Wie had dit ooit gedacht

Wie had dit ooit gedacht

Als je veel goede koi aankoopt, dan pas bouw je ervaring en kennis op. Denk je nu echt dat wij alles kunnen voorspellen ?

We kunnen hoogstens een opsomming maken van de ontwikkelingen die mogelijk zouden kunnen komen, en dan nog verloopt het niet zoals we denken, want koi blijven onvoorspelbaar en kunnen soms rare bochten maken.

Mensen die beweren wel de kennis bezitten moet je met een knipoog bedanken. Ik mag beweren dat ik al tig goede koi in mijn handen heb laten gaan, waardoor ik een bepaalde voorsprong heb.

Ik wil het vandaag eigenlijk hebben over 3 koi die zienderogen positief ontwikkelen en al geruime tijd in Arendonk rondzwemmen. Hierdoor hebben ze niet de kans gehad om volop hun kwaliteiten naar boven te halen, maar toch hun beste beentje voorzetten.

Langs de ene kant vind ik het fijn dat ze nog bij mij rondzwemmen, maar langs de andere kant moet ik ook centjes verdienen om datgene te doen wat ik graag doe natuurlijk. Zonder graan geen brood, en helaas geld dat ook voor mij !

Ik ga eerst het filmpje laten zien van de koi toen ik ze aankocht:

Sanke SA-V15-4110. Een tosai die ik aankocht op de veiling van Sakai in april 2015. Moeilijke beslissing toen, want ik wist vooraf hoe moeilijk het is om dit soort sanke te verkopen. Bekijk zo dadelijk het filmpje.

Showa 1511003. Een showa die ik niet op de veiling van Momotaro kocht als nisai, maar ik had het voorrecht om samen met Dodo (dealer uit Indonesië), een keuze te maken uit een bepaalde vijver waar niet iedereen uit mag kiezen. Bekijk zo dadelijk het filmpje.

Kohaku KO-V15-460 een tosai die ik op hetzelfde ogenblik kocht als de sanke van hierboven. Ik verwachtte hier bijzonder veel van, maar na een jaar mudpond kwam ze er niet uit zoals ik voorspeld had. Het was een tegenvaller, maar tevens een dure tegenvaller, want het was de duurste tosai die ik gekocht heb.

Wees zo vriendelijk en bekijk nu dit filmpje en oordeel zelf of je me op leugens kunt betrappen. Je ziet nu 3 hele degelijke koi, die waarschijnlijk nooit geen prijs zullen winnen op een koishow, maar kijk even verder dan je neus lang is, en projecteer deze koi enkele jaren later...ga dan maar naar de show !

De vraag die je je moet stellen is de volgende: Zou ik deze koi gekocht hebben als tosai ?...Zou ik deze koi nu durven aankopen. Een onderbouwd antwoord zou ik graag hieronder lezen, dat levert alleen maar kennis op....en kritiek mag hoor ! Mijn rug is breed genoeg...

Alle 3 stralen ze toekomst, groei en potentie uit. Ik kan bijzonder genieten van dit soort koi die meer doen dan in je vijver rondzwemmen. Dit zijn koi die je vurigste wensen vervullen. Zet eender welke koi van deze 3 in een goede vijver en je weet niet wat je gaat zien binnen enkele jaren.

Hier is succes voor 90% gegarandeerd. Ik zeg nooit 100% want eens weg is er ook behoefte aan een goede opvolging en begeleiding, Als ik het echter kan in mijn vijvers, dan moet een goede vijveraar dit veel beter kunnen. .

Ondertussen zwemmen ze al geruime tijd in Arendonk, en vermits er geen kopers zijn, wil ik iedereen nog een bijzondere kans geven.

Ik heb daarom de volgende formule bedacht.

De sanke en de showa zijn koi die 3250 euro geprijsd staan. Het wordt tijd dat ze duurder worden, want dit zijn koi waar je op moest investeren

.

Ik zal ze ook duurder maken, wees niet ongerust. Alleen probeer ik nog helderheid in de hoofden te brengen door een éénmalige korting van 300 euro toe te passen op deze koi vooraleer ik de prijs systematisch zal verhogen en ook niet meer zal terugkeren op mijn beslissing.

De sanke en de showa prijs ik momenteel dus 2950 euro tot morgenvroeg. Dan komen er 10 dagen van bezinning. Iedere dag wordt de prijs verhoogd met 50 euro, totdat ze de waarde bereiken waarvan ik denk dat ze de juiste waarde vertegenwoordigen op dit moment, dus 3450 euro.

De kohaku blijft op zijn prijs van 2750 euro, want die is onderprijst, toch zeker als moest weten wat haar aankoopprijs was ! Op dit ogenblik echter is ze haar minder mudpondjaar aan het vergeten, en is ze volop aan een inhaalbeweging bezig.

Veel geld weliswaar, daar ben ik het volledig mee akkoord, maar luister naar mijn woorden: zeker niet te duur voor dit soort koi.

Het zijn koi die soms vergeten, onopgemerkt rondzwemmen, en rustig hun gang gaan.Op deze manier wil ik ze terug in de aandacht brengen. Potentiële kopers zullen zich deze koi niet betreuren. Wat kan ik genieten van dit soort koi die zelfs aan mijn aandacht wat ontsnapt waren.

Je kan echter niet alles tot in de puntjes opvolgen, er zijn er ook zoveel. Ik heb ze meteen ook op de eerste pagina gezet onder hun soort, zodat je ze snel kan vinden !

Nog even op een rijtje: de koi zullen in prijs zakken met 300 euro, maar iedere dag zal ik er opnieuw 50 euro bijtellen tot ze hun nieuwe prijs hebben bereikt. Heb je interesse wordt de prijs gehanteerd die op de dag geafficheerd staat. Je hebt natuurlijk wel de optie dat je op een andere dag de koi mag komen bekijken.

Bijkomende informatie

Morgen ben ik open zoals op iedere andere zaterdag van 11.00 tot 16.00 uur, en zondag van 10.00 tot 12.00 uur.

Laat Een Reactie Achter

Meld je aan of maak een account aan om een reactie achter te laten.

Nog geen reactie

Openingsuren

Zaterdag: Van 11.00 tot 16.00 uur
Zondag: 10.00 tot 12.00 uur

Overige dagen
: op afspraak.
GSM: +32 (0)478 36 74 74

Koi v/d week

2002018

sanke 2002018
Koi Evolutie

SA-V18-10240

Azukari koi in serre LAAKDAL SA-V18-10240