Less is more

Less is more

Less is more, waarmee ik bedoel dat het beter is minder aan te kopen, maar wel goede koi waar ik iedere dag naar kan kijken, zonder dat ik er spijt van heb.

Ik was naar Niigata vertrokken met het idee om tosai te zoeken in de niet gosanke reeksen, maar ik kon het niet over mijn hart verkrijgen. Het is mijn ding niet, en het zal nooit mijn ding worden, tenzij ik jumbo tosai kan selecteren. Ik moet helaas de eer aan anderen overlaten die wel deze tosai willen aankopen, maar die zijn er genoeg.

Het maakt het leven niet alleen eenvoudiger, maar vooral stukken goedkoper, want goede vissen kosten nu eenmaal geld. Ik kan er niet genoeg op drukken, maar de prijs van de goede koi gaat absoluut niet recht evenredig omhoog, integendeel, expontioneel is het woord dat de handelswijze typeert... Een koi van goede kwaliteit kan 10x de prijs van een gewone koi bedragen, en als de koi nog zeldzaam is, dan kan de prijs 100 x verdubbeld worden. Neem nu de [url" target="_blank" rel="noopener">doitsu akame kigoi van 53 cm. Je zult verbijsterd staan wat deze koi in aankoop kost, maar hij zal dan ook bijna altijd een koishow winnen.

Nu gaan we het niet over prijzen hebben. Polleke en Matthijs begrijpen nu de problematiek van de prijzen, en kunnen jullie altijd informeren over het prijsbeleid in het topic op koivrienden. Ik heb hun wel gevraagd om niets over aankoopprijzen te vertellen, want men neemt al te snel conclusies die absoluut niet relevant zijn. Ik heb hun de vrijheid gegeven om alle prijzen te kennen en nu weten ze precies hoe alles in elkaar zit. Er zijn geen afspraken gemaakt met de tussenpersonen, en ze worden niet besodemieterd. Ze begrijpen nu wel waarom Interkoi duurder is, en ik denk zelfs dat ze er meer respect door krijgen.

Gelukkig hebben ze hun verhaal al in het nieuws gezet, zodat mijn werk wat lichter wordt. Dan kan ik ook eens op tijd in mijn bed kruipen. Het is in ieder geval zo, dat ze zich kostelijk amuseren, en ik hoop dat ze een geweldige tijd meemaken. Het is hun van harte gegund.

Less is more, daarmee wil ik zeggen dat ik vandaag niet te veel koi aangekocht heb. Ondanks het feit dat we de hele dag op pad geweest zijn, hebben we onze aankopen beperkt gehouden. Ik zou het liedje van Marco Borsato kunnen toepassen..."vandaag is rood", maar dat was het juist niet. "Vandaag was het NIET rood" en hebben we een gelige dag achter de rug. Maar mooi geel is zeker niet lelijk.

Wat we wel gedaan hebben is een partij aangename koi gekocht. Sommige zijn betaalbaar, andere zeer duur. Het zijn weer geen tosai geworden, want dat ga ik toch proberen over te laten voor het Zuiden, indien ik nog geld overheb.

De eerste aankopen waren vrij vlot verlopen, want ik had mijn zinnen op een midori goi gezet. Moeilijk te krijgen, maar Katsumi san had er verschillende rondzwemmen. Nu kan ik deze alle 6 wel aankopen, maar dat doe ik niet. Ik haal er de beste uit, betaal wat meer, maar ben wel tevreden met wat ik heb.

Deze midorigoi zou gebruikt gaan worden als oyakoi, indien ik hem niet gekocht had. Of dit ook zo is, of dat het een verkoopstrucje is, kan ik niet inschatten, maar het kwam er vrij eerlijk uit. Het was duidelijk de beste van het 6-tal.

Ik heb ook nog een filmpje gemaakt van de midorigoi die naar de veiling gaat, en wie een bod uit wil brengen, mag mij contacteren. Ik kon hem niet kopen anders had ik deze zeker en vast ook gekocht. Bieden zal ik in ieder geval.

Een mooie oshiba shigure staat al lang op mijn verlanglijst. Ik heb een oshiba gevonden die voor mij voldoet aan de eisen. Zuiver netpatroon, geen verhakkelt patroon wat bij oshiba's nogal eens voorkomt, maar een rustig en integer patroon. Goede lengte van 62 cm en een fraaie kleur. Ga deze nu niet bekijken als een koi uit het zuiden met een brede kop en dikke staartpartij, want dan zit je op een verkeerd spoor. Als ik zeg dat dit een Niigata koi is zoals alle sansai zijn, maar die ook groot en breed worden, dan zeg ik denk ik niets te veel. Je moet alleen iets meer tijd en geduld hebben, maar tenslotte komt het ten goede aan de koi.

Tijd voor een kigoi met rode oogjes of een akame kigoi. Deze moest ik voor een klant zoeken, maar is tot dusver nog niet aangekocht. Helaas gebeurde er iets verschrikkelijk, want naast de akame kigoi zag een nog een excentrieke doitsu akame kigoi. Deze is niet alleen bijzonder mooi, maar is ook nog eens bijzonder zeldzaam. De prijs was er helaas ook naar, en ik heb deze slechts 1 dag in optie kunnen nemen. Hopelijk kan ik de potentiële koper ervan overtuigen om wat dieper in zijn geldbeugel te tasten, want hij was behoorlijk duur. Sorry, ik kan er niet aan doen.

