Weinig verwacht, heel veel gekregen

Weinig verwacht, heel veel gekregen

De grote hype zou in mijn ogen voorbij zijn. Tenminste dat dacht ik, maar niets is minder waar. Van de vele 50% aangeboden koi zijn er ondertussen al redelijk veel verkocht, en wat wil dat zeggen ?

Juist, dat de kwaliteit nog meer dan goed was, en dat is ook zo. Van alle koi die mensen in optie genomen hebben, is er geen eentje geweigerd. Ze hebben allen dadelijk gekocht. Een mooie deal voor hen, even slikken voor mij, en de pijn is voorbij. In ieder geval ben ik blij dat het vertrouwen zo groot is, dat stemt me tot vreugde.

Ik had juist met Ben alle koi gecontroleerd op parasietjes, was even rustig gaan zitten om te ontspannen, want het was zalig weer, en daar kwamen de eerste klanten al aangereden, ditmaal van de regio terneuzen. Edwin had zijn zinnen gezet op één van de Hoshikin showa, en had zijn vriend meegebracht.

De bowl met de showa was een goed vergelijkingspunt, en ondanks het feit dat de gekozen koi, de wat mindere body had, bleef Edwin bij zijn keuze, namelijk de speciaal getekende showa, die ook de beste huidkwaliteit had. We waren eigenlijk blij dat er nu eens iemand was die de huidkwaliteit boven de body stelde. 

Toen kwamen ze met 4 uit Brugge aangereden om naar enkele koi uit het 50% segment te komen kijken. Nadat ze even hun voorkeuren hadden aangewezen werden deze in de bowl gezet, en feitelijk werd de keuze snel gemaakt. De mannelijke kohaku van Momotaro, die in onze ogen een bijzonder goede toekomst heeft, en een kohaku van Taniguchi met de geprezen body werden uitverkoren om naar het mooie Brugge te gaan.

Wel moet ik via deze weg vragen om even een mail te sturen met je gegevens, want ik kan de mail die gestuurd was nergens terugvinden. Doe me een plezier en stuur me alsnog je gegevens, zodat ik het boekhoudkundig kan verwerken.

Wel vroegen ze het verschil in koi wat uit te leggen. Waarom zijn deze koi duurder en/of beter dan de 50% koi. Nu is dat altijd niet zo, want onder de 50% koi zitten er koi die ook zeker zo goed zijn als de duurdere koi, maar af en toe ben ik verplicht schoon schip te maken. Om toch een beetje uitleg te geven, hebben we enkele  koi voor hun gebowld uit het wat duurdere segment met de nodige uitleg van Ben.

Een showa van Ueno.

Een showa van Ueno

Een sanke van Sakai FF, en ook speciaal gebowld voor Peter.

Het werd ze toch snel duidelijk wat het verschil was tussen de verschillende koi, vakkundig uitgelegd hoe wij tegen koi kijken. Ze waren blijkbaar toch in hun nopjes met de uitleg en begrepen tenvolle wat het verschil was. Nog een foto van broer en zus en ze vertrokken terug naar het mooie Brugge. 

Of deze koi ooit in het 50% aanbod komen is weinig waarschijnlijk, maar je weet nooit. Het zijn allen koi om te laten doorgroeien, en de moeite om in de koi te investeren. Er zijn genoeg kenmerken om een positieve evolutie te scheppen van deze koi. 

Ondertussen waren Lobke en Matthijs ook aangekomen. ze waren al lang niet meer in Arendonk geweest en dat betekende nog eens een hartelijk weerzien. Al vanaf de beginfase is Matthijs altijd betrokken geweest bij Interkoi en het blijft een plezier om de vriendschap nog altijd te bezegelen. 

Hij genoot blijkbaar ook van de getoonde koi, en ondanks het feit dat de Izumiya showa in groen water vertoefden, weet ik dat hij graag enkele exemplaren zou willen zien. Zo gezegd zo gedaan, en een 15-tal koi werden te voorschijn getoverd. Het besluit werd vlug gemaakt, en het werd bevestigt dat de prijs/kwaliteit zeker in orde was. 

Wel moet ik even vermelden dat de meeste showa van Izumiya in deze korte tijd al een groei gepakt hadden van om en bij de 5 cm op deze korte periode. Ze veranderen op korte tijd van kleine hummeltjes naar deugdelijke showa. Een lust om er eentje uit te kiezen.

