Een koi met een  neusje

Een koi met een neusje

Vroeger kocht ik gemakkelijk een koi met een neusje, het gaf nu eenmaal een grappig gevoel.

Steevast zou ik deze aankopen en ze bevallen met nog altijd. Ze schenken me een grappig en gelukkige aanblik die me doet denken aan Popov de clown, de zowat bekendste clown die er ooit is geweest.

(Popov is de zoon van een klokkenmaker. In 1949 kwam hij van de Russische circusschool in Moskou en startte zijn carrière in het staatscircus. Zes jaar later was hij de eerste clown uit de Sovjet-Unie die optrad in de westerse wereld.)

Dit neusje vertrekt naar Nederland en zal vermoedelijk weer iemand gelukkig maken en zeker en vast op het goede humeur gaan werken !

Hij werd gisteren 61 cm gemeten en zoals je op het filmpje kan zien is zijn bouw toch impressionant ten opzichte van de 3 andere koi die ik in dezelfde algenrijke bowl heb gezet.

Ik heb van de gelegenheid gebruik gemaakt om deze koi in de binnenvijvers te zetten. Iets makkelijker om te bowlen, want mijn buitenvijver is eventjes ondoorzichtig. (Vergeten de UV aan te zetten !)

Door ze in de binnenvijvers te zetten worden deze opnieuw opgestart om de nieuwe delegatie die straks binnenkomt te ontvangen, tenminste als ik koi heb gekocht tijdens mijn 3de Japanreis dit jaar !

Ik heb er een hard hoofd in, maar dat is goed, want gewoonlijk als ik er een hard hoofd in heb, dan zijn de resultaten het beste.

Dat het water groen is vind ik niet zo erg, want het is bevorderlijk voor de huidkwaliteit die hier niets te wensen overlaat zoals je kan zien. Tenminste ik hoop dat je het ziet !

Je moet eens op het verschil letten op het moment dat ik ze boven de waterlijn hou. Het is precies of ik de verlichting aansteek, zo wit en zo glanzend zijn ze !

Ik ben niet meer zo fanatiek naar neuzekes, maar toch blijven ze me bekoren. Ik heb nog eens de filmpjes doorlopen en werd gefascineerd door de ontwikkeling van het sumi bij deze sanke.

Dit filmpje is van november 2015 of bij aankoop van de sanke. Dit filmpje is van juli 2016.

Zie je het verschil in opbouw van het sumi ? Spectaculair nietwaar en ik kan je garanderen dat het een euforisch gevoel geeft. Op dit moment is het sumi weer iets weggetrokken, maar dat zal vermoedlelijk door de warme temperaturen komen. Een uitdaging voor de nieuwe eigenaar !

De showa lijkt me ideaal om mee naar de show in Nieuwegein te nemen. Ik heb het hier over de sandan showa, niet de nidan, ondanks het feit dat ik de nidan geweldig vind, laat ik deze nog een jaartje verder evolueren. Wordt een mooie showa.

De sanke die er nog overblijft is een sanke waar ik toch nog veel van verwacht. Ze beantwoord niet aan de eisen van deze tijd door het ongewenste kasane sumi, maar ik denk dat ze nog veel te bieden heeft.

Het hi is van een bijzonder goede kwaliteit en het sumi is van die aard dat het volop in ontwikkeling is. Het sumi echter zal deze koi moeten maken, maar dan zijn we vermoedelijk al 3 jaar verder. Een sanke om je tijd in te steken en de tijd te geven.

Alles wel beschouwd zijn het 4 voortreffelijke vissen in deze bowl, waar je alleen maar met plezier naar kan kijken, of zie ik dat verkeerd ?

Extra aankondigingen

Schrijf je nog in voor de groepsaankoop van de koi enzymen

Wil je volgende week zaterdag aanwezig zijn tijdens de satédagen, vergeet niet je aan te melden.

Meer afbeeldingen

Een koi met een  neusje: afbeelding 1
Een koi met een  neusje: afbeelding 2

Laat Een Reactie Achter

Meld je aan of maak een account aan om een reactie achter te laten.

Nog geen reactie

Openingsuren

Zaterdag: Van 11.00 tot 16.00 uur
Zondag: 10.00 tot 12.00 uur

Overige dagen
: op afspraak.
GSM: +32 (0)478 36 74 74

Koi v/d week

SA-V19-1230

Nidan Sanke SA-V19-1230
Koi Evolutie

SH-V11-1137

Koi in Japan VERKOCHT SH-V11-1137