Wat dacht je van deze Jumbo in wording ?

Wat dacht je van deze Jumbo in wording ?

Vorig jaar binnengekomen, maar nog geen thuis gevonden.

Zijn het de rode oogjes die het hem doen, geen idee. Ze zal ondertussen de 70 cm genaderd of gepasseerd zijn, maar op het zicht schat ik ze 68 cm. De blauwe bowl is ondertussen helemaal gevuld. Geef het sumi nog de kans om zich door te zetten, te stabiliseren en de puntjes op de i te zetten, en je bezit de sanke die iedereen wil bezitten. Is de schoudervlek niet aanwezig ? Het kan, maar ik denk dat deze ook zonder schoudervlek de gezegende lengte van 85-90 cm kan halen als ze op een goede plaats terecht komt.

Steeds krijg ik de vraag of die of die koi 85-90 cm kan worden. Over het algemeen gaat het dan over jumbo tosai of nisai. Mijn antwoord is steevast: ze zullen zeker de 70 cm halen, en alles wat erboven komt is meegenomen. Het is niet het antwoord dat de mensen willen horen, want ik zie aan hun gezicht dat ze willen dat ik zeg dat ze makkelijk de 90 cm zullen halen. Ik wil en kan me echter deze flauwekul niet permitteren, want 90 cm….weten jullie wel wat dit is ? Er zijn teveel faktoren die de groei van een koi kunnen beïnvloeden, en wij weten uit ervaring dat de meeste hobbyisten niet de gewenste ontwikkeling kunnen of zullen geven. Mensen die zeggen: ah die koi wordt makkelijk 85-90 cm zijn onkundig ter zake…

Maar al te vaak wordt er tijdens een gesprek gezegd van: ''Mijn koi zijn zo groot, en ik zie ze dan hun handen uit elkaar steken, waardoor ze een lengte van 150 cm te voorschijn toveren'. Als je dan met de werkelijkheid geconfronteerd wordt, zie je dikwijls een koitje rondzwemmen van 60 cm. Maar ach, gunt ons deze lichtelijke overdrijvingen. De karpervissers tonen ook altijd hun gevangen koi met uitgestoken armen vooruit, zodat het net lijkt of de koi 2 meter zijn.

Wij weten als geen ander dat het essentieel is om 3 combinaties van omstandigheden te creëeren: warmte, algen en rust. Deze 3 voorwaarden, gekoppeld aan de onmisbare genen die een koi moeten hebben bepalen, of ze 100% van hun capaciteiten kunnen benutten. Kan je slechts voldoen aan 70% van deze eisen, dan zal je koi ook maar 70% van zijn kunnen laten zien.

Dat is ook het grote probleem bij ons. Wij kunnen dit onze koi niet geven, want wij moeten regelmatig veranderingen doorvoeren door koi te verplaatsen, stresssituaties creëeren door het netten van de koi, en nog een aantal faktoren die de koi liever niet zien. Ik denk ook dat we voldoende bewijs leveren van het feit dat de groeivijver alle eigenschappen waarborgt om een optimaal resultaat te behalen. Dit en nog enkele geheime ingrediënten laten het toe om deze resultaten te garanderen.

Als proef op de som hebben we enkele koi, waaronder de spikkel naar een andere vijver gebracht, waar ze in een 100 m³ vijver op constante temperatuur hun rondjes kunnen zwemmen. De spikkel, een koi van 72 cm als nisai, zou alle nodige eigenschappen moeten hebben om door te stoten naar de 90 cm. Het is nog niet bewezen, maar we gaan er alles aan doen om dit toch te realiseren. We laten jullie altijd meegenieten van deze momenten.

Om even terug te komen op deze sanke ? Wie een potentiële jumbo wil van deze klasse en met deze kwaliteiten, moet gewoon contact opnemen. Succes gegarandeerd.

februari 2010. Toen was er nog plaats in de bowl.

oktober 2010. 5 Maanden later is deze plaats zo goed als verdwenen.

Meer afbeeldingen

Wat dacht je van deze Jumbo in wording ?: afbeelding 1
Wat dacht je van deze Jumbo in wording ?: afbeelding 2
Wat dacht je van deze Jumbo in wording ?: afbeelding 3

Laat Een Reactie Achter

Nog geen reactie

Openingsuren

Zaterdag: Van 11.00 tot 14.00 uur.
Wil je later op zaterdag komen, maak dan even een afspraak
Zondag: Van 10.00 tot 12.00 uur, of nadien op afspraak.

Overige dagen: op afspraak.
GSM: +32 (0)478 36 74 74

inlove funny surprised sad angry thumbsup yesimage/svg+xml noimage/svg+xml