Dag 4....

Dag 4....

Vandaag moest Matthijs zorgen dat Polleke niet flauwviel....

Vandaag hadden we een lange rit voor de boeg, Sekiguchi stond als eerste op het programma aangezien hier nog een tancho showa gefilmd moest worden.

De broers stonden al op ons te wachten dus we konden direct het (bloedhete) koihuisje in! Direct de tancho gespot in een vijver... Prachtige vis! Zo zie je ze niet vaak en de jongste broer zei dat het sumi op deze vis het sumi was dat ze het liefst zagen en dat ze het beste vonden! Deze vis dus eerst gebowld nadat de heren Sekiguchi alles klaargezet hadden.

Ondertussen had Matthijs al gezien dat hier mooie tosai zaten, en nadat we het gevraagd hadden, bleek hier ook nog iets goeds te koop... TOSAI SELECTEREN! Dat was waar Matthijs voor meegegaan was! Dus al helemaal in z'n sas voordat er ook maar een tosai naar boven gehaald was!

Natuurlijk had hij al in de bak gehoopt te mogen selecteren waar de tosai in zaten die door zouden blijven groeien maar helaas, hier was geen sprake van, dus bij de uitgeselecteerde koi prijs gevraagd en vervolgens het sleepnet er doorheen gehaald door de broertjes zodat we ze allemaal stuk voor stuk konden selecteren!

Er werden 2 bowls klaargezet en de selectie kon beginnen, het viel Matthijs niet mee in het begin.. het lijkt toch een stuk gemakkelijker dan dat het in het echt is.

Dus na wat lang zoeken en denken bij de eerste set visjes die in de bowl gezet werd ging het tempo langzaam omhoog. Ondertussen keken de gebroeders Sekiguchi toe hoe dit gedaan werd. Toen er op een gegeven moment een showaatje door Matthijs gepakt werd werd deze afgekeurd door Luc... hij wou deze niet... maar Matthijs pakte hem toch maar... en toen hoorden we plots de broers met elkaar praten... Ze hadden gehoopt dat deze terug gegaan was, zoals ze zelf zeiden hadden ze deze vis dan bij de vissen gezet die door zouden groeien! Goeie keus dus...

Ondertussen stond Polleke natuurlijk mee te genieten en had hij ook een erg mooie showa gezien die al tussen de geselecteerde vissen zat, mooi dus!

Uiteindelijk heeft Matthijs 28 vissen geselecteerd, toen we vervolgens nog vroegen om door de broers de beste 5 in een bowl te laten zetten zaten zowel de vis van Polleke als de 2 favoriete vissen van Matthijs [ook die vis die Luc afkeurde" target="_blank" rel="noopener"> er bij! Erg tof dus... heb blijkbaar toch een goede keus gemaakt!

Toen was Matthijs maar eens zo brutaal om nogmaals te vragen om een vis te kunnen kopen uit de vissen die er zaten om door te groeien... En wat schetste onze verbazing... het mocht!

Matthijs had direct bij binnenkomst in die bak al een vis zien zwemmen die gekocht MOEST worden! Deze dus in een bowl gezet samen met nog een mooie maruten showa.

En na wat onderhandelingen zijn we het uiteindelijk ook eens geworden over de prijs van deze vissen!

Tot slot zijn we uit eten geweest met Takamitsu Sekiguchi, ook dit was leuk en we hebben goed gegeten! Daarna afscheid genomen en doorgereden naar een kweker waar Polleke graag naartoe wou...

Daar eenmaal aangekomen een aantal vissen gebowld voor Luc... puur om te laten zien aan wat klanten... Vervolgens hebben we nog een visje voor Polleke gebowld... Toen ben ik hem maar even stevig in de gaten gaan houden aangezien hij op het punt van spontaan flauwvallen de vijver in... En zoals Polleke zelf zegt... das nog serieus zacht uitgedrukt.... Wat genieten wat genieten.... en ohja... ENORM genieten! We zijn hier een hele poos gebleven om Polleke even weer tot rust te laten komen!.... hierop zal misschien nog een vervolg komen *trommelgeroffel*

Als laatste zijn we terug gegaan naar Hirasawa Marusei aangezien we hier nog wat potentiele vissen gezien hadden... (ondertussen heeft Matthijs nog steeds Polleke goed in de gaten gehouden omdat hij nog steeds op het punt van "plons" stond). We hebben hier zoals het "moet" eerst een bakkie koffie met Hirasawa Senior gedaan, dit schijnt echt bijna verplicht te zijn! Erg leuk! Daarna naar de vijvers gelopen. Toen hier echter de lucht allemaal afgezet werd konden we eigenlijk niet meer iets vinden dat we in de bowl zouden willen zien of dat bij onze portemonnee paste, dus hier uiteindelijk onverrichter zake vertrokken.

Inmiddels zijn we weer in het hotel. Polleke is inmiddels weer een klein beetje bijgekomen... Polleke begreep vandaag precies wat ik had toen ik de Asagi van gister zag... Niet normaal dat gevoel!

Wij zeggen...tot de volgende keer... of dat morgen gaat zijn weten we niet zeker aangezien we dan de gehele dag in de trein zullen vertoeven om van noord naar zuid te reizen!

Meer afbeeldingen

Dag 4....: afbeelding 1
Dag 4....: afbeelding 2
Dag 4....: afbeelding 3

Laat Een Reactie Achter

Meld je aan of maak een account aan om een reactie achter te laten.

Nog geen reactie

Openingsuren

Zaterdag: Van 11.00 tot 16.00 uur
Zondag: 10.00 tot 12.00 uur

Overige dagen
: op afspraak.
GSM: +32 (0)478 36 74 74

Koi v/d week

2002018

sanke 2002018
Verkocht
Koi Evolutie

SA-V18-10240

Azukari koi in serre LAAKDAL SA-V18-10240