What's in a name ?

What's in a name ?

In Japan worden namen enkel aan oyakoi of hele speciale koi gegeven. Voor mij is het ook een belangrijk gegeven.

Vanaf het ogenblik dat je een naam geeft, krijgt de koi ook een identiteit, of de naam nu mooi is of niet, de waarde stijgt, en dit bedoel ik dan niet financieel. Het is bijna onmogelijk om iedere koi een naam te geven, want dat gaat wat te ver, maar een koi waar je een zwak voor hebt, die een bijzondere uitstraling heeft, die iets meegemaakt heeft... een naam symboliseert zijn karakter of zegt iets over wat jij in de koi ziet of wil zien, de koi krijgt vooral een betekenis.

Zelf ga ik graag zoeken in de mytologische namen, en probeer deze te vereenzelvigen met de manier hoe ik deze koi zie, en welk gevoel de koi in mij losweekt. Het eerste het beste dat in mij op komt en dat mij een goed gevoel geeft, wordt de naam van de koi.

De naam geeft de koi ook een bestaan en een plaats. Denk maar aan “Clarissa”. Toen ik de naam voor het eerst hoorde dacht ik, hmm, niet een naam die me bevalt. Maar door het meermaals gebruiken van de naam, is de koi in principe geïdentificeerd met de naam, en ben ik van de naam gaan houden. Telkens als ik aan Clarissa denk, weekt dit een speciaal gevoel in mij los. Ik zou nu geen andere naam kunnen bedenken, die voor haar beter geschikt zou zijn.

“Shiba Zakura”, ik kon het in het begin niet onthouden. Ik weet ondertussen dat het een prachtige bloem is, en nu ligt het vooraan op mijn lippen. Ook “Domino” heeft voor mij een aparte betekenis. Als tenger jongetje binnengekomen, steelt deze trotse Sanke eenieders hart, en als je “Domino” zegt, weet iedereen waarover hij het heeft.

Zo hebben we nog “Den Appel”, Pandora, Penelope, Ytashi, Camouflage, Kamira, MaMo-Cherie, Daishiro, Pipa, Hera, Sandakan etc… allemaal namen met een betekenis, gekoppeld aan een koi met een onderliggend karakter, die bepaalde gevoelens oproept.

Een naam waar ik ook bijzonder trots op ben is de laatste naam die gegeven is aan een prachtige koi, namelijk Lucinda, met een knipoog naar mijn eigen naam. Het was in ieder geval een mooie verrassing om je naam zo naar een koi gelinkt te hebben.

Dikwijls ga ik ook zoeken naar sites waar uitleg staat over mytologische of andere namen. Ik zoek dan eerst naar een naam waar de klank me van bevalt, en daarna lees ik de betekenis van deze naam. Is de combinatie goed, dan heb ik mijn naam gevonden. Hieronder vind je een mooie link naar een site met namen.

Behindthename.com (met dank aan N.t.H)

Laat jullie lievelingsnamen nu eens horen...ik ben ontzettend benieuwd.

Laat Een Reactie Achter

Nog geen reactie

Openingsuren

Zaterdag: Van 11.00 tot 14.00 uur.
Wil je later op zaterdag komen, maak dan even een afspraak
Zondag: Van 10.00 tot 12.00 uur, of nadien op afspraak.

Overige dagen: op afspraak.
GSM: +32 (0)478 36 74 74

inlove funny surprised sad angry thumbsup yesimage/svg+xml noimage/svg+xml