De vijver van David

De vijver van David

Maar vooaleer ik het verhaal van de vijver van David vertel moet ik toch eerst nog de koi laten zien die opgehaald werden door Nathalie en Roland

Nathalie is een fervent koikichi, dat voel je in hart en nieren. Ze is begeesterd door koi, en ik heb al verscheidene filmpjes laten zien van haar persoonlijk paradijsje.

Dit jaar legt ze beslag op toch enkele prachtige tosai die ik hier in dit filmpje kan laten zien. Geloof het of niet maar ik was mijn camera vergeten en heb het filmpje met mijn telefoon gemaakt. Dat kan je er helaas wel aan zien.

De 2 kohaku zijn uit de reeks die ik aankocht in februari en hebben mij altijd bekoort. De 2 showa komen uit de 72 reeks. Een mooi kwartet dat we graag zullen opvolgen. Succes ermee Nathalie...

De visjes voor Nathalie waren nog maar net ingepakt en David verscheen al op de proppen om zijn 2 jumbo op te halen. Of je het nu geloofd of niet, de showa in dit filmpje is één van de mooiste showa die ik ooit heb aangekocht, en vertrekt nu samen met de kohaku naar haar nieuwe habitat.

Ze had geen prijs op de Euregio show, en dat verbaasde me wel een beetje, maar eerlijk is eerlijk, ze was niet in topconditie. Haar schoonheid kon ze wel niet wegstoppen, en ze wist veel kijkers te bekoren.

De kohaku is één van de mannelijke kohaku die ik aankocht tijdens de laatste veiling van Momotaro….een succesverhaal dat ik zelden nog zal mogen meemaken. Op 2 na werden alle mannelijke koi verkocht, en vandaag of morgen komt er iemand om de voorlaatste te bekijken.

Wat ik nadien mocht ontvangen waren filmpjes en foto’s van de vijver van David, of de vijver waar deze 2 grootheden naartoe mochten. Wat een luxe…

Er zijn een groot aantal foto’s doorgegeven, dus die kan je chronologisch bekijken, en de filmpjes zet ik hier op een rij:

De vijver van David, deel 1, algemene indruk van het project.

De vijver van David, deel 2, na aankomst van de koi.

De vijver van David, deel 3, waar je vooral een idee krijgt van de flow in de vijver. De karashi en de chagoi zijn beiden van Takigawa…

Dit is wat David ons vertelt

Allereerst zijn de koi goed aangekomen en zwemmen ze al lekker mee rond. De 2 koi zijn hier zeer enthousiast onthaald en de kohaku is de favoriet gebleken van de 2 ! Bijgevoegd het filmpje van de 2 koi in hun nieuwe team.

Heb ook filmpje meegestuurd van de vijver en het filter. Voor zij die graag het technische aspect van de vijver zien . Ook enkele foto's van de werken van de oude vijver naar de nieuwe.

Deze zijn op sneltempo van 1 maand uitgevoerd. 24/24 gewerkt zou overdreven zijn om zeggen maar toch 18/24. De oude vijver was 35m3 en op airlift. Filterhuis zat erachter.

De airlift wou ik wat vanaf en de filter en de blok in de tuin van de vijver waren ook een "doorn" . Had ook altijd een zwak voor de natuurlijke rondingen. Door gelegenheid kwam er ruimte vrij in mijn garage en werden plannen gesmeed om het filter naar daar te verhuizen.

Al gauw bleek dit toch een drastische ingreep te worden waar door ik eraan dacht om dan toch maar ineens mijn droom achterna te gaan. Het filter werd de maanden ervoor in gereedheid gebracht. Vloeren uitbreken, muur metselen om een eigen filterput te verkrijgen, couffrage (= bekisting) maken, beton gieten,... alles stond klaar tegen de uiteindelijke verbouwing in september.

Begin september was het dan zover, alle vrienden opgetrommeld . Eerst zwembad geplaatst, koi overzetten, goede filtering erop en veel verversing. Verwerken hebben 1 week geduurd. De oude veel te enthousiast gegoten beton was een pijnpunt waar de kraan dagen op gekapt heeft. Uitzetten van de vorm werd gedaan door mijn gardena slang.

Ik keek en zag dat het goed was. Frans leggen, beton gieten en dag erna start van de metsel werken. Zoals je wel paar keer zal zien had ik tijdens de werken ook goede (achteruit)helpers.

