Alle kleintjes zitten nu buiten

Alle kleintjes zitten nu buiten

Terwijl de vijvers met de grote vissen stilaan leeggeraken en de actie voor het 10-jarig bestaan afgelopen is, werd het tijd om de kleintjes in te delen.

Er moesten er nog een aantal naar buiten, en dat geeft natuurlijk weer reden om een filmpje te maken.

Na het meten verdwenen ze in de erwtensoep en daar gedragen ze zich fantastisch. Ik hoop dat ik mijn algenrijk water kan behouden, want ondertussen had ik er een BIO-UV op gezet en hopelijk ben ik niet te laat met het uitzetten van deze lamp, het zou zonde zijn.

Ook mijn kleinzoon Rio heeft er plezier in om de kleintjes te voeren. Ze zitten voorlopig even op 26° en dat zie je aan het gedrag. Ook de andere vijvers doen het heel goed zoals je kan zien.

De actie voor het 10-jarig bestaan is nu voorbij, tenzij je je ingeschreven hebt voor de opendeurdagen, want dan staan er nog wat verrassingen op het menu. Hierover later echter meer.

Ondertussen ben ik de koi aan het voorsorteren voor de BKS die binnen enkele weken plaatsvind. De koi heb ik gisteren naar binnen gebracht om ze een speciale behandeling te geven, zodat ze zo goed mogelijk voor de dag komen.

Een paar heb ik er wel gefilmd en ik moet zeggen dat ze er goed uitzagen. Ze blonken als een spiegeltje en de kleur zag er picobello uit. Of ze een prijs zullen halen ? Geen idee maar het succes van de Euregio koishow zal wel niet kunnen geëvenaard worden.

Ik zal trouwens ook een stand hebben op de BKS en ik ben iedere dag aanwezig. De kwaliteit op de BKS liegt er niet om en die is ieder jaar van een hoog niveau.

Als het goed is komt de karashi ongeveer deze tijd aan op de plaats van bestemming. Het is een lange reis, want de koi vliegt naar Madrid waar ze het volgende toestel moet nemen naar de plaats van bestemming, die ik even niet prijs zal geven.

Ze werd ingepakt om 13.00 uur en komt aan om 8.15 uur. Laat ze dan nog een uurtje onderweg zijn vooraleer ze vrijgelaten wordt en dan heeft ze 20 uur in de zak gezeten...

Als je graag weet hoe ze ingepakt en verzonden wordt, dan kan je dit filmpje even bekijken. Ik probeer het inpakken altijd zo goed mogelijk te doen, en ervaring speelt in deze een grote rol.

Een koi van om en bij de 85 cm verzenden is echter geen sinecure en vraagt zeker de nodige aandacht. Eémaal in de doos ingepakt heb ik er geen controle mee over, en dan ben ik blij als ik straks een mailtje aankrijg dat alles goed verlopen is. Om 8.15 uur zou ze landen op de plaats van bestemming…toch duimen maar !

Meer afbeeldingen

Alle kleintjes zitten nu buiten: afbeelding 1
Alle kleintjes zitten nu buiten: afbeelding 2
Alle kleintjes zitten nu buiten: afbeelding 3
Alle kleintjes zitten nu buiten: afbeelding 4
Alle kleintjes zitten nu buiten: afbeelding 5
Alle kleintjes zitten nu buiten: afbeelding 6
Alle kleintjes zitten nu buiten: afbeelding 7
Alle kleintjes zitten nu buiten: afbeelding 8

Laat Een Reactie Achter

Meld je aan of maak een account aan om een reactie achter te laten.

Nog geen reactie

Openingsuren

Zaterdag: Van 11.00 tot 16.00 uur
Zondag: 10.00 tot 12.00 uur

Overige dagen
: op afspraak.
GSM: +32 (0)478 36 74 74

Koi v/d week

2002018

sanke 2002018
Koi Evolutie

SA-V18-10240

Azukari koi in serre LAAKDAL SA-V18-10240