We kunnen terug rustig ademhalen

We kunnen terug rustig ademhalen

Wat is het eerste wat je doet als je thuiskomt ? Inderdaad even de nieuwe koi inspecteren en controleren of alles in orde is.

Het is altijd een grote opluchting als je ziet dat alles van een leien dakje is verlopen, en dat de zonen hun taak naar behoren hebben uitgevoerd.

Het is ook voor de eerste keer dat ik mijn koi niet ben gaan ophalen in Schiphol. Toeval of niet, maar het viel precies samen met mijn reis naar Japan, en dus moest ik een alternatief zoeken.

Ik vond het dan ook heel fijn dat Matthijs en Polleke zich aanboden om deze taak op zich te nemen, en ik wil ze dan ook nog even uitdrukkelijk bedanken hiervoor. Ze hebben het voortreffelijk gedaan, ik zou het zeker niet beter gedaan hebben.

Ondertussen zwemmen de koi al een weekje rond, en zoals je in dit filmpje kan zien, zijn ze bezoek nog niet gewoon. Ze zwemmen nog laag bij de grond en zijn nog vrij schichtig. Dat zal met de tijd wel veranderen.

Ik had de instellingen van mijn camera niet juist staan om te filmen, waardoor de kleuren wat donker waren. Ik heb dit verbeterd via het bewerkingsprogramma, maar de kleuren zijn toch niet zoals ze behoren te zijn. Hou daar eventjes rekening mee.

Ik heb er een paar in de bowl gezet om te controleren, waaronder deze bijzonder fraaie showa van Momotaro. Deze moet je goed in het oog houden, want deze blijft hier overwinteren en ik ben bijna zeker dat deze een echte metamorfose zal ondergaan. Let vooral op het sumi dat zal verbeteren. Zeker een showa om in het oog te blijven houden.

Ook buiten zwom alles er perfect bij. Bovendien moet ik bekennen dat ik na zoveel jaren, het nog altijd niet moe ben om naar de koi te kijken. Wat is dit toch wat mensen in koi aantrekt ?

Het is een oase van rust, een kleurensymfonie waarvan je iedere dag kan genieten. Als ik soms s'avonds naar de koi ga om ze te voeren, zet ik altijd nog eens speciaal de luiken open om te voeren en om tevens een ogenblik te genieten, al is het maar voor een minuutje.

Wat is de koihobby toch mooi...

Laat Een Reactie Achter

Meld je aan of maak een account aan om een reactie achter te laten.

Nog geen reactie

Openingsuren

Zaterdag: Van 11.00 tot 16.00 uur
Zondag: 10.00 tot 12.00 uur

Overige dagen
: op afspraak.
GSM: +32 (0)478 36 74 74

Koi v/d week

2002018

sanke 2002018
Koi Evolutie

SA-V18-10240

Azukari koi in serre LAAKDAL SA-V18-10240