Na de muren was het de plateaus gieten waar de rotsen op kwamen. Deze mochten in mijn ideaalbeeld niet ontbreken! Alle rotsen onder en net boven water werden met de slijpschijf afgerond. Zo zacht als mijn poep…

Bezettingswerken, chapewerken, polyesterwerken, alles werd in sneltempo afgewerkt. De druk zat erop omdat ik mijn koi zo snel mogelijk uit dat bad wou. Ondertussen hadden ze al 2x gepaaid! Daar had ik dan ook mijn handen mee vol... vijver heeft afgeklokt op een goede 45m3.

De vijver word gefilterd door een combi trommel met daar direct achter 1 lijn richting vijver. Dat is de Ff-pro . De retourleiding ligt in nauwe samenspraak met Dirk in buis 125.

Ik pomp met 100 watt exact 40m3 door deze leiding. Deze zijn in de vijver voorzien van inbox staafjes zodat er geen enkele vis in kan ! De 2de lijn uit de combi gaat over de tricklle. Hier gaat welgeteld 18m3 over.

Angelo heeft de metingen hiervoor komen doen. Ook is er nog een waterloopje waar een kleine 5m3 over gaat. Ik geloof zelf in hoge flow en draai momenteel ronde de 70m3 per uur rond. Vijver is ook verwarmd met de gasketel. Beluchting is voor mij ook een belangrijk item en er draait een 200l lucht rond op het water.

Zo, dat was het wat in een notendopje. Hoop dat jullie het wat interessant vonden.. hahaha…De laatste foto is die van mij op bankje. Zo effen genieten doe ik elke dag

Meer afbeeldingen

De vijver van David: afbeelding 1
De vijver van David: afbeelding 2
De vijver van David: afbeelding 3
De vijver van David: afbeelding 4
De vijver van David: afbeelding 5
De vijver van David: afbeelding 6
De vijver van David: afbeelding 7
De vijver van David: afbeelding 8
De vijver van David: afbeelding 9
De vijver van David: afbeelding 10
De vijver van David: afbeelding 11
De vijver van David: afbeelding 12
De vijver van David: afbeelding 13
De vijver van David: afbeelding 14
De vijver van David: afbeelding 15
De vijver van David: afbeelding 16
De vijver van David: afbeelding 17
De vijver van David: afbeelding 18
De vijver van David: afbeelding 19
De vijver van David: afbeelding 20
De vijver van David: afbeelding 21
De vijver van David: afbeelding 22
De vijver van David: afbeelding 23
De vijver van David: afbeelding 24
De vijver van David: afbeelding 25
De vijver van David: afbeelding 26
De vijver van David: afbeelding 27
De vijver van David: afbeelding 28
De vijver van David: afbeelding 29
De vijver van David: afbeelding 30
De vijver van David: afbeelding 31
De vijver van David: afbeelding 32
De vijver van David: afbeelding 33
De vijver van David: afbeelding 34
De vijver van David: afbeelding 35
De vijver van David: afbeelding 36
De vijver van David: afbeelding 37
De vijver van David: afbeelding 38
De vijver van David: afbeelding 39
De vijver van David: afbeelding 40
De vijver van David: afbeelding 41
De vijver van David: afbeelding 42
De vijver van David: afbeelding 43
De vijver van David: afbeelding 44
De vijver van David: afbeelding 45
De vijver van David: afbeelding 46
De vijver van David: afbeelding 47
De vijver van David: afbeelding 48
De vijver van David: afbeelding 49
De vijver van David: afbeelding 50
De vijver van David: afbeelding 51
De vijver van David: afbeelding 52
De vijver van David: afbeelding 53
De vijver van David: afbeelding 54
De vijver van David: afbeelding 55
De vijver van David: afbeelding 56
De vijver van David: afbeelding 57
De vijver van David: afbeelding 58
De vijver van David: afbeelding 59
De vijver van David: afbeelding 60
De vijver van David: afbeelding 61
De vijver van David: afbeelding 62
De vijver van David: afbeelding 63
De vijver van David: afbeelding 64
De vijver van David: afbeelding 65
De vijver van David: afbeelding 66
De vijver van David: afbeelding 67
De vijver van David: afbeelding 68
De vijver van David: afbeelding 69
De vijver van David: afbeelding 70
De vijver van David: afbeelding 71
De vijver van David: afbeelding 72

Laat Een Reactie Achter

Meld je aan of maak een account aan om een reactie achter te laten.

Nog geen reactie

Openingsuren

Zaterdag: Van 11.00 tot 16.00 uur
Zondag: 10.00 tot 12.00 uur

Overige dagen
: op afspraak.
GSM: +32 (0)478 36 74 74

Koi v/d week

2002018

sanke 2002018
Verkocht
Koi Evolutie

SA-V18-10240

Azukari koi in serre LAAKDAL SA-V18-10240