Waar gaan ze naartoe ?

Waar gaan ze naartoe ?

Onlangs werden enkele koi verkocht naar Zweden. De vraag is dan, waar gaan ze naartoe en hoe beleven ze in Zweden het koigebeuren. Geen éénvoudige vraag maar binnenkort leren we er meer over.

Ik heb al koi geleverd aan Noorwegen. Daar houden ze de koi in de winter binnen. Ik veronderstel dan dat het ook een noodzakelijk iets is om de koi te verplaatsen, al zal dat altijd een serieuze impact hebben op de koi.

Hoe Zweden de zaken aanpakt is mij niet bekend, maar ik kreeg onlangs een filmpje aan van Kristofer en dat wil ik toch even laten zien. Je kan spreken van een echte machinekamer. Ik word er verlegen van als ik naar mijn éénvoudig filtersysteem kijk.

Zelf kan ik niet meer veranderen als ik dat al zou willen. Het zou een te zware investering worden die ik niet meer baas kan. De middelen zijn niet onuitputbaar en de winsten zijn beperkt, ondanks het feit dat jullie er anders over denken.

Kristofer geeft duidelijk weer hoe de filtering tot stand komt, en je kan niet anders dan onder de indruk zijn van de manier waarop de filterlijn is aangelegd. Een filmpje van zijn vijver heb ik niet gekregen, maar een filmpje van zijn vijver met een aantal koi die in zijn bezit zijn, kan je op de foto's zien.

Aan plaats zal in Zweden geen gebrek zijn. Ik ben er al verschillende keren geweest en het land is natuurlijk bijzonder uitgestrekt. Daar kunnen wij in België met ons pokkenlandje alleen maar van dromen, want wij kunnen niet veel meer dan van dorp naar dorp rijden. Niets mis mee  natuurlijk,  maar soms sta ik toch versteld van de uitgestrektheid in sommige landen, en het genot van uitgestrekte natuurgebieden.

Het is natuurlijk een eer om koi van hoge kwaliteit te leveren aan mensen in het buitenland, en ik zal er alles aan doen om het in ere te houden. Ondertussen zijn de verwachtingen niet hoog gespannen om naar Japan af te reizen. 

Het ziet er niet rooskleurig uit. Ik betwijfel daarom of het dit jaar wel mogelijk zal zijn. Voor zover ik weet moet je bepaalde papieren aanvragen bij het consulaat om te mogen vertrekken, en het moet ook gepaard gaan met quarantaine. Hopelijk verandert de situatie, maar ik vrees van niet.

Ik ben wel van plan om een reis met deze beperkingen te boeken, en moet dan maar wat langer blijven. Er zit een heel assortiment hoogwaardige koi te wachten, en het is toch essentieel om erbij te kunnen zijn om de nodige updates te kunnen maken. We zullen nog even afwachten....

ONDERTUSSEN NODIG IK JULLIE UIT

We proberen toch schwung te houden in het genieten van koi. Wil je aanwezig zijn morgen bij het uitselecteren van de koi in vijver 1 en 2, dan is het beste dat je toch even langskomt. Je hoeft niet echt te kopen hoor, alhoewel ik geen kans onbenut zal laten. Neem het me niet kwalijk !

Zoals gisteren vermeld zullen we met een sleepnet alle koi verzamelen en één voor één bekijken. Vragen kunnen gesteld worden en wie zin heeft kan komen... iedereen welkom. Het staat zowat ingepland rond 13.00 uur.

 

Meer afbeeldingen

Waar gaan ze naartoe ?: afbeelding 1

Laat Een Reactie Achter

2 reacties

rik

555


Johan

555


Openingsuren

Zaterdag: Van 11.00 tot 14.00 uur.
Wil je later op zaterdag komen, maak dan even een afspraak
Zondag: Van 10.00 tot 12.00 uur, of nadien op afspraak.

Overige dagen: op afspraak.
GSM: +32 (0)478 36 74 74

inlove funny surprised sad angry thumbsup yesimage/svg+xml noimage/svg+xml