De leeuw bewaakt de kleintjes

De leeuw bewaakt de kleintjes

De leeuw kijkt lelijk, net zoals zijn baasje altijd. Het zijn van die momenten in de koiwereld dat er weinig nieuws te melden is. Het leven gaat zijn gangetje en het is een hele opdracht nu om het leven in de brouwerij aangewakkerd te houden.

Net zoals gisteren heb ik wat filmpjes gemaakt van de koi die nog rondzwemmen. In eerste instantie een filmpje van de kleintjes die hun best doen. In tegenstelling tot grote koi zijn ze wel gulzig naar eten. Op dit moment verdeel ik de eetsessies over verschillende keren per dag.

Op dit ogenblik heb ik een voederapparaat ingesteld op 6 voerbeurten per dag, maar kleine hoeveelheden. 10-12-14-16-18 en 20 uur is mijn standaard instelling voor de showa van Sakai FF en de Kujaku van Momotaro die het goed met elkaar kunnen vinden.

In dit filmpje zie je ook de gretigheid die ze aan de dag leggen om hun korreltje te bemachtigen. Tijdens het filmen werd er na ongeveer 1,5 minuut een portie voer geserveerd, en dan zie je ze wakker worden. Dat is wel het mooie aan tosai, de levendigheid en de speelsheid, mooi om te zien. Ik ben er wel van gecharmeerd, weet niet hoe ze zullen evolueren, maar wat ik zie geeft een goed gevoel.

Ze zitten op 18° en ik ga ze zo laten zitten tot 1 april. Dan ga ik langzaam de temperatuur op buitentemperatuur brengen, en ze stilaan gaan aanbieden. Als je ze iedere dag ziet, kan je de groei niet inschatten, maar ik denk dat het sneu zit. Ze ogen goed, zowel de showa als de kujaku, en ik ben er nog geen enkele verloren.

Dat is altijd het meest gevaarlijke aan kleine koi kopen.....ze allemaal gezond houden. Niet altijd evident, maar dit ziet er goed uit. Wat me vooral blij maakt is dat de kwaliteit van de showa beter is dan verwacht. Het beni lijkt heel stabiel te zijn en van goede kwaliteit. Dik genoeg en aantrekkelijk. Ik begin er hoe langer hoe meer zin in te krijgen !

Vijver 4 is niet verwarmd, maar de koi blijven tijdens de winter goed rondzwemmen. De winter is ook geen echte winter, het is sukkelen met de temperatuur. Onder de kap blijft het een onzekere 11°-12° en de vraag om ze eten te geven is hangende.

Normaal stopte ik steeds met voeren vanaf december tot medio maart, afhankelijk van de omstandigheden, maar die zijn niet meer zoals ze geweest zijn. Ik voer daarom nog iedere week 2 tot 3 keer heel weinig, en ik zie dat ze, zei het langzaam, toch laten verleiden om het voer op te nemen.

Het zijn twijfelachtige temperaturen en toch zie ik dat ze zich te goed blijven doen aan foerageren en rustig rondzwemmen. Ik heb een filmpje gemaakt vanaf het venster in de overkapping, want ik laat ze rustig rondzwemmen. Er zijn er niet zoveel meer, ik schat een 20-tal en het zijn de overblijvers van vorig jaar. Het filmpje duurt 10 minuten dan kan je het gedrag wat observeren.

 

Laat Een Reactie Achter

2 reacties

Matthijs

555


Jack

555


Openingsuren

Zaterdag: Van 11.00 tot 14.00 uur.
Wil je later op zaterdag komen, maak dan even een afspraak
Zondag: Van 10.00 tot 12.00 uur, of nadien op afspraak.

Overige dagen: op afspraak.
GSM: +32 (0)478 36 74 74

inlove funny surprised sad angry thumbsup yesimage/svg+xml noimage/svg+xml