Wie durft er mee te jureren

Wie durft er mee te jureren

Gisteren kreeg ik een boekje toegestuurd van William waarin een mooie wedstrijd stond beschreven over de beoordeling van een showa van Momotaro.

Het seminari werd gehouden in het Tokyo Ryutsu Center tijdens de AJNPA All Japan Combined Nishikigoi show. De Momotaro koifarm stelde 5 showa ter beschikking die ze lieten beoordelen door een 40 gecertificeerde juryleden, 15 assist gecertificeerde juryleden, 15 locale gecertificeerde juryleden en 17 "now" juryleden.

Je ziet dat er onder gecertificeerde jurieleden ook een heel onderscheid te maken is, dat wist ik zelfs nog niet. Ik heb hier een hele lijst van deze juryleden en blijkbaar moet je nog betalen om jurylid te worden. Het is echter een onbekend terrein voor mij, en ik lees dat er maar 1 certified judge uit onze contreien tussenzit, namelijk Dirk de witte uit België.

In ieder geval is het zo dat ik even de 5 showa die Momotaro meegebracht had ter beoordeling, hier even laat zien zonder dat ik er een uitslag van geef op dit ogenblik.

De vraag is nu wie een beoordeling durft geven van 1 tot 5 van deze showa. Wie het aandurft om zijn mening te geven schrijft dus in zijn reacties de volgorde van zijn keuze door de letters van de koi aan te duiden van 1 tot 5. Ik krijg dus 5 letters achtereen b.v. A-B-C-D-E, waarbij A dus op de eerste plaats zou komen, B als tweede, C als derde enz.

Het is geen wedstrijd, en je hoeft niet bang te zijn. Het is meer een spielerij om te zien hoe mensen tegen koi aankijken. Ik begrijp natuurlijk ook dat de foto's van een te zwakke kwaliteit zijn om een goede beoordeling te geven.

Bij een beoordeling zijn de volgende punten belangrijk: Body - Kwaliteit (Hi, Sumi en huid) - patroon - finishing, en dit in orde van belangrijkheid. Het zijn allemaal 60 Bu of groter dan 60 cm en kleiner dan 70 cm. Ik zal in de loop van deze week de uitslag geven met korte verklaring volgens de juryleden.

Meer afbeeldingen

Wie durft er mee te jureren: afbeelding 1
Wie durft er mee te jureren: afbeelding 2
Wie durft er mee te jureren: afbeelding 3
Wie durft er mee te jureren: afbeelding 4
Wie durft er mee te jureren: afbeelding 5

Laat Een Reactie Achter

Meld je aan of maak een account aan om een reactie achter te laten.

Nog geen reactie

Openingsuren

Zaterdag: Van 11.00 tot 16.00 uur
Zondag: 10.00 tot 12.00 uur

Overige dagen
: op afspraak.
GSM: +32 (0)478 36 74 74

Koi v/d week

2002018

sanke 2002018
Koi Evolutie

SA-V18-10240

Azukari koi in serre LAAKDAL SA-V18-10240