Voortaan een privé chauffeur

Voortaan een privé chauffeur

De eerste dag is altijd een wat vervelende dag. Je mag niet te snel gaan slapen want dan ben je morgen te vroeg wakker. Kunst is het om laat te gaan slapen, zodat de yetlag geen vat op je krijgt, tenminste zo doe ik het altijd, en ik heb niet gemakkelijk last van yetleg.

Vermits de show in Niigata volop bezig is, staat er hier niet veel op het programma en hebben we de taxi genomen om naar Momotaro te rijden.

Nu moet ik wel zeggen dat we een luxe taxi hadden, want onze chauffeur was niemand minder dan Maeda San persoonlijk, als dat geen eer is….

We hebben onze dag dan volgemaakt met wat rondslenteren op de farm want daar is altijd wat te beleven. Bovendiwas Adam ons gedienstig en we hebben afgesproken dat we morgen de 4 grote azukari zullen bowlen en nog naar een paar grote jumbo gaan zien.

Alle jumbo in Arendonk zijn verkocht, maar we hebben er hier nog een paar gespot. Er komen nog vrij veel vissen naar Arendonk, maar een paar jumbo wil ik toch nog proberen te versieren. We gaan ons best doen.

Het enige wat ik gedaan heb is wat filmpjes gemaakt, want de koi zwommen er bijzonder goed bij. Ik zet alles een beetje op een rijtje.

Eerst kwam Maeda san met wat voer op de proppen om de veilingvissen van december goed te kunnen bekijken. Het is met woorden niet uit te leggen welke beren er zullen gepresenteerd worden in december, maar het is niet te bevatten….

In dit filmpje zie je hoe de koi per dag opgevolgd worden, het aantal koi, het voer, de temperatuur, kortom alles maar helaas in het Japans. Ook dit zijn allemaal koi voor de veiling van december, waar ik ook aanwezig zal zijn.

De tategoi zoals Adam ze noemt doen het voorteffeliijk. Helaas kan je deze tosai, die vermoedelijk pas volgend jaar zullen aangeboden worden als jumbo tosai niet goed inschatten op een filmpje, maar geloof me, ze zullen gegarandeerd jumbo tosai zijn. Hier kan je gezond jaloers op worden, tenminste op de koi, maar niet op de prijs vermoed ik.

Een klein overzicht van de wat grotere koi en van de oyakoi en dan kunnen we verder naar de azukari van oktober en december 2017. Dit is een lust om naar te kijken. Ze zijn nu allen 27 maanden. Ik kan ze nog niet meten, het is gissen, maar wat ik zie geloof ik dat er enkele boven de 70 cm zijn. Morgen zulllen we het definitief weten.

Vermits de mensen mij altijd info vragen welke speciale dingen ze hier in Japan in de vijver doen, heb ik wat meer info gevraagd aan Adam en die zei dat er buiten voldoende plaats en warmte niet veel aan de vijver wordt toegevoegd.

Hij liet me de klei zien die zij gebruiken, en hetgeen me opviel is dat het meer een korrelige structuur had, zie bijgevoegde foto’s. Ze voegen het regelmatig bij, niet iedere dag, dat was het verdict. Bovendien stond de waterverversing ook op een klein pitje, een pisstraaltje veel meer was het niet.

In de vijver met de koi die woensdag geveild worden zaten 368 tosai, de vijver zelf is 80 kuub en er ging op dit moment 2 kg voer in per dag. Ze zullen allemaal niet evenveel te pakken krijgen, maar als je dit gaat tellen per dag dan kom je op 5.43 gram voer per dag, verdeeld over 3 voerbeurten. Ook waar niet om naar huis te klappen.

Ik weet niet wat een ding van 20 cm weegt, geen idee, maar als ik 200 gram zeg, zit ik dan al in de goede buurt ? Als een koi van 20 cm 5.43 gram per dag krijgt, dan is dat bij mijn weten om en bij de 2,7 % van het lichaamsgewicht.

Bovendien zijn dit geen koi om door te voeren naar jumbo tosai, dus krijgen die nog een pak meer te eten. Zo dat was het een beetje voor vandaag…

Laat Een Reactie Achter

Meld je aan of maak een account aan om een reactie achter te laten.

Nog geen reactie

Openingsuren

Zaterdag: Van 11.00 tot 16.00 uur
Zondag: 10.00 tot 12.00 uur

Overige dagen
: op afspraak.
GSM: +32 (0)478 36 74 74

Koi v/d week

SA-V19-1230

Nidan Sanke SA-V19-1230
Koi Evolutie

SH-V11-1137

Koi in Japan VERKOCHT SH-V11-1137