Wakana is niet meer

Wakana is niet meer

Gisterenmorgen kreeg ik telefoontje van Ans en Frans, de eigenaars van de wonderbaarlijke Wakana. Ze is niet meer, ze is deze nacht overleden. Een zwaar verdict, de enige troost is het plezier dat de koi hun gegeven heeft tijdens de jaren dat ze bij hen verbleef.

Er rest ons enkel een hommage te brengen aan de koi die zoveel plezier heeft gebracht, niet enkel aan de eigenaars, maar ook aan de vele mensen rondom de eigenaars die met volle teugen genoten hebben van een icoon in de koiwereld.

Het nieuws beroert me toch, en het leven van Wakana dat ik vanaf het begin heb meegemaakt en opgevolgd speelt zich af in mijn gedachten. Het is normaal dat ik nog even wat flitsen laat zien van haar fantastisch leven met als hoogtepunt, het winnen van de Grand Champion titel in 2016.

Ere wie ere toekomt, de koi werd aangekocht door de mensen van het toenmalige t'Viske, Hans en Joachim, en dit zijn de eerste beelden van haar, ze was toen al sansai, en zoals je kan zien wordt ze hier nog gefilmd door Hans. Wakana betekent  de harmonieuze, de complete, was een dochter uit Shining Rose en Wakashoryu, boegbeelden in die tijd van Sakai FF.

Het laatste filmpje dateert van augustus 2019, toen ze voor de laatste keer een gooi deed naar een grote prijs, helaas zonder succes. Ze werd wel eerste in haar reeks, we hadden meer gehoopt, maar het mocht niet zijn. Toch deed ze nog veel harten beroeren. Het levensverhaal van Wakana, de glorieuze, kan je altijd volgen onder de knop koi evolutie, waar haar leven is afgebeeld in woord en daad. Bovendien zal ik nog eventjes foto's tonen van haar "moment de gloire."....bedankt Wakana.

Het leven gaat echter verder en dat was ook gisteren zo. Ik ga vandaag echter het nieuws beperken met wat informatie en beelden, de rest heb ik even on hold gezet om in de loop van de week te gebruiken om een nieuwsitem te schrijven. 

Nieuwe grootheden dienen zich aan en het is een hele eer om koi zoals deze voor een laatste keer te laten zien. Het betreft hier de succesvolle sanke van wie anders dan Momotaro. De omstaanders kunnen zonder problemen bevestigen dat het een dijk van een sanke is, geflankeerd door een kindai showa die ik aan een bepaalde klant liet zien, zonder succes echter.

Hier kan je niet omheen, dit is een prachtvoorbeeld van een sanke die 110% voldoening geeft. De maruten sanke bezit het prachtige tsubo sumi en ik kan niet onder woorden brengen hoe moeilijk het is om zulke koi voor een betaalbare prijs te pakken te krijgen. Maar ik weet dat ik mensen gelukkig maak met dit soort koi.

De kindai showa is nog niet verkocht, ik geef alle koikichi de mogelijkheid nog om deze alsnog aan te kopen, het zijn donders goede koi voor een prijskaartje dat alle verbeelding tart. Het zijn ook niet enkel koi die mooi zijn, maar die ook nog toekomst in zich hebben, want hun jeugdige leeftijd laat alle dromen nog open voor een ontwikkeling die alle wensen zal vervullen volgens ons. Zeker deze kindai heeft nog veel in zijn mars. 

Gert en vrouw kwamen hun mannelijke kohaku ophalen uit de befaamde 8-reeks die vele harten sneller doet kloppen. Hij behield nog even de optie om een keuze te maken uit deze 2 jumbo tosai, maar bleef uiteindelijk bij zijn eerste keuze.

Beiden werden ze 45 cm gemeten, een ware revolutie als het ware in de fantasie wereld van de echte jumbo tosai. Waren ze 10 jaar geleden 28 cm, dan waren het jumbo tosai, maar die waarheid is ondertussen achterhaalt. Er moet met andere maten rekening gehouden worden en wat nu jumbo tosai is, was vroeger al een flinke nisai. Hoe het verder zal evolueren is een open vraagstuk, maar het einde is nog niet in zicht.

Ondertussen moesten we nog een witte en een oranje mango verplaatsen naar de opgroei van de overgebleven mango. Die zitten binnen op 25° en zullen daar blijven tot medio oktober. Er zijn er nog een 50-tal die ik geselecteerd heb, maar bied ze voorlopig niet aan. Ze hebben al flink hun best gedaan qua groei en werden gisteren door Ben, die even zijn gek moment heeft gemeten. Ze waren beiden ongeveer 19/20 cm, en we zijn benieuwd naar wat hun azukari periode brengt. Het is een bont oranje gezelschap, mooi om te zien....

Toeval of niet, maar Ans en Frans hadden een nieuwe koi aangeschaft die ik gisterenavond ook nog even moest wegbrengen. Hopelijk kunnen ze er een nieuwe GC van maken, al is dat een serieuze uitdaging. We gaan het zien ! Er zit in ieder geval toekomst in deze tosai showa van 45 cmen wij duimen natuurlijk dat ze  in hun opzet zullen slagen.

Nadien werden we uitgenodigd voor een gezellig etentje in hun favoriete restaurant eeterij Uniek dat terecht het vermelden waard is. We zijn er al verscheidene keren gaan eten en het is zeker en vast een aanrader eerste klas.

Het overige wat we gisteren gedaan hebben hou ik voor de volgende dagen. Ik ben vandaag aanwezig van 10 tot 12 uur. Ik laat je nog een aantal foto's zien van de overwinning van het icoon Wakana in 2016...prachtige herinneringen die ik eer aandoe met een korte fotocollage waar ik met plezier aan terugdenk.

 

Meer afbeeldingen

Wakana is niet meer: afbeelding 1
Wakana is niet meer: afbeelding 2
Wakana is niet meer: afbeelding 3
Wakana is niet meer: afbeelding 4
Wakana is niet meer: afbeelding 5
Wakana is niet meer: afbeelding 6
Wakana is niet meer: afbeelding 7
Wakana is niet meer: afbeelding 8
Wakana is niet meer: afbeelding 9
Wakana is niet meer: afbeelding 10
Wakana is niet meer: afbeelding 11
Wakana is niet meer: afbeelding 12
Wakana is niet meer: afbeelding 13
Wakana is niet meer: afbeelding 14
Wakana is niet meer: afbeelding 15
Wakana is niet meer: afbeelding 16
Wakana is niet meer: afbeelding 17
Wakana is niet meer: afbeelding 18
Wakana is niet meer: afbeelding 19
Wakana is niet meer: afbeelding 20
Wakana is niet meer: afbeelding 21
Wakana is niet meer: afbeelding 22
Wakana is niet meer: afbeelding 23
Wakana is niet meer: afbeelding 24
Wakana is niet meer: afbeelding 25

Laat Een Reactie Achter

18 reacties

Peter De Clercq

555


Ans en Frans

555


Wiechert

555


Dick

555


Dick

555


Theo en Petra Aarts

555


Wim DW

555


Jack

555


rik

555

interkoi

555


Johan D

555


Kristof_d

555


rik

555

interkoi

555


Johan

555


Frank

555


Matthijs

555


Polleke

555


Openingsuren

Zaterdag: Van 11.00 tot 14.00 uur.
Wil je later op zaterdag komen, maak dan even een afspraak
Zondag: Van 10.00 tot 12.00 uur, of nadien op afspraak.

Overige dagen: op afspraak.
GSM: +32 (0)478 36 74 74

inlove funny surprised sad angry thumbsup yesimage/svg+xml noimage/svg+xml