Zaterdag 27 juni

Zaterdag 27 juni

Volgende week zaterdag is het de finale van een voorjaar dat in de annalen vermoedelijk zal geboekt staan als het corona voorjaar. Het leed is bijna geleden volgens de info die we ontvangen, maar we zullen toch moeten wachten tot een anti-corona middel is gevonden, en dat zal nog even duren.

De maanden juli, augustus en september zijn voor Interkoi de "magere maanden", met andere woorden, de verkoop staat op laag niveau, tijd om te ontspannen en te recupereren want ondanks het corona gevaar, ben ik toch flink uit mijn pijp moeten komen dit jaar.

De belangrijkste gebeurtenis is zaterdag 27 juni, en tevens de afsluiting van een, in mijn ogen, belangrijk hoofdstuk. Na de hectiek, de onspanning misschien, en ik lees dat het volgende week al bijzonder goed weer is...op naar de 30°.

Er zwemmen nog hele goede koi rond, dat kan ik met een gerust hart zeggen, en ik hoop dat er zich nog veel kandidaten aanmelden tijdens de volgende maanden om toch eens te komen kijken, want anders is het mogelijk dat ze toch in het vak, overschot worden geduwd, en eerlijk....daar heb ik nu eens een hekel aan, dat verdienen ze niet.

Wat gaan we zaterdag 27 juni doen ? 

Er zwemmen nog een 35-tal tategoi binnen, want er zijn er al enkele weg. We zullen in eerste instantie alle verkochte koi overplaatsen naar groeivijver 2. Wat wil dat zeggen ? Ze zullen één voor één gepresenteerd worden vooraleer ze naar hun definitieve verblijfplaats gaan. Eigenllijk verdwijnen ze de komende maanden en slechts sporadisch kan men ze zien. Ze zullen op de ons begeerde manier verzorgd worden.

Wij hopen dat ze er medio oktober als volwaardige nisai uit zullen komen. We zullen er in ieder geval alles aan doen om dit tot een succes te brengen, hopelijk zoals vorig jaar. 

Eens alle verkocht koi zijn gepresenteerd, zullen we nog éénmaal de overige één voor één presenteren. Raar maar waar, zijn dit vooral de kohaku en de sanke die overblijven, en daar zit nog bijzonder goed materiaal tussen. Dit zijn de overblijvers.

Uiteraard  hopen we nog om deze te verkopen en we gaan er ons best voor doen. De prijzen zijn in onze ogen bijzonder mild, hoe je het ook draait en keert. Hoe gaan we die presenteren ? We gaan ze één voor één in een bowl zetten zodat iedereen deze kan bekijken.

Ik zal het zware labeur doen, Ben zal de nodige uitleg geven. Iedereen kan de koi bekijken en eventueel vragen stellen aan Ben. Het is geen kwestie van discussie en Ben zal zoals altijd proberen een objectief oordeel te geven over de koi. Met andere woorden gaan we de goede punten van de koi naar boven brengen, en als er een vraag gesteld wordt zal hij dit zo goed mogelijk beantwoorden.

Tegelijkertijd, zullen de certificaten van de koi aan de zijlijn opgehangen worden met een enveloppe eronder. Wie zich geroepen voelt om een aankoop te doen, kan zijn naam in de enveloppe steken. Ik weet uit ervaring dat dit niet zoveel succes heeft in onze landen, maar we zien wel.

Als er meerdere kandidaten voor een koi zijn, dan zal een onschuldige hand, de winnaar trekken uit de enveloppe, het lijkt dan een beetje op het lucky draw systeem van Japan, en eerlijker kan het niet. Nu verwacht ik ook geen zware duels, maar bekijk de koi en ik weet zeker dat prijs/kwaliteit meer dan in orde is.

Wie dus interesse heeft om eventueel een koi aan te schaffen, zal dit kunnen via dit systeem. Ik zal zorgen dat er post-it notes zullen aanwezig zijn. Men schrijft zijn naam erop en deponeert deze ineen gevouwen in de enveloppe.

De prijs zal per koi op het certificaat worden vermeld, en is ook zichtbaar hier op de website. Je hebt de prijs exclusief azukari, je hebt de prijs inclusief azukari. Ik hoop toch dat er meerdere kandidaten aanwezig zullen zijn om de koi te bewonderen.

We zullen beginnen rond 12.30 uur.

-------------------------------------------------------

EEN HEMELS THEATER
Een impressie van één van de meest indrukwekkende vijvers in België

-------------------------------------------------------

FOTO VAN DE DAG

-------------------------------------------------------

NOSTALGIE, MIJN EERSTE BEDRIJFSFILMPJE ANNO 2011

-------------------------------------------------------

Laat Een Reactie Achter

Nog geen reactie

Openingsuren

Zaterdag: Van 11.00 tot 14.00 uur.
Wil je later op zaterdag komen, maak dan even een afspraak
Zondag: Van 10.00 tot 12.00 uur, of nadien op afspraak.

Overige dagen: op afspraak.
GSM: +32 (0)478 36 74 74

inlove funny surprised sad angry thumbsup yesimage/svg+xml noimage/svg+xml