Wie herkent deze vijver

Wie herkent deze vijver

Het was al enkele jaren geleden dat we op bezoek waren en sommigen herinneren zich misschien nog de tijd dat we jonge koi met wisselend succes in een groeivijver plaatsten. 

Soms was het een enorm succes, soms ging het iets minder goed, maar dat is eigen aan de koiwereld. Ik moet al flink teruggaan in de toekomst. Het brengt weer plezierige herinneringen naar boven. Ik heb nog enkele oude filmpjes gevonden, die toch leuk zijn om terug te zien; Hieronder vind je nog enkele herinneringen aan deze tijd anno 2011 - 2012.

En hoe maken onze tosai het ?

Tosai van Momotaro en Taniguchi.

Blikje op de natuurvijver toen - 2011.

Groeivijver anno 2011

Groeivijver anno 2011

Groeivijver anno 2011

Natuurvijver anno 2011

Natuurvijver anno 2011

Nostalgische herinneringen komen weer boven, en er is ondertussen veel water naar de zee gevloeid. Hier zijn we dan weer, maar er is redelijk veel veranderd. Ten goede dat is sowieso een feit.

Zo ziet de vijver, de tuin en de natuurvijver er nu uit.

Je proeft nog de kunstzinnige aangelegde tuin en vijver. Hier is het oog van de kunstenaar aan het werk om de vijver en tuin de gepaste look te geven. Alles ademt verfijning uit van de aangelegde sierstukken tot de prachtige vijver van 18 meter.

Ja ik heb even de lengte van de vijver afgestapt, want dat geef indruk, een vijver van deze lengte. 5 Meter van de vijver is met lava aangevuld. Hier zijn wij niet echt voorstander van, niet omdat het niet goed is, maar omdat het een haard van pathogene bacteriën kan zijn. 

De vijver was enige tijdje geleden enkel bevolkt met karashigoi die ik een jaar of 3 geleden geleverd had. Subtiel, maar het was een saaie aanblik van geel en zwart. Het kunsthart zou de vijver willen verfraaien met wit en rood, of kohaku, en dat zijn we nu stilaan aan het doen.

Het is nu een symfonie van geel, wit en rood, en dat geeft al een totaal andere aanblik. Het heeft me plezier gedaan om in deze tuin van Eden nog eens rustig te kunnen rondwandelen en de met zorg gekozen ornamenten te bewonderen. 

Er is ook zorg voor andere dieren, en je weet dat je met een dierenliefhebber te maken hebt. De vogeltjes in de serre, de kippen om en rond de natuurvijver, de koi van Interkoi in de geweldige vijver, een droom van iedere koikichi kan ik me voorstellen.

Deze vijver wordt continue verwarmd tot 24° - 25°, maar met een reden. Ik heb het vroeger al eens uitgelegd, maar geef hier nog een korte omschrijving. Er is veel houtafval door het werk dat de eigenaar doet. Om dit optimaal te benutten heeft hij een systeem aangelegd dat het overschot van hout geperst wordt in briketten die op hun beurt in een verbrandingsoven de nodige warmte geven voor het hele bedrijf. Het is een luxe en deels noodzaak om de vijver te verwarmen.

Ik heb de toestemming gekregen om een aantal foto's te maken van de vijver en tuin, en ik denk dat ieder  het met mij eens is, dat dit een idyllische locatie is die warmte en liefde uitstraalt. Het is een eer om hier even opnieuw van te mogen genieten.

GENIET VAN DE DEZE FOTO en PRACHTIGE VIJVER

Door alle emotie van de dag ben ik het belangrijkste dan nog vergeten te vertellen. Deze kohaku mag zich tot de gelukkigen prijzen. Zij mag zich gaan verheugen om hier haar toekomst te mogen uitzingen. Het filmpje is wel gemaakt toen ik ze ging inpakken. 

Mijn bestand wordt ondertussen serieus uitgedund. Ik ben vooral nog op zoek naar uitdagingen, en ik denk de juiste weg gevonden te hebben, dus hou de website vooral in de gaten de volgende weken. Vergeet ook niet dat de azukari showa van Izumiya binnen enkele weken aan bod komen. deze worden dan gepresenteerd door Ryuki Narita. Einde mei heeft hij me gisteren nog laten weten. 

Bovendien zit ik met ongeduld te wachten op het opengaan van de grenzen, want er zitten hier nog veel kleintjes te wachten op hun verlossing. Het wordt een spannend voorjaar dat kan ik je wel beloven met veel nieuwe ontwikkelingen, geloof me.

 

Meer afbeeldingen

Wie herkent deze vijver: afbeelding 1
Wie herkent deze vijver: afbeelding 2
Wie herkent deze vijver: afbeelding 3
Wie herkent deze vijver: afbeelding 4
Wie herkent deze vijver: afbeelding 5
Wie herkent deze vijver: afbeelding 6
Wie herkent deze vijver: afbeelding 7
Wie herkent deze vijver: afbeelding 8
Wie herkent deze vijver: afbeelding 9
Wie herkent deze vijver: afbeelding 10
Wie herkent deze vijver: afbeelding 11
Wie herkent deze vijver: afbeelding 12
Wie herkent deze vijver: afbeelding 13
Wie herkent deze vijver: afbeelding 14
Wie herkent deze vijver: afbeelding 15
Wie herkent deze vijver: afbeelding 16
Wie herkent deze vijver: afbeelding 17
Wie herkent deze vijver: afbeelding 18
Wie herkent deze vijver: afbeelding 19
Wie herkent deze vijver: afbeelding 20
Wie herkent deze vijver: afbeelding 21
Wie herkent deze vijver: afbeelding 22
Wie herkent deze vijver: afbeelding 23
Wie herkent deze vijver: afbeelding 24
Wie herkent deze vijver: afbeelding 25
Wie herkent deze vijver: afbeelding 26

Laat Een Reactie Achter

11 reacties

The Untouchable

555

interkoi

555

The Untouchable

@interkoi 555


William William

555

The Untouchable

555


Ronny V

555


rudy

555


Johan

555


Polleke

555


Matthijs

555


David

555


Openingsuren

Zaterdag: Van 11.00 tot 14.00 uur.
Wil je later op zaterdag komen, maak dan even een afspraak
Zondag: Van 10.00 tot 12.00 uur, of nadien op afspraak.

Overige dagen: op afspraak.
GSM: +32 (0)478 36 74 74

inlove funny surprised sad angry thumbsup yesimage/svg+xml noimage/svg+xml