Wil je 2006019 eens bowlen ?

Wil je 2006019 eens bowlen ?

Het zijn tegenwoordig dagelijkse vragen om een koi te bowlen en waarom ook niet. De vorige filmpjes waren inderdaad te donker, dus het is normaal dat men een nieuw filmpje vraagt.

Nog beter zou het zijn om volgende week te komen kijken, want dan worden ze allen gebowld en heb je tijd om iedere koi rustig te bekijken. Het zullen er ongeveer 36 zijn, dus het zal een tijdje duren vooraleer iedere koi gepasseerd is. 

Deze kohaku was op vraag van Roy. Met haar 43 cm een degelijke kandidaat voor de opgroei in vijver 2. Er is weinig op af te keuren. Patroontechnisch zal het wel voldoen aan meerdere kandidaat kopers, de bouw lijkt me mooi sigaarvormig, en de intensiteit van de kleur, daar moet je niet aan twijfelen zou ik zeggen. Helaas zal men altijd een minpuntje proberen te vinden, terwijl het  juist het omgekeerde zou moeten zijn, maar hier een minpuntje vinden zal lastig zijn !

Ondertussen gaan de mindere goden naar huis. Je kan kritisch zijn op bepaalde koi, het mag, maar je moet met enkele faktoren zeker rekening houden. Niet iedereen heeft geld in overvloed om bepaalde koi aan te kopen en moeten zich tevreden stellen met koi die om een bepaalde reden worden aangeboden.

De ginrin benigoi van Momotaro mankeert in principe niets. Ze ziet er na bijna 4 jaar nog altijd goed uit en met een lengte van 65 cm zeker niet onverdienstelijk. Ze werd aangeboden voor 500 euro. Om je een begrijpelijke berekening aan moet voeren moet je er eerst de BTW er uittellen.

Dan gaat er 86 euro naar de staat. tel daar nog eens het transport af van de koi, en reken daar in dit geval 100 euro voor, dan hou je nog 313 euro over. Reken dan de kostenfaktor nog maar op 1/2 euro per dag gedurende de tijd dat ze rondzwemt in Arendonk, dan kom ik op 942 dagen x 0.5 euro = 471 euro...tel uit je winst.

Je hoeft niet rekenkundig te zijn om de uitkomst te berekenen, maar het  motto blijft: je wint soms, je verliest soms. Zolang de winst hoger is dan het verlies is de balans nog altijd in evenwicht. Maar ik ben blij dat de balans nog altjd positief is dank zij de talrijke inspanningen, want anders zou  het snel gedaan kunnen zijn.

Een ander geval is de tancho van Johan. Een triestig verhaal, want hij zocht al geruime tijd een tancho voor zijn zoon. Hij dacht deze gevonden te hebben tijdens zijn reis naar Japan, zijn eerste grote reis naar de rijzende zon. Hij kocht deze tancho zelf tijdens de veilng bij Sakai FF, en je denkt, dan ben ik veilig qua aankoop....mis poes.

De tancho veranderde in dat wat het niet moet zijn. Alle grote verwachtingen van een topper van Sakai werden bruusk ingeslagen door de slechte ontwikkeling van de tancho. Dit gun je niemand en je kan het ook niet voorspellen tijdens de aankoop. Deze tancho is in alle facetten gesneden en bewerkt dat het niet mooi meer is.

Nu mag je alles niet over dezelfde kam scheren, want het zijn wel uitzonderingen, en ongelukkig genoeg is Johan hier het slachtoffer van geworden. Duizenden euro's zomaar in rook opgegaan, en het kan iedereen overkomen.

Ik weet hoe het voelt als verwachtingen niet ingelost worden, en het gebeurt onverwacht en zonder dat je er iets aan kan doen. De echte koikichi willen het niet in hun vijver zien rondzwemmen, en proberen toch nog het beste uit te zoeken om de tancho een verder leven te geven waar ze gelukkig nog ongehinderd kunnen rondzwemmen.

Is dit fout ? Neen absoluut niet. Het gaat hier niet over de centjes, maar over het gevoel om goed te doen voor de koi. De 250 euro dat deze koi nog opgebracht heeft, is een lachertje van de betaalde som in Japan, en de geleden ergernis van de ontwikkeling.

Het is bewonderenswaardig dat je van je hart een steen kan maken en alsnog een plaats wil geven voor dit levend wezen, de koi. Kritiek is goedkoop en ik lees hier en daar wat kritiek, maar kritiek kost geen geld. Dan is het ook niet erg om kritiek te geven, je word er niet armer van. 

Ik weet dat Marc en Marleen een bepaalde reden  hadden om zowel de ginrin benigoi als de tancho aan te kopen. Ik wil in dit nieuwsitem niet melodramatisch doen, en hou de reden voor mezelf, maar geloof me, het is een lovenswaardige en gefundeerde reden, en ik denk, neen ik weet, dat beide koi op een goede plaats terechtkomen in hun 40 kuubs vijver. Ze zullen met de mantel der liefde bedekt worden en dat kan alle goedkope kritiek doorstaan.

---------------------------

FOTO VAN DE DAG

________________

FILMPJE VAN EEN KLANT

________________

SELECTING TOSAI IN 2011

________________

EXTRA NIEUWSFLASH

Vanaf deze avond zal ik dagelijks een 4-tal koi laten verdwijnen uit het 50%. Ze hebben lange tijd genoeg te koop gestaan, dus iedereen zal ze gezien hebben. Voor wie nog interesse heeft, gelieve dit tijdig te melden, dan kan deze nog aangekocht worden tot en met 27 juni. Daarna zullen ze tijdelijk verdwijnen.

 

 

Laat Een Reactie Achter

Meld je aan of maak een account aan om een reactie achter te laten.

2 reacties

Johan

Marc en Marleen veel plezier met deze twee grote koi de reden van de aankoop is om kippenvel van te krijgen en de koi zwemmen bij jullie op de juiste plek en zullen goed verzorgd worden. Proviciat


Wim DW

die tancho kohaku - dat is een zeer spijtige zaak en bestempelt nogmaals dat we met levende wezens te maken hebben - er kan altijd iets fout gaan ... maar het moet je maar overkomen denk ik maar.- proficiat aan M&M  om beide koi een mooie toekomst te bieden...


Openingsuren

Zaterdag: Van 11.00 tot 16.00 uur
Zondag: 10.00 tot 12.00 uur

Overige dagen
: op afspraak.
GSM: +32 (0)478 36 74 74

Koi v/d week

SA-V19-1230

Nidan Sanke SA-V19-1230
Koi Evolutie

SH-V11-1137

Koi in Japan VERKOCHT SH-V11-1137