Tover er nu nog een sansai yamabuki bij die iedere vrouw graag ziet, en je zult zien dat deze bowl niet te versmaden is. Het is eens iets anders dan rood, en ik moet zeggen dat ik me er goed bij voel.

Om je het verschil te laten zien met de betere koi, heb ik speciaal een bowl met akame kigoi samengesteld. Deze visjes zou ik verkopen tussen de 2-300 euro, maar ik denk dat iedereen het verschil duidelijk kan zien. Nog even een kleine rondleiding in de hal van Katsumi San, en eindigen met een shot van deze bijzonder sympatieke koikweker, maar wel eentje die wel gehaaid is, en het klappen van de zweep kent.

Na Katsumi, naar Otsuka op mijn verzoek. Ik vind hier altijd wel lekkere grote koi die me bevallen, en dat bleek nu ook weer het geval. Even de ontzettend interessante goshiki tancho laten zien die naar de veiling gaat op 18 maart. Zeer bijzondere koi en dat weet hij. Deze zal vermoedelijk helemaal zwart optrekken en hoge ogen gaan scoren in de toekomst. Wil je bieden ? Laat het maar weten. Bedenk echter wel dat dit een serieuze bom duiten gaat kosten. Ik ben er in ieder geval zeer gecharmeerd van.

Mijn topaankoop deze reis is echter een jumbo akame asagi van 78 cm. De eer gaat naar Matthijs die hem als eerste gespot had. Bravo Matthijs, nu nog kunnen aankopen....het was een moeilijke bevalling, waarbij ik enkel het woord "nee" gehoord heb....nee....nee....nee....en nog eens nee. De prijs was de prijs, en hier kon geen berg tegenop. Het was dus slikken en kopen, maar het gaf wel bijzonder veel voldoening. Deze koi neem ik sowieso mee naar de koishow in Belgie zodat jullie allen kunnen meegenieten. Het zal trouwens niet de enige zijn die ik mee zal nemen...

Ik laat je nog een aantal koi zien die ik niet gekocht heb van Otsuka san. Eén van mij favoriten zijn de grote aka matsuba, maar ik vrees dat ik deze niet kan verkopen. Ik ben bang dat de meesten onder jullie deze toekomstige monsters niet apprecieren. Ik vind ze echter fantastisch en deze kwaliteit zie je niet veel. Geniet even van de volgende filmpjes met Goshiki, Aka Matsuba en Asagi.

Otsuka_01

Otsuka_02

Otsuka_03

Otsuka_04

Matthijs wil niet op de film

Ik krijg toch weer een lang verhaal aan elkaar gebreid, maar er gebeurt toch ook zoveel, en iedereen vraagt over alles maar info. Bij Izumiya hebben we genoten maar geen koi gebowld. Wel heb ik de waterverplaatsing gefilmd omdat veel mensen daar interesse in hebben.

Na een klein ritje naar onze laatste kweker kan je in dit filmpje wat genieten van het uitzicht van de streek. Ik moet zeggen dat ik eigenlijk geen koi meer aan wou kopen, maar toen we bij Kaneko San op een verborgen plaats kwamen, waar bijzonder interessante shiro's zaten, ging ik overstag.

Ik had totaal niet gedacht om deze kwaliteit hier aan te treffen, en ik ga hier weinig over zeggen. Wel zou ik jullie willen vragen om de moeite te doen en om te reageren op de volgende vraag: welke van de 2 shiro vinden jullie de betere ? Het is een kleine wedstrijd onderling en ik zou toch graag een antwoord willen krijgen van minstens 10 -20 lezers...Je moet niet veel moeite doen, gewoon invullen 1403023 of 1403024, en als je er iets bij wil schrijven waarom, dan zijn we bijzonder gelukkig.

1403023-1403024

Kaneko - 1403023

Kaneko - 1403024

Meer afbeeldingen

Less is more	: afbeelding 1
Less is more	: afbeelding 2
Less is more	: afbeelding 3
Less is more	: afbeelding 4
Less is more	: afbeelding 5
Less is more	: afbeelding 6
Less is more	: afbeelding 7
Less is more	: afbeelding 8
Less is more	: afbeelding 9
Less is more	: afbeelding 10
Less is more	: afbeelding 11
Less is more	: afbeelding 12
Less is more	: afbeelding 13
Less is more	: afbeelding 14
Less is more	: afbeelding 15
Less is more	: afbeelding 16
Less is more	: afbeelding 17

Laat Een Reactie Achter

Meld je aan of maak een account aan om een reactie achter te laten.

Nog geen reactie

Openingsuren

Zaterdag: Van 11.00 tot 16.00 uur
Zondag: 10.00 tot 12.00 uur

Overige dagen
: op afspraak.
GSM: +32 (0)478 36 74 74

Koi v/d week

2002018

sanke 2002018
Verkocht
Koi Evolutie

SA-V18-10240

Azukari koi in serre LAAKDAL SA-V18-10240