Check up tijd voor de azukari in de serre

Check up tijd voor de azukari in de serre

Het zijn toch drukke tijden momenteel, en er is mij gevraagd om nog enkele koi te presenteren die toch de moeite waard zijn om gezien te worden. Of ze een koper vinden in deze moeilijke tijden is een andere vraag, maar niet getoond is altijd mis.

Een showa die tijdens de corona is aangekomen en zich bijzonder goed aangepast heeft is er toch wel eentje om eens serieus onder de loupe te nemen. Ze werd aangekocht op de veiling van december 2019 en kwam na veel strubbelingen via Frankfurt aan.

Ze verbetert zienderogen en ik denk dat men hier kan spreken over een showa met toekomst. Haar groeicurve is ook navenant, en met haar 63 cm een eyecatcher eerste klas. Het zijn de koi die je tijd moet geven om verder te ontwikkelen. Alle ingrediënten zijn aanwezig om er een bloedmooie showa van te maken. De prijs is navenant, kost veel geld maar is niet te duur.

Ondertussen zijn we wat gaan rondsnuffelen in de opgroeivijver 1, want er moesten enkele koi verplaatst worden, en tevens een goede gelegenheid om wat inspectie te doen. En we zagen dat  het goed was. We namen dan ook het besluit om ze niet teveel te storen, buiten het werk dat ons te wachten stond.

Deze enorme sanke van 75 cm is een machtige koi om te laten zien. Een enorm beest dat zeker en vast zonder problemen naar de 90 cm zou kunnen gaan, de omstandigheden in acht genomen, maar dat zal geen probleem zijn als ze rond kan dollen in haar 90 kuubs vijver. Een bijou van een sanke zou ik zeggen.

Dan het woord aan enkele koi die ondertussen sansai zijn. Tja, het water is groen, maar de kwaliteit is nog altijd goed te zien. Met haar 65 cm, zuiver patroon en goede body is ze geschikt  om aan de man te brengen. Wie een goede sanke zoekt, twijfel niet. De prijs is 2450 euro, en iedere euro waard.

De volgende 2 koi zijn bedoeld om aan te bieden aan vergevingsgezinde mensen. Waarom vergevingsgezind  ? Ze hebben beiden een lichte, niet duidelijk zichtbare vergroeiïng, eentje in de rug, de andere bij de staart. Als ze zwemmen bijna niet zichtbaar, enkel als je ze onder stress in een bowl zet wordt het euvel lichtjes zichtbaar, maar je kan niet om de waarheid heen.

Wie dus een duurzame koi wil aankopen, en het probleem kan vergeven, is een klassebak rijker. Je mag nog altijd oordelen ter plaatse om een verdict te vellen en je zult zien dat ik geen ongelijk heb. We hebben lang over de prijs gediscussieerd, en ondanks het feit dat ze heel waardevol zijn, en veel mensen nog veel plezier zullen geven, want de vergroeiïng is sinds een jaar stabiel, hebben we beslist om er een prijs aan te plakken die je over de brug zou moeten trekken.

Bekijk even de 2 koi waar we het over hebben. De kohaku is een fantastische kohaku die ik dadelijk op een show zou durven in te zetten, moest ze het euvel niet hebben. Een pracht van een kohaku met een beni dat je versteld doet staan. Het probleem is lichtjes zichtbaar in het middengedeelte van de rug. Het is stabiel, maar je koopt een reus van een kohaku. Prijs: 950 euro

De showa is eenzelfde toonbeeld van klasse. Zijn probleem zit in het uiteinde bij de staart, maar ondanks dat verbergt ze haar kwaliteit niet. Prachtig sumi, en een uitdagend beeld van klasse dat je  het probleem zou kunnen vergeven. Beide koi zijn een vermogen waard als je ze puur op hun kwaliteit moet beoordelen: Prijs 950 euro.

Het is toegelaten om beide koi vooraf te zien op locatie want ze zwemmen niet in Arendonk. Heb je interesse, twijfel dan niet en probeer zoals gezegd vergevingsgezind te zijn.

GEEF DEZE KOI EEN KANS !

Niet alleen hebben we wat koi overgezet, maar we hebben ook nog een showa een nieuw verblijf gegeven. Showa 2006036 zal iedereen verbazen als het seizoen voorbij is. Samen met de kleintjes, waarvan we er enkele hebben bekeken, maar niet teveel, zullen een gouden rustperiode tegemoet gaan. Ze zagen er picobello uit, maar we hebben ze niet teveel gestoord.

Ik heb een boontje voor alle tategoi die aangekomen zijn een paar weken geleden. Er zijn er nog slechts 17 van te koop, meerendeel kohaku en sanke, maar daar zitten nog prachtige exemplaren tussen. Probeer ze niet te missen volgende week zaterdag....

Welke we wel gebowld hadden waren de 2 tancho, gewoon omdat we ze ook in het net hadden gevangen. We hebben ze gemeten en ik denk dat het niet van de poes is. Ik lees op het certificaat 38 en 39 cm, maar ze zitten nu al dicht tegen de 50....dat beloofd.

Dan nog een filmpje speciaal voor Dimi. Zoals je ziet doet ze het uitstekend Dimi...het is nu wachten tot oktober. Je zult ervan kunnen genieten.

Zijn we ten einde vandaag ? Nee hoor, Etienne kwam ook de voorlaatste showa van Izumiya ophalen. Hij was meer dan tevreden toen we het beestje lieten zien. Niet alleen zag ze er stralend uit, maar bovendien was er ook een doorgroei van 26 naar 32 cm. Etienne was blijkbaar meer dan tevreden en vertrok met een gelukzalig gezicht naar huis.

Zo zie je ook maar dat mijn dagen goed gevuld zijn. Vandaag is het gelukkig wat rustiger. Voor meer informatie mag je me altijd contacteren.

----------------------------

FOTO VAN DE DAG

_________________

FILMPJE UIT HET VERLEDEN - OVERVIEW MOMOTARO KOIFARM ANNO 2015

_________________

 

Laat Een Reactie Achter

3 reacties

Johan

555


Johan D

555


Wim DW

555


Openingsuren

Zaterdag: Van 11.00 tot 14.00 uur.
Wil je later op zaterdag komen, maak dan even een afspraak
Zondag: Van 10.00 tot 12.00 uur, of nadien op afspraak.

Overige dagen: op afspraak.
GSM: +32 (0)478 36 74 74

inlove funny surprised sad angry thumbsup yesimage/svg+xml noimage/svg+xml