Werken aan de nieuwe Grand Champion

Werken aan de nieuwe Grand Champion

Het was een bijzonder rustige dag gisteren, een goede gelegenheid om mijn selectie voor het watergala 2016 in orde te maken.

Gelukkig kwam Pierre met zijn vader op bezoek, zodat hij me een helpende hand kon geven, altijd een voordeel.

Eerst wilde Pierre nog even een paar andere koi zien, want hij wil zijn vijver bevolken met een een aantal koi die binnen enkele jaren echte jumbo kandidaten kunnen worden.

Wie wil er dit niet ? Er is echter nog een groot verschil tussen grote koi en echte jumbo koi, en niet te vergeten kan ik alleen de ingrediënten leveren voor een jumbo koi, ik kan ze niet maken met mijn infrastructuur, daar heb je jaren geduld, ijver en goede begeleiding voor nodig.

Alles wat je in deze bowl ziet zijn niet allen koi die boven de 80 uit kunnen komen, maar een paar zitten er wel tussen. Met name de Dainichi showa die als eerste je ogen streelt heeft een enorme mogelijkheid om door te groeien, en dan praat ik niet over 80 maar volgens mij zelfs over de 85 cm, een enorm kanon.

Ook heb ik gisteren een andere naam bedacht voor mijn “ballonneke”. Het is een oneerbiedige naam vind ik voor deze mastodont. Ze zal verder in het leven gaan als “Led Zeppelin”, wat veel mooier klinkt en veel eerbiedwaardiger klinkt.

Ik ga haar meenemen naar het watergala 2016, zodat iedereen die ze eens in real live wil zien, even kan komen bewonderen of verguizen, het staat je vrij. Wat me toch opviel is dat er veel reacties waren die eerder positief dan negatief waren, wat ik eigenlijk niet verwacht had.

Bloedmooie kohaku hebben we laten paraderen. Het was een genot om naar te kijken, daar waren we het allen over eens.

Nog 2 mooie mannen passeerden de revue, maar die in een slechte maat vielen, dus niet geschikt waren. Trouwens de koi waren nog teveel in ontwikkeling om naar een show mee te nemen.

Een sanke die ik graag zie, maar die met zijn 52-53 cm in een slechte maat viel, is helemaal niet geschikt om het op te nemen tegen anderen die tot 6 cm groter zijn, dus nog eventjes groeien maatje ! Let wel op zijn uitstekende huidkwaliteit !

Een showa die er picobello uitziet met een sumi dat verschrikkelijk aantrekkelijk oogt, maar met een body die niet helemaal aan ons ideaal beantwoord, blijft me toch bekoren.

Dat was het zo een beetje voor de zaterdag, maar nadien stond er nog een bezoek gepland aan de eigenaars van de Grand Champion, die een Griekse Barbecue hadden georganiseerd voor de sympathisanten en vrienden.

Eerst en vooral moet ik je volledige aandacht vragen voor geweldige welkomstfilmpje dat werd gemaakt met de gelukwensen voor het behalen van de titel Grand Champion…een must.

Het werd een bijzonder leuke avond, met als hoogtepunt het bowlen van de mogelijk toekomstige Grand Champion, waar serieus aan gewerkt wordt.Ik wist niet precies hou oud ze was, maar bij nazicht blijkt ze precies 60 maanden te zijn. Ik dacht eerlijk gezegd dat ze een jaar jonger was, maar wat doet leeftijd ertoe als je een Grand Champion op 10 jaar naar haar top kan brengen.

Geniet even van het filmpje en vertel me of je mogelijkheden ziet voor deze krachtpatser, die 71 cm werd gemeten. Nog een 3-tal jaar en 13 cm verder en ik weet zeker dat ze een gooi kan doen naar de titel van Grand Champion.

Ik kocht haar in 2014, en ze trok dadelijk de aandacht van Ans en Frans. Die lieten er geen gras over groeien, en sloegen ze onmiddellijk aan de haak.

Zelden zie je een kleur rood zo fel, het ferrari rood waardig. Normaal zie ik ze liever in iets zachter rood, maar dit is onbetaalbaar en ik geloof niet dat ik ooit een rood gezien heb dat zo fel is dat het er werkelijk op geschildert lijkt te zijn.

De “oehs en de ahs” waren dan ook niet uit de lucht gegrepen. Het enigste probleem gaat zijn om die 13 cm nog waar te maken. De bouw lijkt me niet van die aard te zijn dat ze dezelfde lengte kan maken als Wakana, de huidige Grand Champion die 86 cm is. Een paar centimeter minder zal echter ook geen kwaad kunnen.

Ik heb natuurlijk ook nog een filmpje gemaakt van het verblijf van de Grand Champion, en een overzicht van de mensen die aanwezig waren.

Een geslaagde avond kan ook niet zonder onze meester in het discussieren, die er nooit voor verlegen is zijn kritiek te uiten, maar die ik zeker op prijs stel.In dit korte filmpje hoef je je niet te ergeren voor zijn uitspraken, maar kan je genieten van zijn uitgesproken mimiek….

Het werd een heel gezellige bijeenkomst, die tot in de late uurtjes pas werd afgesloten volgens mij. Het brengt me op een idee, maar daar kom ik later op terug.

Ik ben vandaag aanwezig van 10.00-13.00 uur

Meer afbeeldingen

Werken aan de nieuwe Grand Champion: afbeelding 1
Werken aan de nieuwe Grand Champion: afbeelding 2
Werken aan de nieuwe Grand Champion: afbeelding 3
Werken aan de nieuwe Grand Champion: afbeelding 4
Werken aan de nieuwe Grand Champion: afbeelding 5
Werken aan de nieuwe Grand Champion: afbeelding 6
Werken aan de nieuwe Grand Champion: afbeelding 7
Werken aan de nieuwe Grand Champion: afbeelding 8
Werken aan de nieuwe Grand Champion: afbeelding 9
Werken aan de nieuwe Grand Champion: afbeelding 10
Werken aan de nieuwe Grand Champion: afbeelding 11
Werken aan de nieuwe Grand Champion: afbeelding 12
Werken aan de nieuwe Grand Champion: afbeelding 13
Werken aan de nieuwe Grand Champion: afbeelding 14
Werken aan de nieuwe Grand Champion: afbeelding 15
Werken aan de nieuwe Grand Champion: afbeelding 16
Werken aan de nieuwe Grand Champion: afbeelding 17
Werken aan de nieuwe Grand Champion: afbeelding 18
Werken aan de nieuwe Grand Champion: afbeelding 19
Werken aan de nieuwe Grand Champion: afbeelding 20
Werken aan de nieuwe Grand Champion: afbeelding 21
Werken aan de nieuwe Grand Champion: afbeelding 22
Werken aan de nieuwe Grand Champion: afbeelding 23
Werken aan de nieuwe Grand Champion: afbeelding 24
Werken aan de nieuwe Grand Champion: afbeelding 25

Laat Een Reactie Achter

Meld je aan of maak een account aan om een reactie achter te laten.

Nog geen reactie

Openingsuren

Zaterdag: Van 11.00 tot 16.00 uur
Zondag: 10.00 tot 12.00 uur

Overige dagen
: op afspraak.
GSM: +32 (0)478 36 74 74

Koi v/d week

SA-V19-1230

Nidan Sanke SA-V19-1230
Koi Evolutie

SH-V11-1137

Koi in Japan VERKOCHT SH-V11-1137