Een tussendoortje

Een tussendoortje

Vandaag waren alle kwekers onderweg naar huis, dus was het gewoon een rustdag. Het mag ook wel eens of niet ?

Toch hebben we geprobeerd het aangename met het nuttige te combineren. We hebben van de gelegenheid gebruik gemaakt om een koi te bespreken, of we deze zouden aankopen of niet.

Je moet begrijpen, en ik denk dat de meeste van mijn klanten het wel begrijpen, dat de koi die het meest beantwoorden aan de perfectie gewoon niet aan te kopen zijn.

Niet dat we dat niet zouden kunnen betalen, maar gewoon omdat we dit niet willen betalen. Bij de Aziaten is het anders, die willen laten zien dat zij het kunnen betalen, de omgekeerde wereld van bij ons.

Het handelt zich over een kohaku van de jongste Narita event. Maar vooraleer ik deze toon moet ik er een verhaaltje bij vertellen om je mijn beweegredenen te ondersteunen, kopen of niet kopen.

Als je de foto ziet die ik toon, dan hebben de kenners al lang gezien waar de klepel hangt. Als deze prachtige sandan kohaku perfect is, of zo goed als perfect, dan weet iedere koikenner dat we praten over een Sansai Sandan Kohaku van 69 cm, waarbij je normaal meer dan 4 cijfers moet hanteren. Ik moet hier geen tekening bij maken.

Of je het nu graag hebt of niet, zo is het in de koiwereld. Nu leg ik even uit aan degenen die het dan misschien niet gezien hebben, het shiroji tussen het 2de en 3de patroon is bedenkelijk.

Ik moet vooraf zeggen dat wij denken dat het sashi of onderliggende hi of hoe je het wil noemen vermoedelijk niet zal verdwijnen. Tenminste dat leert ons de ervaring en daar gaan we vanuit.

Bekijk het filmpje

Als je nu deze sansai sandan kohaku zou kunnen kopen voor een redelijke prijs, moet ik hem dan te koop aanbieden of niet, that’s the question. Ik zelf zit nog in tweestrijd, maar als ik een zuivere sandan kohaku van Sakai FF in deze bijna perfecte kwaliteit zie rondzwemmen, dan moet ik toch even nadenken.

Vermoedelijk zul je dit in de vijver nog niet eens zien als ze rondzwemt, en je praat hier over een koi met echte jumbo genen, die het waarschijnlijk in zich heeft om 85 cm te worden. De vraag is ga je het haar vergeven of niet !

De volgende bedenking is, wat als het in de toekomst toch zou kunnen inklaren. De kohaku is nog jong de huid kan nog verdikken, de foto en het filmpje zijn genomen onder stresstoestand, allemaal dingen die een rol spelen.

Je kan het dus als een gok gaan beschouwen, maar je wint altijd eigenlijk als je het foutje zou kunnen vergeven en de koi toch zou aankopen.

Wat heb ik nu gedaan ? Ik heb een optie genomen tot en met vrijdag. Ik laat haar dus even staan onder de koi nieuwe koi aanwinsten, en vrijdag beslis ik of ik de kohaku koop of niet. Indien iemand haar toch wil tegen de vermelde prijs, dan maakt het alles natuurlijk makkelijker.

Als ik koikichi was en geen koidealer zou ik ze aan durven kopen omdat ze ten eerste geweldig is en nog geweldiger kan worden, en omdat ze betaalbaar is.

Dat wat betreft de kohaku.

We hebben vandaag ook wat vrijaf genomen en nog eens naar korakuen garden gegaan i Okayama. Ik heb het al verschillende keren bezocht, maar het blijft mooi om naar te kijken.Het filmpje dat ik gemaakt heb in 2014, is tijdens de mooie bloeiperiode. Vandaag was het wat somberder maar toch nog de moeite om het park te bezoeken.

Prijsvraag: wie kent de bedoeling van de stromatten die rond de bomen zijn gebonden. De winnaar krijgt respect...(zie bijgevoegde foto)

Meer afbeeldingen

Een tussendoortje: afbeelding 1

Laat Een Reactie Achter

Meld je aan of maak een account aan om een reactie achter te laten.

Nog geen reactie

Openingsuren

Zaterdag: Van 11.00 tot 16.00 uur
Zondag: 10.00 tot 12.00 uur

Overige dagen
: op afspraak.
GSM: +32 (0)478 36 74 74

Koi v/d week

2002018

sanke 2002018
Verkocht
Koi Evolutie

SA-V18-10240

Azukari koi in serre LAAKDAL SA-V18-10240