, tenzij je een afspraak maakt voor 11.30 uur zaterdag en zondag. De veiling van Momotaro valt in het weekend en kan ik anders niet opvolgen. 

Er zijn reeds verscheidene mensen die hun bod hebben doorgegeven voor de veiling en dat moet ik minitieus opvolgen. Daarom dit weekend enkel op afspraak. 

 

Meer afbeeldingen

2 Beren van 64 cm: afbeelding 1

Laat Een Reactie Achter

3 reacties

mitch

555


Mitch

555

The Untouchable

555


Openingsuren

Zaterdag: Van 11.00 tot 14.00 uur.
Wil je later op zaterdag komen, maak dan even een afspraak
Zondag: Van 10.00 tot 12.00 uur, of nadien op afspraak.

Overige dagen: op afspraak.
GSM: +32 (0)478 36 74 74

inlove funny surprised sad angry thumbsup yesimage/svg+xml noimage/svg+xml