Wat laatste samenraapsels

Wat laatste samenraapsels

Het is tijd om me klaar te maken om te vertrekken. Nog een nieuwsitem in elkaar flansen en mijn taak zit erop voor vandaag. Tijd om me voor te bereiden op mijn reis naar Japan.

Ik heb nog een serie nieuwtjes op een rijtje gezet, zodat je toch nog iets te lezen hebt de volgende dagen want ik ben van plan om deze reis misschien eens geen nieuwsitems te schrijven gedurende mijn verblijf in Japan.

De door jullie voorgestelde bypass

De vijver van Wim is klaar, hij draait en je kan zeggen wat je wil, maar het is een verdomd mooi project geworden. Ik mag helaas geen koi komen brengen, want Wim wil dat in orde is, inclusief de afwerking van de tuin vooraleer ik eens mag komen kijken.

Zenkoi heeft weer mooi werk geleverd, dat mag gezien worden. Nu nog de serie prachtige koi erin, maar het inzetten van de koi zal overwegend voor volgend jaar zijn.

Ze hebben op ons verzoek wel een bypass gemaakt vanuit de trommelfilter. De achterliggende gedachte komt vooral van Ben, die enkele van soortgelijke vijvers onderhoud die door Zenkoi zijn gemaakt, en die vooral geconfronteerd wordt met bepaalde zaken.

Soms gaat er te veel door de trommel en de fijnheid van de zeven is in zijn ogen te fijn. Daarom wensen wij om de zeef van de trommel naar 130 Mu te brengen en een bypass te maken zoals je op de foto’s kunt zien.

Hierdoor wordt er niet alles door de trommel uitgehaald en kan men het zelf regelen door middel van kranen wat de perfecte manier is om te vijveren. Een vijver moet je kunnen lezen en bedienen, en dikwijls wordt je volgens Ben toch geconfronteerd met het feit dat er teveel belangrijke en cruciale voedingsstoffen verloren gaan door een fijne trommel, vooral als een trommel enkel in combinatie is met een bewegend bed.

Daarom werden er op ons aandringen voldoende kamers met de echte Japanse matten geïnstalleerd zodat je voldoend biologische spankracht hebt om een stevige filter te bekomen.

Naar onze mening is een bewegend bed alleen niet voldoende om eventuele problemen na een behandeling of zo op te vangen en is een sterke biologische massa nodig om de gewenste bacteriën voldoende kracht te geven om te blijven functioneren en/of verder op te starten.

Nu is het zeker mijn wens niet om een discussie op te starten over filtering…absoluut niet, en ik wil er ook geen discussie over. Men doet maar. Wel zie ik ook de gewenste flowfriend om de airlift te ondersteunen en de gewenste waterbeweging te creëeren.

Nog één van die kleine wensen van ons. Wij hebben uiteraard niets tegen een airlift, integendeel. Het bezwaar dat wij opperen is dat het water in de vijver ploft en te weinig bewegingskracht voortbrengt in de vijver.

De flowfriend is een pomp met een ontzettend groot vermogen, en het verbruik van deze pompen is minimaal. Zelf draai ik momenteel op de flowfriend op 180 Watt in de winter. In de zomer zet ik de pomp wat verder open, maar op deze manier heb ik voldoende beweging in het water om de koi de gewenste beweging te geven. Koi zijn luie varkens en ze zullen alles uit de kast halen om zo lui mogelijk te zijn. Zowaar een prachtig project waar onze wensen in verwerkt zijn.

De droom van Peter

Als er iemand is waar ik respect voor heb, dan is het Peter. Hij staat rustig met zijn benen op de grond, is tevreden met wat hij heeft en blaast regelmatig op zijn doedelzak om zijn frustaties weg te blazen.

Het is mijn beste klant, altijd goed gezind, altijd positief ingesteld en vooral nooit jaloers...één van zijn grootste voordelen is dat hij iedere koi graag ziet ! Er is geen enkele koi die hij niet graag ziet en kan zich dan ook veroorloven om zich met de mindere goden tevreden te stellen.

Bovendien neemt hij de moeite om regelmatig mijn nieuwsitems ter harte te nemen en een kleine reactie te schrijven, dat mij toch telkens het gevoel geeft, dat wat ik schrijf toch belangrijk is, en me de moed geeft om verder te gaan met schrijven.

Ik hou mijn lezersaantal goed op peil, ondanks het zielige facebook alternatief dat iedereen in zijn greep houdt. Maar toch voel ik de druk om na 10 jaar toch door te gaan met nieuwsitems te schrijven.

Daarom ben ik Peter ook dankbaar en vereer ik hem met een groot aantal foto’s van zijn lievelingshobby, namelijk zijn vijvertje waar hij zoveel plezier in heeft. De eenvoud zelf met eenvoudige koi, maar die wel alle liefde krijgen die men kan geven, en die bovenal graag gezien worden met al hun tekortkomingen. Ben je dan niet de koning te rijk ?

