Innovatieve oplossing

Innovatieve oplossing

De kleintjes vangen in een kleine bak is geen sinecure. Daarom moeten er drastische oplossingen worden genomen. Echt iets voor Ben om dat op te lossen, en het werkt gelukkig als ik alleen ben.

Met een rond schepnet de koi proberen te bowlen...het valt niet mee, want ze vinden met veel gemak de uitgang of de openingen naast het  net. Daarom een soort vierkant schepnet met gaten gemaakt om de koi zonder veel  problemen naar boven te halen.

Waar ik nog niet veel publiciteit over heb gemaakt, maar die nog wel aanwezig zijn, zijn de oshiba en de ginrin soragoi die je hier in het net wat beter kan zien. De kweker is een totale onbekende voor mij, namelijk Seijuu San. Ik kan er via google ook geen informatie over vinden.

Ze zijn best aardig om te zien, en zijn ongeveer 15-20 cm klein. Misschien zijn er nog mensen die er zich voor interesseren anders laat  ik ze gewoon wat groeien tot ze wat groter zijn, en wie weet ! 

Een ongelooflijk resultaat waar ik toch even van verschoot is de groeicurve van sanke 2006001. Het was de kleinste van de groep, ook de goedkoopste uit de serie, maar die maakte me toch een groeispurt dat het niet normaal meer is. De meesten namen een 3 tot 5 cm groei van aankoop tot nu, maar deze legde de lat wel heel hoog. Niet minder dan 47-48 cm tikte deze aan, wat een groei betekende van maar liefst 7-8 cm ! In mijn ogen een recordgroei op deze periode. Wim was er blij mee, je zou voor minder.

Dat ik gewichtig bezoek kreeg, had ik gisteren al laten horen. Hij kwam even zijn showa uit de Izumiya serie ophalen, een andere had Huub bewaard voor de opgroei. Een bijzonder leuke koi met mooi patroon dat vooral evenwicht uitstraalt en perfectie naar patroon toe.

Bekijk het filmpje, een raspaardje zou ik zeggen en met een gezegende groei van een 6-tal cm was ook niet slecht. Daar tegenover staat koi die wij als de betere aanboden en die Huub uit sympathie toch aankocht, maar alles mist wat je in de showa die hij meenam laat zien. Bekijk zijn tegenhangertje; door ons uitgekozen.

Twee totaal verschillende koi, we zullen het meemaken. Een gezonde leerschool noemen wij dit en eigenlijk moeten we tegen het einde van het jaar een verslag uitbrengen van het resultaat. Het is wel zo dat wij doen waar we proberen in uit te munten....een beetje toekomst aanbieden en uitleggen....we gaan het zien.

Tenslotte laat ik nog een filmpje zien van een mini tancho oshiba shigure van kweker Seijuu. Hij of zij valt mij telkens op, en behoort ondertussen een beetje tot mijn paradepaardje. Apart is ze in ieder geval.

De overblijvende ginrin soragoi van Seijuu.

De overblijvende oshiba shigure van Seijuu.

--------------------------------------------------------------------

INFO WAT BETREFT AANKOMENDE ZATERDAG

Het zou fijn zijn om wat voorbereidingen te treffen voor de zaterdag die komt. Om de boel wat op te sieren zou het fijn zijn om wat versnaperingen aan te bieden, zodat het een rustige gezellige zaterdag kan worden. Alleen weet ik niet hoeveel mensen er zouden komen.

Om een schatting te maken zou ik willen weten wie er allemaal zou komen, zodat ik voor de gepaste drankjes en eventueel wat lekkernijen kan zorgen. Denk eraan, we beginnen rond 12.30 uur. We beginnen ook met de koi niet NIET verkocht zijn met de aangepaste mogelijkheid om ze alsnog aan te kopen via het lucky Draw systeem.

Nadien pas, tonen we al de verkochte koi die allen in de groeivijver zullen gaan en dus ook voor een tijdje zullen verdwijnen. Laat het me weten, het getuigt van respect !

 

Meer afbeeldingen

Innovatieve oplossing: afbeelding 1

Laat Een Reactie Achter

Meld je aan of maak een account aan om een reactie achter te laten.

5 reacties

Roel

Goeden avond  Zou u mij kunnen vertellen wat de prijzen zijn van de gin rin soragoi,s En de ochiba,s Mvg Roel 


Wim DW

schoon uitvinding


Johnny

Aanwezig as zaterdag😋😋

interkoi

Het wordt gezellig met ons drietjes Johnny

Johnny

@interkoi Met vier neem me zoon mee. 😜😜


Openingsuren

Zaterdag: Van 11.00 tot 16.00 uur
Zondag: 10.00 tot 12.00 uur

Overige dagen
: op afspraak.
GSM: +32 (0)478 36 74 74

Koi v/d week

SA-V19-1230

Nidan Sanke SA-V19-1230
Koi Evolutie

SH-V11-1137

Koi in Japan VERKOCHT SH-V11-1137