De klassebakken van de koibar

De klassebakken van de koibar

Gisteren was het toch even slikken toen ik één van de mooiste koi die ik ooit gekocht heb wegbracht naar Pieter. Ik zou bijna zeggen dat ik er spijt van had, ondanks het feit dat ik normaal nooit geen problemen heb als er een koi weggaat.

Ik heb dan ook de gepaste eer aan de koi gegeven en de sanke zelf naar zijn plaats van bestemming gebracht. Nu zul je je afvragen naar wie, ondanks het feit dat de meesten het ondertussen wel zullen weten, naar Pieter , de nieuwe concullega "de koibar".

Ik kwam terecht in een door mij totaal ongekende regio, Herk de Stad. Ik heb er wat foto's bijgedaan van de streek. Hier was ik nog niet geweest, maar het beviel me wel !

Een beetje publiciteit maken voor een concullega kan nooit geen kwaad. Het zijn dan wel concurrenten, maar daar moet je ook respect voor hebben, en dat is er meer dan voldoende aanwezig voor Pieter en Karo, de oprichters van de koibar.

Wat mij vooral aanspreekt is zijn eerlijkheid en openheid. Dat hij zijn huis openzet voor eventuele gasten is een geste die zeker moet geapprecieerd worden, want de ontvangst is niet zomaar een ontvangst. Het is een genot om op deze locatie van koi te kunnen genieten !

Pieter heeft zich de laatste maanden of jaren vooral gespecialisseerd in bijzonder hoogwaardige koi, niet voor ieders beurs geschikt misschien, maar die toch wel de emotie losweken die echte koikichi bevangen. Zelden zullen er koi van dit kaliber in Europa verschijnen. Ik wens hem dan ook het allerbeste toe.

Meerdere koi bevinden zich nog in Japan, maar een groot deel bevinden zich ook al op zijn domein, waarvan ik er enkele wil presenteren en dan hou ik het bij de koi die mij het meeste beroeren. Het is te gek om ze alllemaal te laten zien, dat moet je zelf maar gaan ontdekken. Je kan afspreken met Pieter, maar doe dit enkel als je echt wil kopen, niet als je de curieusneus wil spelen.

Zijn koi zwommen allen superdeluxe rond, maar mijn oog viel vooral op enkele kohaku die toch op mijn netvliezen gebrand stonden. Maar laten we beginnen met het doel van het verhaal, namelijk de onvergetelijk sanke die volgens mij in de toekomst velen zal beroeren. Ik begin met de aankoop  en ik eindig met het filmpje van gisteren.

13 November 2019. Ik werd overmand door een gelukzalig gevoel toen ik voor de eerste keer deze sanke zag rondzwemmen bij Narita. In mijn ogen een meesterwerk. Ze was bijzonder prijzig, maar dat kon de pret niet derven, ik zou en moest deze hebben, en de deal werd binnen de 5 minuten gesloten. Bovendien bleek het nog een Momotaro te zijn, en dat kon het plezier alleen maar verhogen.

Normaal koop ik dan zogezegd de koi voor mezelf, maar telkens ik dit doe, dan is er toch een kaper op de kust, en het verkopen zit er dieper ingeworteld dan het houden. Via omwegen werd de sanke dan uiteindelijk door Pieter gekocht en na een verblijf van een jaar bij Narita, kwam de koi enkele weken geleden aan in Arendonk. Een prachtexemplaar, meer kan ik er niet over vertellen,, want dat ziet iedereen die een beetje verstand heeft van koi.

Vooraleer ze vertrekken, maak ik altijd  het liefst een filmpje, en dit filmpje is dan ook het laatste filmpje vooraleer ze vertrekt. In dit filmpje is ze al op de plaats van bestemming. Daarna is het de beurt aan enkele kohaku, met de speciale aandacht voor een kohaku die nauw aan het hart ligt bij Ben.

We spreken hier van december 2018. Deze kohaku MOET je kopen. Over prijzen wordt dan niet geredetwist, die moet je gewoon kopen. Dat doe ik dan ook als de kans zich aanbied, en als ik dan nu de kohaku terugzie, dan kan ik enkel maar vol lof spreken over het inzicht van koikopen. Natuurlijk is niet alles zoals je voorspelt, maar een bijzonder hoge score is toch altijd aanwezig als ben zijn voorspelling doet. 

