Voorverkoop mini showa

Voorverkoop mini showa

Het was vandaag een heerlijke dag. We hebben geweldige koi gezien en hebben ieder moment genoten. Als ik al niet aan het genieten was, dan zeker toch Polleke en Matthijs.

De dag begon helaas somber. Het sneeuwde zijn best zoals je kan zien. Wat wel mooi is, en ik had het nog nooit gezien, is de manier waarop de wegen vrijgehouden worden in de straten. Verstandig systeem dat ik toch even wil laten zien.

Onze reis ging richting Sekiguchi San, een kweker waar ik altijd een zwak voor heb gehad. De aangeboden showa van Sekiguchi hebben alles wat een showa moet hebben. Maar de combinatie van showa en de vriendelijkheid van de 2 broers zijn een ongelooflijke troef. Ik heb er showa van die bijna 70 cm groot zijn, en geloof me, een pracht van een beest. Hier nog een filmpje van deze bijzondere showa, die trouwens door Matthijs ooit werd geselecteerd.

We reden eigenlijk speciaal naar Sekiguchi om een tancho showa op de gevoelige plaat vast te leggen, want dat werd gevraagd door een klant. Zo gezegd, zo gedaan, maar daar aangekomen werden we verrast door een serie mooie beloftevolle showa voor een aangename prijs. En dit was natuurlijk waar Matthijs op zat te wachten.

In het begin wat terughoudend, maar met de hulp van Olav en onder toezicht van de gebroeders Sekiguchi, kon Matthijs voor de eerste keer in Japan een selectie maken, iets waar hij al lang van droomde. Het resultaat kan je op de site terugvinden. We hebben het gebeuren omfloerst in de vorm van een vooraankoop. Een woordje uitleg is op zijn plaats.

Er werden 28 koi geselecteerd uit een bestand van pakweg 400 showa. Uit deze selectie van 28, werden door de gebroeders Sekiguchi nogmaals de 5 beste uitgeselecteerd. Ik heb alle showa per 5 op de foto gezet. Helaas zijn de foto's van slechte kwaliteit. Een nieuwe camera is niet altijd practisch, maar de filmpjes zeggen meer dan voldoende. De 5 uitgeselecteerde showa hebben een + teken bij hun codenummer staan. De prijsopbouw is als volgt:

Normaalprijs 5 beste showa volgens de gebroeders Sekiguchi: 395 euro.

Voorverkoop: 350 euro

Normaalprijs voor de overige showa: 375 euro

Voorverkoop: 330 euro

De koi in voorverkoop worden in vertrouwen gekocht en dienen ook vooraf betaald te worden. Wie dus een goede showa zoekt en Matthijs zijn selectie 100% vertrouwt doet er goed aan om vooraf te showa aan te kopen. Indien de showa in real live niet bevalt, kan je altijd een andere showa uitkiezen. Hier nog een filmpje van de 5 uitgeselecteerde showa van de gebroeders sekiguchi, en in dit filmpje zie je het totaalresultaat van de selectie van Matthijs. Ondertussen kan je ze allemaal bekijken onder het koiaanbod.

Toen we dan ook nog eens de gelegenheid kregen om enkele koi te bowlen die normaal niet in de verkoop worden aangeboden, was het hek helemaal van de dam. Normaal houden ze deze koi tot nisai, en dan zijn ze natuurlijk meer waard. Hier zou het woord tategoi op zijn plaats kunnen zijn, maar ik ga dit niet gebruiken. Het resultaat was een selectie van 2 bijzonder mooie showa. Je kan ze kopen, maar het prijskaartje is navenant. 1403079-1403080.

De selectie heeft veel tijd in beslag genomen en ondertussen had ik bericht gekregen om een Aka Matsuba te gaan selecteren voor Willy. Deze soort wordt zeer groot, en persoonlijk vind ik deze zelf ook zeer mooi. Otsuka staat bekend om de beste koi in deze variëteit te kweken, en gisteren hadden we al een voorproefje genomen van de beste Aka Matsuba die in de vijver zaten. Om de prijs wat interessant te houden, moest ik er 2 aankopen om de transportprijs wat te drukken. Er blijft dus 1 Aka Matsuba in de verkoop zitten.

Ongeveer tegelijkertijd vroeg Polleke om een mooie chagoi te bowlen. Het werd een zeldzaam emotioneel ogenblik voor iedereen, want dit monster van Otsuka hebben we de naam Monsuka gegeven, als eerbetoon aan de kweker. (samenvoeging van monster en otsuka). Ik denk dat ieder een beetje stil werd van dit gebeuren, want het was echt een kanjer van een koi met een perfect netpatroon, geweldige kleur en een body waar je eigenlijk niets aan kon afkeuren. Ze zou volgens de kweker yonsai zijn en 87 cm. De zusjes en ouders zijn schijnbaar 115 cm... Geen shimi's, niks.... loupezuiver. Ik zou zeggen, waar je kans...chagoi liefhebbers.

Vermits we nu toch op de chagoitoer waren, gingen we toch nog eens even bij Marusei kijken, want daar hadden we gisteren iets gespot, wat we niet konden bowlen. Het was echter toch niet helemaal mijn ding, en na een kort filmpje gemaakt te hebben, reden we terug naar het hotel. Het was een lange en vermoeiende dag, maar zeker en vast een dag die veel voldoening gaf.

Morgen vertrekken we naar het Zuiden....

Meer afbeeldingen

Voorverkoop mini showa: afbeelding 1
Voorverkoop mini showa: afbeelding 2
Voorverkoop mini showa: afbeelding 3
Voorverkoop mini showa: afbeelding 4
Voorverkoop mini showa: afbeelding 5
Voorverkoop mini showa: afbeelding 6
Voorverkoop mini showa: afbeelding 7
Voorverkoop mini showa: afbeelding 8
Voorverkoop mini showa: afbeelding 9
Voorverkoop mini showa: afbeelding 10
Voorverkoop mini showa: afbeelding 11
Voorverkoop mini showa: afbeelding 12
Voorverkoop mini showa: afbeelding 13
Voorverkoop mini showa: afbeelding 14

Laat Een Reactie Achter

Meld je aan of maak een account aan om een reactie achter te laten.

Nog geen reactie

Openingsuren

Zaterdag: Van 11.00 tot 16.00 uur
Zondag: 10.00 tot 12.00 uur

Overige dagen
: op afspraak.
GSM: +32 (0)478 36 74 74

Koi v/d week

2002018

sanke 2002018
Koi Evolutie

SA-V18-10240

Azukari koi in serre LAAKDAL SA-V18-10240