En toen kwam Dieter uit Gent even langs om een ginrin kohaku te bekijken. Het duurde niet lang of het woord "verkocht" werd al snel uitgesproken. Dank je wel Dieter, het is altijd een eer om nieuwe klanten te begroeten. ( het filmpje bij aankoop)

Het aanbod van de 50% koi wordt deze week stopgezet, en precies vrijdagavond worden de koi in een verborgen vakje gestoken om misschien later weer te voorschijn te toveren, maar wel terug op de prijs die ze in onze ogen waard zijn.

Wil je nog gebruik maken van de 50% regeling, dan zul je nu moeten beslissen. Je kan de koi nog reserveren tot vrijdagavond en je kan op zaterdag of zondag nadien nog even bekijken om definitieg te beslissen of je ze aankoopt of niet.Wel zullen er dagelijks enkele koi verdwijnen uit het aanbod, ze staan er op dit ogenblik lang genoeg op.

Ze waren nog maar net weg of Bram kwam met zijn vriendin kijken naar de sanke van Momotaro die hij uitgekozen had. Niet van de minste, maar alle koi uit dit Momotaro tategoi segment beantwoorden aan de juist doelstellingen van de jumbo tosai.

Volgende week zullen ze voor de laatste maal gepresenteerd worden, het is aan U om te beslissen of je erbij wil zijn of niet. We gaan eerst de niet verkocht tosai presenteren met het doel om ze alsnog te verkopen natuurlijk. Daarna laten we verkochte koi even de revue passeren, en dan verdwijnen ze in de groene hemel.

Bram was in zijn nopjes, dat kon je proeven. Je zou voor minder. Ik wou juist gaan afsluiten toen Dave en Dimi kwamen aangereden. Zij hadden nog een taak te vervullen, want zij zouden nog een Showa van Izumiya uit moeten kiezen. Zij hadden nog recht op het 395-495-595 aanbod.

Zo gezegd zo gedaan. Ben was al naar huis, maar in een wip en een zucht had ik het sleepnet even bovengehaald, een 30-tal koi in de bowls gezet en deze onderverdeeld in 3 kleinere bowls met de prijs voor de showa zoals hierboven aangegeven.

Uiteraard ga je dan naar de bowl met de in mijn ogen betere showa, en tenslotte werd dan ook hieruit gekozen. Nummerke 2003079 en 2003096 waren het slachtoffer. Ze hadden toch ruim een half uur de tijd genomen om te kiezen, en na een frisdankje te hebben genomen, vertrokken ze huiswaarts, en kon ook ik de boel sluiten.

Ik moet zeggen, het was een bijzonder aangename dag, zo mogen er nog meer komen. Vandaag ben ik aanwezig van 10.00 to 12.00 uur. Ik verwacht hoog bezoek, je bent dus ook altijd welkom om langs te komen.

Er zitten nog bijzonder goede koi, maar de grote invasie is stilaan uitgedund. Het wordt tijd om terug naar het land van de rijzende zon te vliegen, want ik heb materiaal nodig.

 

Meer afbeeldingen

Weinig verwacht, heel veel gekregen: afbeelding 1
Weinig verwacht, heel veel gekregen: afbeelding 2
Weinig verwacht, heel veel gekregen: afbeelding 3

Laat Een Reactie Achter

Meld je aan of maak een account aan om een reactie achter te laten.

1 reactie

Matthijs

Het was weer een toffe namiddag Luc! Thanks! Het plezier van onze vriendschap is zeer zeker wederzijds! We hebben weer mooie koi gezien! En de showa die wij in de vijver elke keer zagen en het meest interessant vonden is later nog wel in de bowl geweest zie ik! De 79... Dave en Dimi... hele goede keuze! Dank van ons weer voor het hartelijke welkom de toffe middag en de altijd goede verzorging!


Openingsuren

Zaterdag: Van 11.00 tot 16.00 uur
Zondag: 10.00 tot 12.00 uur

Overige dagen
: op afspraak.
GSM: +32 (0)478 36 74 74

Koi v/d week

SA-V19-1230

Nidan Sanke SA-V19-1230
Koi Evolutie

SH-V11-1137

Koi in Japan VERKOCHT SH-V11-1137