Wie herkent deze vijver

Wie herkent deze vijver

Het was al enkele jaren geleden dat we op bezoek waren en sommigen herinneren zich misschien nog de tijd dat we jonge koi met wisselend succes in een groeivijver plaatsten. 

Soms was het een enorm succes, soms ging het iets minder goed, maar dat is eigen aan de koiwereld. Ik moet al flink teruggaan in de toekomst. Het brengt weer plezierige herinneringen naar boven. Ik heb nog enkele oude filmpjes gevonden, die toch leuk zijn om terug te zien; Hieronder vind je nog enkele herinneringen aan deze tijd anno 2011 - 2012.

En hoe maken onze tosai het ?

Tosai van Momotaro en Taniguchi.

Blikje op de natuurvijver toen - 2011.

Groeivijver anno 2011

Groeivijver anno 2011

Groeivijver anno 2011

Natuurvijver anno 2011

Natuurvijver anno 2011

Nostalgische herinneringen komen weer boven, en er is ondertussen veel water naar de zee gevloeid. Hier zijn we dan weer, maar er is redelijk veel veranderd. Ten goede dat is sowieso een feit.

Zo ziet de vijver, de tuin en de natuurvijver er nu uit.

Je proeft nog de kunstzinnige aangelegde tuin en vijver. Hier is het oog van de kunstenaar aan het werk om de vijver en tuin de gepaste look te geven. Alles ademt verfijning uit van de aangelegde sierstukken tot de prachtige vijver van 18 meter.

Ja ik heb even de lengte van de vijver afgestapt, want dat geef indruk, een vijver van deze lengte. 5 Meter van de vijver is met lava aangevuld. Hier zijn wij niet echt voorstander van, niet omdat het niet goed is, maar omdat het een haard van pathogene bacteriën kan zijn. 

De vijver was enige tijdje geleden enkel bevolkt met karashigoi die ik een jaar of 3 geleden geleverd had. Subtiel, maar het was een saaie aanblik van geel en zwart. Het kunsthart zou de vijver willen verfraaien met wit en rood, of kohaku, en dat zijn we nu stilaan aan het doen.

Het is nu een symfonie van geel, wit en rood, en dat geeft al een totaal andere aanblik. Het heeft me plezier gedaan om in deze tuin van Eden nog eens rustig te kunnen rondwandelen en de met zorg gekozen ornamenten te bewonderen. 

Er is ook zorg voor andere dieren, en je weet dat je met een dierenliefhebber te maken hebt. De vogeltjes in de serre, de kippen om en rond de natuurvijver, de koi van Interkoi in de geweldige vijver, een droom van iedere koikichi kan ik me voorstellen.

Deze vijver wordt continue verwarmd tot 24° - 25°, maar met een reden. Ik heb het vroeger al eens uitgelegd, maar geef hier nog een korte omschrijving. Er is veel houtafval door het werk dat de eigenaar doet. Om dit optimaal te benutten heeft hij een systeem aangelegd dat het overschot van hout geperst wordt in briketten die op hun beurt in een verbrandingsoven de nodige warmte geven voor het hele bedrijf. Het is een luxe en deels noodzaak om de vijver te verwarmen.

Ik heb de toestemming gekregen om een aantal foto's te maken van de vijver en tuin, en ik denk dat ieder  het met mij eens is, dat dit een idyllische locatie is die warmte en liefde uitstraalt. Het is een eer om hier even opnieuw van te mogen genieten.

GENIET VAN DE DEZE FOTO en PRACHTIGE VIJVER

Door alle emotie van de dag ben ik het belangrijkste dan nog vergeten te vertellen. Deze kohaku mag zich tot de gelukkigen prijzen. Zij mag zich gaan verheugen om hier haar toekomst te mogen uitzingen. Het filmpje is wel gemaakt toen ik ze ging inpakken. 

Mijn bestand wordt ondertussen serieus uitgedund. Ik ben vooral nog op zoek naar uitdagingen, en ik denk de juiste weg gevonden te hebben, dus hou de website vooral in de gaten de volgende weken. Vergeet ook niet dat de azukari showa van Izumiya binnen enkele weken aan bod komen. deze worden dan gepresenteerd door Ryuki Narita. Einde mei heeft hij me gisteren nog laten weten. 

Bovendien zit ik met ongeduld te wachten op het opengaan van de grenzen, want er zitten hier nog veel kleintjes te wachten op hun verlossing. Het wordt een spannend voorjaar dat kan ik je wel beloven met veel nieuwe ontwikkelingen, geloof me.

