Een slecht wijnjaar

Een slecht wijnjaar

Nu zul je zeggen wat deze titel te maken heeft met koi, maar tijdens mijn reis naar Japan, die alweer voorbij is, werd ik hierop geattendeerd, en ik vond de vergelijking best begrijpelijk.

Zoals het er in de wijnwereld aan toegaat heb je goede en slechte wijnjaren. Alles is afhankelijk van de zon en wordt de kwaliteit door het weer bepaald.

Deze vergelijking werd doorgetrokken naar de koi. Het was een slecht koijaar en het is moeilijk om goede koi te vinden die voldoen aan de vraag. Er zijn gewoon niet voldoende "goede koi" en het aanbod is redelijk mager.

Ik kon dit ook terugvinden bij Momotaro. Ik was op zoek naar een groot aantal TM kohaku, een bloedlijn waar ik een groot zwak voor heb, maar het aanbod is nihil. Ik heb met moeite en na heel veel geluk de TM kohaku 1411024 kunnen binnenhalen.

Wat betreft de showa is het mij op dit ogenblik helemaal duidelijk. De goede showa van Momotaro zijn overprijsd en ondanks het feit dat ik er verschillende heb kunnen bemachtigen tijdens mijn trip in september, heb ik deze reis op mijn honger moeten blijven zitten.

Ik kan met cijfers gooien, daar heb je echter niets aan, maar als ik een showa, waarvan ik zelf niet 100% overtuigd ben moet gaan aanbieden voor meer dan 5 000 euro, dan weet ik nu al dat het een sprong in het ijle is. Ze zijn het in mijn ogen niet waard, en dat is iets wat ik niet graag zeg.

Bovendien, en ik ben er bijna zeker van, is dat de Japanners zich goed bewust zijn van de positie van de yen op de wereldmarkt, en dat ze ook weten dat de yen 40% minder waar is geworden het laatste jaar, zodat ze zonder problemen bijna 40% extra kunnen vragen. Of dit zo werkelijk is, kan ik niet beoordelen, maar ik krijg de neiging om dit toch te beamen.

Ik ben altijd heel erg pro Momotaro geweest, en ben dit nog, maar er is toch iets geknakt. Zelfs nadat ik van Daisuke een bijzonder voorstel kreeg qua prijs, kon hij me niet overtuigen en heb ik besloten om ditmaal mijn handdoek in de ring te gooien en een alternatief uit te werken, wat resulteerde in de aankoop van de Ueno showa.

Of dit een verstandige beslissing is of niet zal zich nog moeten bewijzen, maar wat betreft prijs kwaliteit ben ik er zeker al van overtuigt dat ik de juiste keuze heb gemaakt. Het zal dus van de verkoop en de daaropvolgende resultaten afhangen wat ik in de toekomst zal doen.

Bovendien, maar dat heb ik deze reis niet kunnen bevestigen, heb ik een bijzonder fraaie indruk gekregen van de gebroeders Takana van de Okawa koi farm. Hier zitten ook verdomd goede kohaku. Het voordeel ook, is dat er een aanbod is van zowat van alles. Ik heb ginrin, eenkleurige koi, karashigoi gezien, en dat is mooi meegenomen.

Wat ik ga doen is het volgende. Ik ga alle aangekochte vissen opnieuw onder de knop nieuwe aanwinsten zetten, zodat je kan zien wat er nog te koop is. Je hebt dan nog een week de tijd om te beslissen of je een koi wil aankopen of niet.

Vermits ik een bijzonder hoge hoed opheb van Ueno San verleng ik mijn aanbod van de showa, namelijk de korting van 500 euro tot en met zondag 30 november. Ik wil resultaten boeken met deze showa en dat kan ik maar op 1 manier, en dat is om deze te verkopen en bewijzen bij elkaar te sprokkelen via resultaten.

Als ik me achter een kweker schaar, dan wil ik er ook volledig voor gaan, en dat is wat ik het volgend jaar van plan ben.

Om je toch een bepaalde indruk van Ueno San te geven, doe ik er een aantal foto's bij van zijn faciliteiten, en dan kan je zien dat het zo maar niet over de eerste de beste kweker gaat. Het is zeker een kweker met inhoud, die vrijwel overal erkend en gerespecteerd wordt.

Trouwens een jaar of 2-3 geleden kocht ik een Ueno showa aan. Deze zwemt nog altijd rond in Nederland, maar ik heb er achteraf maar weinig over gehoord. Ik weet dat de eigenaar dit nieuwsitem leest, en het zou mooi zijn als hij zijn mening eens verder geeft over deze Ueno showa. Dit is dan tegelijkertijd een uitnodiging om een eerlijke mening want ik weet echt niet wat er van deze showa is geworden.

Meer afbeeldingen

Een slecht wijnjaar: afbeelding 1
Een slecht wijnjaar: afbeelding 2
Een slecht wijnjaar: afbeelding 3
Een slecht wijnjaar: afbeelding 4
Een slecht wijnjaar: afbeelding 5
Een slecht wijnjaar: afbeelding 6
Een slecht wijnjaar: afbeelding 7
Een slecht wijnjaar: afbeelding 8
Een slecht wijnjaar: afbeelding 9
Een slecht wijnjaar: afbeelding 10

Laat Een Reactie Achter

Meld je aan of maak een account aan om een reactie achter te laten.

Nog geen reactie

Openingsuren

Zaterdag: Van 11.00 tot 16.00 uur
Zondag: 10.00 tot 12.00 uur

Overige dagen
: op afspraak.
GSM: +32 (0)478 36 74 74

Koi v/d week

SA-V19-1230

Nidan Sanke SA-V19-1230
Koi Evolutie

SH-V11-1137

Koi in Japan VERKOCHT SH-V11-1137