Laat de lezers mee beslissen

Laat de lezers mee beslissen

Eén van de koi die ik aankocht is een Dainishi Showa die nu 38 maanden is, dus een jonge yonsai nu. Ze werd aangekocht op de veiling van Dainichi in oktober 2014.

Soms bejubeld, soms verguisd, en ik krijg durf met de beste wil van de wereld niet zeggen wat ik ervan moet denken. Ben en ik zijn het dikwijls eens over koi, maar bij deze Showa zitten onze gevoelens en denkbeelden ver uit elkaar.

Dat het een koi met een opmerkelijke body is, die niet aan de moderne eisen voldoet, dat kan ieder klein kind zeggen.

Dat deze Showa een bijzonder hoogwaardige huidkwaliteit heeft, dat staat ook als een paal boven water.

Dat het patroon op zijn minst gezegd “interessant is”, staat buiten kijf. De vraag is natuurlijk hoe dit verder gaat evolueren.

Of deze koi nog groeipotentie heeft, daar kan ik ook geen zinnig antwoord op geven, maar ik veronderstel dat dit toch zou moeten !

Ik heb ze sinds haar aankomst dit jaar april niet meer gemeten, en telkens ik ze zie zwemmen, lijkt me de groei ook niet zo enorm.

We hebben het over mijn Dainichi Showa “het ballonneke”. Ik vind de naam niet zo mooi, maar wel toepasselijk, want je bent soms bang dat ze gaat vliegen.

Wel is het een bijzonder aangename koi, en meerdere mensen zien er een tategoi pur sang in, terwijl de mensen met een gestandariseerde mening hem aartslelijk vinden…of hoe meningen kunnen verschillen !

Het is in ieder geval een koi die niet gaat vervelen, en door haar voorkomen een sterke persoonlijkheid heeft met een uitstraling waar je bij gaat nadenken.

Ik heb een goed gevoel bij deze koi. Ik weet dat ik er geen eerste prijs mee zal halen op een show, maar dat ze beziens zal hebben, daar ben ik van overtuigd.

Nu is mijn vraag of het verstandig is om deze Showa mee te nemen naar het watergala, de Shinkokai op een de nieuwe locatie in Nieuwegein.

Misschien is dit een uitdaging om toch mee te dingen naar een bijzondere prijs, wie weet !

Ik laat het aan jullie over om mee te beslissen om mee te doen of niet. Als je vind dat ik ze mag inzetten op de show, als is het maar om te laten zien, zet het dan even in de reacties. Vind je dat ik zen niet in moet zetten op de show, zeg dan pertinent “neen”.

Het is moeilijk om reacties van lezers los te krijgen, maar misschien zijn er toch meerdere mensen die een stem willen uitbrengen.

Ik heb geen filmpje meer van toen ik ze aankocht, hoe raar dat ook mag zijn. Ik heb wel een aantal foto's van toen ik ze aankocht, en je ziet duidelijk dat er totaal geen sumi aanwezig was.

De reden dat ik ze aankocht was omdat ze zo speciaal was, en ik er een interessante koi in zag om te leren van de ontwikkeling.

Hier zijn alle filmpjes op een rij, van toen ik ze aankocht:

5 maart 2014

19 november 2014

30 maart 2015

21 april 2016

25 mei 2016

3 juni 2016

18 juni 2016

26 juni 2016

Ondertussen zijn er geen filmpjes meer van gemaakt, dus is het mogelijk dat ik ze zaterdag nog even bekijk om te laten zien hoe ze er nu uitziet.

Ik zou toch graag een aantal ja of neen-stemmers zien verschijnen….

Schrijf je nog in voor de groepsaankoop van de koi enzymen

Meer afbeeldingen

Laat de lezers mee beslissen: afbeelding 1
Laat de lezers mee beslissen: afbeelding 2
Laat de lezers mee beslissen: afbeelding 3

Laat Een Reactie Achter

Meld je aan of maak een account aan om een reactie achter te laten.

Nog geen reactie

Openingsuren

Zaterdag: Van 11.00 tot 16.00 uur
Zondag: 10.00 tot 12.00 uur

Overige dagen
: op afspraak.
GSM: +32 (0)478 36 74 74

Koi v/d week

SA-V19-1230

Nidan Sanke SA-V19-1230
Koi Evolutie

SH-V11-1137

Koi in Japan VERKOCHT SH-V11-1137