Waar begint en eindigt schoonheid

Waar begint en eindigt schoonheid

Een onderwerp waar moeilijk over te discussiëren valt, want we hebben zo onze eigen gedrag- en gezichtscodes die je niet kan omzeilen.

Als het groot, lomp en sterk is mogen er veel fouten aanwezig zijn in de koiwereld, als het charmant, lief en beminnelijk moet zijn dan beginnen we volop af te keuren en te bekritiseren. Mensen zijn rare beesten, maar dat is al sinds mensenheugenis geweten.

Laat je kritiek dan maar los op dit exemplaar, getekend Ueno. Of het nu een koi is die groot kan worden of niet, ik moest en ik zou die hebben, ondanks het feit dat het een man is.

Ik was onmiddellijk gefascineerd door dit mirakel van de natuur waar je nu nog het filmpje kan zien bij aankoop. Je kan zien dat het ding al verandert is tijdens zijn zoektocht naar geluk in Arendonk.

Ik wil hem graag verkopen, maar dan is het puur commercieel gezien, maar het zou me niets uitmaken of ie nog in Arendonk blijft zwemmen de volgende jaren. Hij behoort tot mijn groep van favorieten waar ik toch veel prijs op stel.

Zal deze groot worden ? Nee hoor, als ik een voorzichtige schatting zou mogen maken zou alles boven de 60 cm meegenomen zijn. Maar je weet nooit, want de wonderen zijn de wereld nog niet uit.

Als ik zo het koppeke bekijk en de stand van de vinnen, dan is er nog serieus wat mogelijk. Toen Ueno San mij vertelde dat het een man was, twijfelde ik of ik deze wel zou kopen, want een man…dat is vergif in de ogen van de koikenners. Nu is het wel zo dat 80% van de koi die verkocht worden mannen zijn, maar dat terzijde…

Maar het ding bekoorde mij en daarom zit hij ook in mijn verzameling. Nu is het wel zo dat het shiroji voor een man verschrikkelijk goed is, en dat je geen geelzucht ziet verschijnen, iets wat een dik pluspunt is. Het hi heeft een purperachtige gloed, maar persoonlijk zie ik dat minder graag. Ik hou meer van het zachte hi met toekomst.

Het sumi daarentegen is ontzettend spannend en het is nog maar de vraag waar het schip gaat eindigen. Zou het een diepgeblakerde sumi koi worden zoals dit schilderwerk ? of blijft het van niet kunnen niet willen. Ik denk dat alles mogelijk is, en als ik zou weten hoe een koi zou worden, dan zou ik een echte kunstenaar zijn, en die pretentie wil ik niet hebben...

Ontken echter maar eens of deze showa je harten niet kan stelen. Bloed en bloedmooi is dit ding van Ueno, het choqueert mij enorm dat niemand getroffen wordt door dit schilderij van picasso, of was het Dali, ik herinner het me niet meer.

Wil je zien hoe wij ze kochten in 2016 ? Het was een twijfelaar zoals wij dit noemen, en de vraag was of we deze wel in onze selectie zouden voegen ! Waarom ? Het hi was discutabel en bracht geen zekerheid. Maar zie ze nu trots rondzwemmen ! Als deze je netvliezen niet beïnvloed dan breekt mijn klomp.

Zou ik ze wel in promotie zetten ? Eigenlijk zou ik ze duurder moeten maken, maar ik ben nu éénmaal verplicht om ze proberen te verkopen want ik moet nieuw volk aantrekken om me van mijn bestaansrecht te verzekeren.

Promotieprijs showa 1603031: 1495 euro = eerste showa

Promotieprijs showa 1603027: 1295 euro = tweede showa

Wie trouwens nog wat beelden wil zien van deze fraaie kweker in het Zuiden van Japan, ga dan even naar deze pagina dan kan je nog wat meer foto's bekijken.

Laat Een Reactie Achter

Meld je aan of maak een account aan om een reactie achter te laten.

Nog geen reactie

Openingsuren

Zaterdag: Van 11.00 tot 16.00 uur
Zondag: 10.00 tot 12.00 uur

Overige dagen
: op afspraak.
GSM: +32 (0)478 36 74 74

Koi v/d week

2002018

sanke 2002018
Verkocht
Koi Evolutie

SA-V18-10240

Koi in Japan VERKOCHT SA-V18-10240