Kijk en oordeel zelf, kohaku KO-V18-1232 - nu 76 cm en ze wordt pas in augustus 4 jaar. Ook deze dicht ik een gouden toekomst tegemoet ! De volgende patient is een kohaku die ik aankocht bij een event bij Narita. Het was één van de duurste koi op dat moment op het event en had nooit gedacht ze te pakken te krijgen door het lucky draw systeem, vermits er veel kandidaat kopers waren. Het geluk echter was dit keer aan mijn zijde.

In dit geval gaat het om een yondan kohaku van Matsue die het codenummer KO-NA19-424 kreeg. Kan je ze mooier tekenen ? Ik betwijfel het. Het was dan ook een plezier om ze terug te zien en dat ze het meer dan goed deed.

Geniet ondertussen eventjes van de crack onder de kohaku, nu 72 cm en nog steeds sansai ! Ze heeft nog niets aan klasse ingeboet en om ernaar te kijken, geeft je al een eurorisch gevoel, een klasbak, net zoals de kohaku van daarjuist !

Tenslotte nog een koi uit de stal van Momotaro die ik in oktober 2019 aankocht, kohaku KO-V19-10252. Deze kohaku werd totaal onverwacht aangeschaft, want ik had nooit verwacht dat ik kans maakte om deze aan te kopen tijdens de veiling. Ik verschoot me dan ook een bult dat ik het hoogste bod had gegeven.

Ze is ook nog maar yonsai en ook hier ervaar je de geweldige uitstraling als je ze in deze bowl ziet rondzwemmen. Ik had nog veel meer kanjers kunnen filmen, maar de tijd begon te dringen en ik had ook nog andere verplichtingen. Ik zag nog een paar geweldige sanke rondzwemmen die ik in het verleden had aangekocht, en geloof me, ze zijn bijzonder goed verzorgt. Misschien dat ik nog eens terug moet rijden om een update te geven.

Ik geloof dat ik me niet verspreek als ik hier vertel dat ik 4 klassebakken laat zien. Ik overdrijf absoluut niet ! Als ik mijn koigeschiedenis even op een rijtje zet, dan geloof ik dat ik toch eens mag zeggen dat ik trots mag zijn over hetgeen ik al naar Europa heb gebracht. Eén koi tot daaraan toe, maar het leger van topkoi, daar ben ik echt trots op.

Deze koi zijn misschien niet voor iedereen weggelegd, maar ernaar kijken geeft ook nog altijd een geweldig gevoel. Ik zal Pieter volledig ondersteunen in zijn opzet, maar éénvoudig zal dit niet zijn. Ik ken ondertussen de wereld van de koi als geen ander, en weet hoe moeilijk het is om dergelijke koi te verkopen.

Op onze steun kan hij echter rekenen en ik kan alleen maar respect opbrengen voor datgene wat de koibar vertegenwoordigt: een zuivere visie van hoogwaardige koi aangeboden in een luxueuze, maar zeker geen hoogmoedige omgeving, het summum van koikichi. 

Wil je een afspraak maken om een koi aan te kopen, neem dan contact op via zijn website, daar vind je alle gegevens. Je kan ook het assortiment bekijken die via Interkoi werden aangekocht via de link onder de link van de interkoi verdelers.

Tenslotte heb ik eventjes de tijd genomen om een compilatie filmpje te maken. Dit filmpje geeft je een indruk van de koibar ! Ik zou zeggen Pieter...doe zo voort !

 

Meer afbeeldingen

De klassebakken van de koibar: afbeelding 1
De klassebakken van de koibar: afbeelding 2
De klassebakken van de koibar: afbeelding 3
De klassebakken van de koibar: afbeelding 4
De klassebakken van de koibar: afbeelding 5
De klassebakken van de koibar: afbeelding 6
De klassebakken van de koibar: afbeelding 7
De klassebakken van de koibar: afbeelding 8
De klassebakken van de koibar: afbeelding 9

Laat Een Reactie Achter

9 reacties

rik

555


Roy

555


Kristof_d

555


mitch

555


Pieter

555


Frank

555


Wim DW

555


Benjamin

555


rik

555


Openingsuren

Zaterdag: Van 11.00 tot 14.00 uur.
Wil je later op zaterdag komen, maak dan even een afspraak
Zondag: Van 10.00 tot 12.00 uur, of nadien op afspraak.

Overige dagen: op afspraak.
GSM: +32 (0)478 36 74 74

inlove funny surprised sad angry thumbsup yesimage/svg+xml noimage/svg+xml