Viva Espana. Ik ga op vakantie

Viva Espana. Ik ga op vakantie

Dat is het lot dat voorbestemd is voor deze karashigoi en die zo dadelijk vertrekt naar Spanje.

Vooraleer ze vertrekt naar Spanje moeten ze echter “medisch gekeurd worden”, met andere woorden moet een aangeduide veterinair komen om de gezondheid van het dier te controleren voordat deze vertrekt.

Hier dient een medisch dossier aangelegd te worden door het FAVV die je dan nodig hebt om de koi te vervoeren.

Deze karashi was eigendom van Polleke, maar heb ik mee helpen verkopen naar Spanje, omdat Polleke liever een nog betere karashigoi aankocht die nadien was binnengekomen. Elkaar helpen is dan de boodschap, en neen, ik werd er financieel niet beter van, wees gerust…

Ze werd goed bevonden en de 84 cm grote karashi vertrekt dadelijk richting de zon. Een hele klus om deze te verpakken en te zorgen dat ze gezond en wel aankomt. Gelukkig heb ik nog wat allfish zakjes over, zodat de reis kan vergemakkelijkt worden.

Terwijl we zaten te wachten op de veterinair, kwam Patrick aangereden om één van de Taniguchi showa op te halen. Patrick moest 3 uur rijden om uit het Waalse gedeelte van België naar Arendonk te komen (regio Bergen)…een prestatie met al die wegenwerken…

Patrick is iemand die ieder jaar een showaatje koopt, en dit jaar werd het een showa van Taniguchi. Het is een interessant beestje om te volgen, ondertussen 42 cm, maar vooral omdat het de eerste kweek is van Taniguchi San met Showa van Takeda, en hier ben ik zeer benieuwd naar.

Bij Takeda heb ik goede herinneringen, voor de oudgedienden, denk maar aan Clarissa en ook aan de vele ouderdieren die ook bij Momotaro aan de grondslag liggen, denk maar aan de bloedlijn van Lion Queen die hier ook ergens in verweven zit.

Bovendien is het interessant om te zien hoe de evolutie op dit moment al is. Kijk maar naar het niet klassieke patroon toen ze werd gekozen verleden jaar, en waar je kan zien dat de eerste patronen nog aan elkaar gekoppeld waren, en ondertussen al gescheiden zijn, zij het nog niet voldoende om beter te ogen. Met het groeien zou dit nog beter moeten worden.

Echt een showa dus om van te leren, om nog maar niet te spreken van het prachtige kopmotief dat zich stilaan aan het vormen is. Echt een koi om zeker niet te vergeten, en voor zover ik Patrick kan inschatten is hij zeker bereid om updates te geven.

Een mooi filmpje dat ik gisteren gemaakt heb, en dat de moeite is om te bekijken is het filmpje van de winnaar in Japan, de asagi samen met de junior tategoi van de euregio koishow, en een koitje van amper 20 cm die ik van plan ben mee te nemen naar de BKS. Een prachtig bowltje nietwaar ?

Als ik dan toch bezig ben, moet ik ook nog even de broertjes of zusjes laten zien van de asagi die in Japan gewonnen heeft.

Ik moet eerlijk toegeven dat ik ze best mooi vind en dat ik de kwaliteit best hoog inschat. De kanoko asagi van Matthijs gaat ook mee naar de show. Voor Polleke allemaal te klein spul, dus geen spek voor zijnen bek. Hij houdt van “big is beautiful” om het met de woorden van Rini te zeggen !

Meer afbeeldingen

Viva Espana. Ik ga op vakantie: afbeelding 1
Viva Espana. Ik ga op vakantie: afbeelding 2

Laat Een Reactie Achter

Meld je aan of maak een account aan om een reactie achter te laten.

Nog geen reactie

Openingsuren

Zaterdag: Van 11.00 tot 16.00 uur
Zondag: 10.00 tot 12.00 uur

Overige dagen
: op afspraak.
GSM: +32 (0)478 36 74 74

Koi v/d week

2002018

sanke 2002018
Koi Evolutie

SA-V18-10240

Azukari koi in serre LAAKDAL SA-V18-10240