De vijver van Rudy

Wie kent er de Rudy niet van vroeger. Hij heeft nog gediend bij koisan, en heeft al veel waters doorzwommen in de koihandel, totdat hij bij Interkoi is terechtgekomen.

Naast zijn mini auto’s komen zijn koi op eenzelfde hoogte. Hij heeft een goed oog voor koi, en hij weet dadelijk de betere koi uit te kiezen. Het is een geoefend oog en onlangs eigenaar geworden van een ginrin chagoi die nog op zijn verlanglijstje stond. En blij dat hij was….

Hij stuurde me gisteren nog een filmpje…helaas een telefoonfilmpje dat de kwaliteit geen eer aandoet of je moet met de huidige generatie nieuwe telefoons op pad gaan, en wil dit graag delen.

Zijn bestand werd begin dit jaar geüpgrade zoals ze dat tegenwoordig zo mooi kunnen zeggen, niet met een appje, wat zo aapachtig klinkt, maar met een welgekozen assortiment jonge koi die ondertussen al een serieuze ontwikkeling hebben gemaakt als je naar het filmpje kijkt

Hij heeft me beloofd om volgend jaar alle koi te filmen zodat ik de ontwikkeling kan tonen….ik ben toch benieuwd. En vergeet niet de heerlijke cakes die zijn vrouwtje iedere week bijna voor ons bakt...

De laatste aanbieding van dit jaar

Ben zal nu zaterdag openhouden van 11.00 tot ± 16.00 uur. Vergeet mijn aanbod niet dat ik een paar dagen heb gelanceerd, maar dat ik nog even zal uitbreiden.

Al wie nu zaterdag een koi aanschaft terwijl ik niet aanwezig ben, en Ben de honneurs waarneemt krijgt een waardebon van 10% van de waarde van de verkochte koi, die hij kan gebruiken voor een volgende aankoop. Deze bon blijft geldig voor het ganse jaar 2018.

Ik breid deze actie uit met de volgende mededeling. Vermits niet iedereen van plan is om de bon te willen gebruiken in 2018, voeg ik de volgende mogelijkheid toe:

Bij aankoop van eender welke koi nu zaterdag geef ik een onmiddellijke korting van 5% op de aankoop. Deze korting is niet van toepassing op speciale acties, aanbiedingen met korting of andere acties van enigerlei soort.

Voor wie het project van Matthijs wil ondersteunen geef ik een extra aanbod:

De koi die normaal 1750 euro kost, en je koopt de koi definitief nu zaterdag met Ben of je kan eventueel Matthijs zelf contacteren via FB, geef ik een korting van 10% of 175 euro. Bovendien geef ik het seizoen mudpond er gratis bij, zodat je voor een bedrag van 1575 euro een sansai koopt, die mogelijk een eind in de 60 zal zijn. Het transport als sansai is NIET inbegrepen…

De afspraken kunnen gemaakt worden met Ben, die het aan mij zal doorgeven, en ik zal het opvolgen.

Ik heb momenteel toch een aardig lijstje met biedingen voor de Momotaro veiling. Mensen die gebruik maken van mijn speciaal aanbod. De biedingen zijn menselijk en ik hoop kans te maken op enkele aankopen.

Zelf ga ik proberen, ik zeg duidelijk proberen, om zo weinig mogelijk koi zelf aan te kopen. Maar zoals het steeds is, zal ik het momentum afwachten en zien wat me er mogelijk is. Wat ik wel zie is dat er deze reis geweldige koi worden aangeboden…

Meer afbeeldingen

Wat laatste samenraapsels: afbeelding 1
Wat laatste samenraapsels: afbeelding 2
Wat laatste samenraapsels: afbeelding 3
Wat laatste samenraapsels: afbeelding 4
Wat laatste samenraapsels: afbeelding 5
Wat laatste samenraapsels: afbeelding 6
Wat laatste samenraapsels: afbeelding 7
Wat laatste samenraapsels: afbeelding 8
Wat laatste samenraapsels: afbeelding 9
Wat laatste samenraapsels: afbeelding 10
Wat laatste samenraapsels: afbeelding 11
Wat laatste samenraapsels: afbeelding 12
Wat laatste samenraapsels: afbeelding 13
Wat laatste samenraapsels: afbeelding 14
Wat laatste samenraapsels: afbeelding 15

Laat Een Reactie Achter

Meld je aan of maak een account aan om een reactie achter te laten.

Nog geen reactie

Openingsuren

Zaterdag: Van 11.00 tot 16.00 uur
Zondag: 10.00 tot 12.00 uur

Overige dagen
: op afspraak.
GSM: +32 (0)478 36 74 74

Koi v/d week

2002018

sanke 2002018
Koi Evolutie

SA-V18-10240

Azukari koi in serre LAAKDAL SA-V18-10240