 

Meer afbeeldingen

Wie herkent deze vijver: afbeelding 1
Wie herkent deze vijver: afbeelding 2
Wie herkent deze vijver: afbeelding 3
Wie herkent deze vijver: afbeelding 4
Wie herkent deze vijver: afbeelding 5
Wie herkent deze vijver: afbeelding 6
Wie herkent deze vijver: afbeelding 7
Wie herkent deze vijver: afbeelding 8
Wie herkent deze vijver: afbeelding 9
Wie herkent deze vijver: afbeelding 10
Wie herkent deze vijver: afbeelding 11
Wie herkent deze vijver: afbeelding 12
Wie herkent deze vijver: afbeelding 13
Wie herkent deze vijver: afbeelding 14
Wie herkent deze vijver: afbeelding 15
Wie herkent deze vijver: afbeelding 16
Wie herkent deze vijver: afbeelding 17
Wie herkent deze vijver: afbeelding 18
Wie herkent deze vijver: afbeelding 19
Wie herkent deze vijver: afbeelding 20
Wie herkent deze vijver: afbeelding 21
Wie herkent deze vijver: afbeelding 22
Wie herkent deze vijver: afbeelding 23
Wie herkent deze vijver: afbeelding 24
Wie herkent deze vijver: afbeelding 25
Wie herkent deze vijver: afbeelding 26

Laat Een Reactie Achter

Meld je aan of maak een account aan om een reactie achter te laten.

11 reacties

The Untouchable

Om op de vraag van het nieuwsitem te antwoorden, dit is het tuin- en vijverdomein van Hans.K. uit Nederland, een ondernemer met  beroepswerkzaamheden met veel houtafval, waarbij dit wordt aangewend om voor extra verwarming (van woning en vijver) te kunnen zorgen. Dit idyllisch domein vindt volgens mij zijn gelijke niet in heel Europa, vandaar dat we er terecht allemaal (gezond) jaloers en trots op mogen zijn. Zijn alle doorgroei projecten van Interkoi van destijds op deze locatie een succes geworden? Het simpele antwoord op deze vraag is neen: voor de meeste vissen mss wél, maar voor sommige vissen alleszins niet: sommige kwamen zelfs onherkenbaar uit de gehuurde opgroeifaciliteit, met zodanig verlies van beni dat je de koi (kohaku of sanke) in kwestie haast niet meer herkende. Ik ben er nog altijd niet goed van, gezien ik er ook eentje bij H.K. had zitten, achteraf gratis weggegeven wel te verstaan. Leg het maar uit, ondanks de beste zorgen. Ik dacht dat ook dit even mocht gezegd worden, gezien op de koiscène (zeker die van zgn. tategoi tosai) niet alles rozengeur en maneschijn is. En ten slotte nog dit: mooie plaatjes en filmpjes van de locatie waar één en ander zich heeft afgespeeld zijn slechts een vinger op de wonde. Niettemin, geen enkele blaam voor H.K., want die was ook maar een outsider.

interkoi

Daarom ook mijn beginnende tekst, maar iets subtieler: \"Het was al enkele jaren geleden dat we op bezoek waren en sommigen herinneren zich misschien nog de tijd dat we jonge koi met wisselend succes in een groeivijver plaatsten.\"....inderdaad met wisselend succes.   Maar ja....waarom van iets positief nu iets  positief maken als het negatief ook kan....

The Untouchable

@interkoi Ik ben in dit verband noch een positivist, noch een negativist, maar wel een simpele realist. En ik denk oprecht dat dit de waarheid het dichtst benadert (of moet ik met bewijzen afkomen mss?). Ik heb niet graag dat mensen mij woorden in de mond leggen die ik nooit gezegd heb. Wel integendeel, ik heb als goeie klant in die periode veel door de vingers gezien, maar dat mag blijkbaar niet gezegd worden, want dan ben je een negativist (quod non voor diegenen die mij echt kennen en appreciëren). Voor het overige: no hard feelings in dit verband, het zijn mooie en vervlogen tijden, waar ook ik met enige nostalgie naar terugkijk, en iedereen heeft in die periode ongetwijfeld zijn uiterste best gedaan, enkele mislukkingen niet te na gesproken en die ik ook aan niemand verwijt.


William William

ik val hier van de ene verbazing in de andere, dit is ongelooflijk.

The Untouchable

Vallen is op onze leeftijd gevaarlijk William.


Ronny V

Indrukwekkend.


rudy

Prachtig,er zijn geen woorden voor hoe mooi het is!


Johan

Indrukwekkend mooi


Polleke

Ik ben er ook eens geweest vroeger voor de opgroei van onze Izumoryu die hier trouwens nog rondzwemt , dat was in 2008 volgens mij . Grtjs 


Matthijs

Werkelijk prachtig daar! Ik zie op het tweede filmpje nog een showa van mezelf voor het raam met het zwarte snoetje!


David

Een zeer mooie tuin met bijhorende vijvers. 


Openingsuren

Zaterdag: Van 11.00 tot 16.00 uur
Zondag: 10.00 tot 12.00 uur

Overige dagen
: op afspraak.
GSM: +32 (0)478 36 74 74

Koi v/d week

2002018

sanke 2002018
Koi Evolutie

SA-V18-10240

Azukari koi in serre LAAKDAL SA-V18-10240