, naar het spel eenentwintigen...

" /> , naar het spel eenentwintigen...

" />
Waar is nummerke 21 gebleven

Waar is nummerke 21 gebleven

Nummerke 21 was dat showaatje dat het meeste succes had, bij de eerste presentatie van de showa's van Momotaro. In het volgende verslag lees je hoe het dit showake is vergaan. Ik zou hem dan ook gewoon 21 noemen of "blackjack", naar het spel eenentwintigen...

Mail van Rody

Hallo Luc,

excuses voor de late reactie en voor mijn onkunde in fotografie. Bijgevoegd vind je in ieder geval de foto's die ik heb gemaakt. Grappig is dat ik eigenlijk geen vijver wilde maar Lotty een vijvertje wilde.

Binnen 3 jaar 3 x de vijver veranderd. Eerst 7000 liter, toen 11000 liter en uiteidelijk 50.000 liter. Die laatste heeft nogal wat voeten in de aarde gehad. Daar wij geen achterom hebben, of je moet terrein rijden door de duinen, moest alles met de hand gegraven worden.

Daarnaast kon ik door mijn onregelmatige werktijden ook niet plannen dus ook geen vrienden belasten en het feit dat ik de rest van de tuin ook alléén heb aangelegd dacht ik dat doe ik wel ff. Wat dus inhoud 1 schep en 1 kruiwagen.... ......en dat heb ik geweten. Elke kuub zand die je eruit schept word uiteindelijk 1,5 kuub door de compactheid van het zand. Ook leuk is dat de vijver op zijn diepste punt 2,9 meter diep is, dat schep je niet ff naar boven dus drie keer verplaatsen en dan eruit scheppen.

Uiteindelijk is er na berekening zo'n 180000 kilo zand over mijn schepje gegaan.....dat was dus niet ff. Maar goed...de bak was gegraven. Het plan was...pirplaten met een dikte van 14 cm erin en daarna polysteren. Goed idee...echter toen de eerste wand pir van 3 x 4 m erin zat.......storte de zand wand doodleuk in....daar ging ik weer....scheppen heen.

Ik heb toen maar besloten eerst de boel te stutten met palen en een houten bekisting te maken. Ook dat polysteren is geen pretje. Vooral bij de hoge stukken waren enerlei redelijke vloeken te horen.

Uiteindelijke letterlijk bloed, zweer, tranen 1 jaar en een klein fortuin verder klop ik mij toch op de schouder en mag het resultaat er wezen.

De vijver loopt af van 175 cm naar 290 cm diep waar het water word afgezogen door twee bottomdrains en twee skimmers. Daarna gaat het door een turbovortex, ozon, UV, grote beadfilter, weer een UV dan een 1000 liter bewegend bed filter en dan via een 800 liter planten filter weer terug naar de vijver.

Dit alles samen met een kleine bezetting en goed voer zorgt voor verbluffende groeiresultaten waarbij nummerke 21 en nr 49 maar liefst 17 cm zijn gegroeid. Voor nr 21 hebben wij nog geen naam maar nr 49 is Daisumi genaamd.

Wij houden je op de hoogte van de ontwikkelingen.

vriendelijke groeten,

Lotty en Rody

Laat Een Reactie Achter

Nog geen reactie

Openingsuren

Zaterdag: Van 11.00 tot 14.00 uur.
Wil je later op zaterdag komen, maak dan even een afspraak
Zondag: Van 10.00 tot 12.00 uur, of nadien op afspraak.

Overige dagen: op afspraak.
GSM: +32 (0)478 36 74 74

inlove funny surprised sad angry thumbsup yesimage/svg+xml noimage/svg+xml