Ik hoopte dat hij 70 zou zijn

Ik hoopte dat hij 70 zou zijn

Vermits de show nog altijd bezig was, waren er ook geen kwekers te bereiken vandaag, dus hebben we voor de verandering maar eens Momotaro bezocht.

Het was trouwens nodig, want ik moest nog enkele koi updaten. Ik moet bepaalde klanten wel ontgoochelen, want ik had zeker verwacht dat mijn eerste update, een showa die ik aangekocht had in oktober 2017 naar de 70 cm zou gaan.

Helaas ze was 75 cm in de plaats van 70…

Zelden een showa gezien die deze ontwikkeling heeft meegemaakt. Er zijn nog wat kleine mankementjes aan, maar daar gaat aan gewerkt worden.

Eventjes een filmpje bij aankoop – 60 cm oktober 2017.

De showa vandaag SH-V17-10120 oktober 2017 als sansai - 75 cm.

De anderen hadden het niet veel slechter gedaan, maar toch iets minder groot, echter niet minder goed qua onwikkeling. Ik zet ze allen een beetje op een rijtje.

De showa bij aankoop oktober 2017 als nisai - 55 cm .

De showa vandaag SH-V17-10204 – 68 cm

Kohaku in december 2017 als nisai -56 cm.

De kohaku KO-V17-1202 -68 cm

De Kohaku bij aankoop oktober 2017 als nisai – 58 cm

De kohaku vandaag KO-V17-1077 – 70 cm

De 3 eerste koi zijn verkocht, de laatste kohaku nog niet. Het is niet altijd zo, maar je ziet als je wat duurdere koi aankoopt via de veiling, dan mag ik zeggen dat dit viertal toch wel een bijzonder goede ontwikkeling hebben meegemaakt.

Ondertussen hebben we nog een selectie gemaakt van grote koi, maar daar ga ik momenteel niet veel over zeggen totdat de onderhandelingen voorbij zijn.

Het zal een zware onderhandeling worden, want we gaan hier nog een stapje hoger in het verhaal, en ik hoop dat ik het rond krijg, maar ik weet ook dat de klantenkring ervoor iets minder groot zal worden wegens financiële redenen.

Ik wil ze wel laten zien, maar ik wil er verder nog niet te veel over doorgaan. Ik noem ze in ieder geval de drie musketiers, deel 2. Ze hanteren de maten 78 -83 en 91 cm, en ik hoop uit de grond van mijn hart dat het me lukt ze aan te kopen. Maandag zul je het weten !

Voor de modale beurs zijn we dan op zoek gegaan naar mogelijke vrouwelijk koi, en na lang zoeken, alle bakken bekeken te hebben, hebben we er nog 3 gevonden die meer dan de moeite waard zijn.

Geloof nu niet het sprookje dat de beste al weg zijn als je eerder komt dan de anderen…niets is minder waar. Bovendien moet je wel je weg kennen, en ondertussen ben ik zowat kind aan huis bij Momotaro en mag ik komen waar anderen niet geweest zijn….

Ze staan ondertussen onder deze knop van nieuwe koi aankopen en ik kan je op een briefje verzekeren dat ze goed zijn. Dit zijn koi waarbij je toch iets verder moet kijken dan je neus lang is. Dit zijn koi voor de toekomst. Dit zijn koi van ocharme 16 maanden en 60 cm.

Hier moet je als koikichi blij mee zijn om koi te kunnen kopen die nog de ontwikkeling in zich hebben, en waar je nog de tocht van de ontdekking kunt maken. Het zijn sowieso 3 aanraders. Bij deze nog een filmpje van de 3 samen, en de keuze van Adam….

De prijzen zoals vermeld zijn de standaardprijzen, en de korting eronder is tot onze japanreis voorbij is. Wij zijn hier tot en met zondag 18 november.

Er is redelijk wat gefilmd vandaag en ik moet filmpjes aan elkaar lassen en smeden. De koi die ik in oktober heb gekocht kunnen momenteel niet gebowld worden.

Ze zwemmen onbeslommerd in de vijvers, maar we hebben ze allen gezien. Ik kan alleen beamen dat ik een fantastische reeks heb aangekocht, en diegenen die al een koi hebben gekocht,mogen dubbel tevreden zijn.

Het filmpje dat ik gemaakt heb van de oktober koi is aan elkaar gelast en je zult wel horen wat we zeggen. We hebben zoveel mogelijk de koi van klanten in kaart gebracht, maar ik begrijp dat het niet voor iedereen evident is om de koi te herkennen.

Ik kan je wel op een briefje garanderen dat wat je in het eerste deel van dit nieuwsitem hebt gelezen en gezien, van toepassing is op deze koi, die voorlopig nog azukari blijven. Er zijn nog een aantal onverkochte koi, en ik zou zeggen twijfel niet...

Bij deze het filmpje van de koi van oktober

Tenslotte nog één filmpje van een super Cha Utsuri die ik niet aangekocht heb en ook niet verkoop tenzij ik een koper heb. Het sumi is er momenteel wat licht van kleur door de warmte, maar zal bij ons gegarandeerd sterker worden. Dan heb je het perfecte shiro utsuri patroon op een chagoi of het dampatroon dat zo gewenst is.Wie interesse heeft kan mij altijd contacteren, maar dinsdagavond is mijn optie voorbij.

Dit is de Cha Utsuri van 90 cm…een unieke koi. De koi is momenteel 8 jaar en omdat dit van Takigawa is moet je deze met wat andere ogen bekijken I Een supervis…

BELANGRIJK BERICHT[/B" target="_blank" rel="noopener">

Ik zou zo snel mogelijk moeten weten welke koi azukari moeten blijven of niet. Mijn oordeel: geniet nu van de koi en laat ze verder thuis rustig ontwikkelen. Wil je ze hierlaten als azukari moet je begrijpen dat ik ten eerste de toestemming met krijgen van Daisuke, en dat er kosten aan verbonden zijn. Deze kosten gaan over de winterperiode van januari tot en met mei en over de zomerperiode van juni tot december 2019. Bedenk ook de garantiebepalingen.

Adam zei: laat de koi overkomen en geniet van de koi...

Meer afbeeldingen

Ik hoopte dat hij 70 zou zijn: afbeelding 1
Ik hoopte dat hij 70 zou zijn: afbeelding 2

Laat Een Reactie Achter

Meld je aan of maak een account aan om een reactie achter te laten.

Nog geen reactie

Openingsuren

Zaterdag: Van 11.00 tot 16.00 uur
Zondag: 10.00 tot 12.00 uur

Overige dagen
: op afspraak.
GSM: +32 (0)478 36 74 74

Koi v/d week

SA-V19-1230

Nidan Sanke SA-V19-1230
Koi Evolutie

SH-V11-1137

Koi in Japan VERKOCHT SH-V11-1137