Werk aan de winkel

Werk aan de winkel

Dat was het motto voor de zaterdag. Anderhalve week na aankomst moeten alle koi nagekeken worden om te zien of de quarantaineperiode verloopt zoals het moet zijn. Morgen moet ik kieuwstalen opsturen ter controle KHV, en dan nog een weekje of 2 afwachten en ze kunnen eventueel vrijgegeven worden.

We warenn zelf ook bijzonder benieuwd, want uiterlijk zag het er helemaal bijzonder goed uit. En laat ons eerst beginnen met de kleintjes. Eerst een aantal in een net proberen te strikken, want dat kleine spul is heel wat heviger dan die grote jumbo. 

Na het afstrijkje vooral de kieuwtjes gecontroleerd, dat is na de parasietjes een belangrijk nazicht. Door de veranderende omstandigheden van de waterwaardes zijn kieuwen uitzonderlijk belangrijk. Het is de levensbron van de koi en die moeten de acclimatisatie goed doorstaan. Een wekelijkse controle is dan ook niet te onderschatten.

Op deze manier gaan we vijver voor vijver af en nemen we telkens enkele koi onderhanden. Wij hebben nummers bij de vijvers staan, dat maakt het communiceren onderling wat makkelijker en de meeste klanten die met Interkoi bekend zijn, kunnen de nummers ook aan een vijver koppelen.

Vijver 8 met de Izumiya showa is juist gecontroleerd, nu komt vijver 7 aan de beurt, Dit zijn trouwens de binnenvijvers. Eerst een afstrijkje van een kohaku, die niet de tijd had om even in het net te blijven, daarna enkele koi in de bowl voor een degelijke controle. Hier zit wel kwaliteit samen in de bowl....

In vijver 6 zitten vooral de tancho. Het zal een heel gedoe zijn om de juiste tancho bij de juiste klant te plaatsen, want ze zijn allemaal beregoed, en ik weet hoe het er aan toe zal gaan. Ik hoop dat er niet te veel verwikkelingen zullen zijn met de tancho spots. Ik hou nu mijn hart al vast....

Daarna eventjes genieten van de Nonami selectie. Bijzonder indrukwekkende koi, iets anders gebouwd dan de modernere koi, maar zeker niet echt minder. Je proeft de toekomst in deze koi, dit worden beren van koi, met een wat natuurlijker karakter, te vergelijken met de Takigawa koi. Toch even melden dat we deze bowl lichtjes verdoofd hebben.

Blijkbaar hebben ze wat problemen gehad bij het transport en waren er enkele beschadigd uit de zak gekomen. Deze moesten wat verzorgd worden en natuurlijk zijn het gewoonlijk de tancho die de dupe zijn. Ik heb een filmpje gemaakt van hoe wij samen de verzorging doen, misschien kan je er iets van leren, en benadrukken ook even waarom en hoe we het doen.

Uiteraard is hier een lichte verdoving van de koi voor nodig, helemaal niet erg, maar anders kan je de koi niet  rustig houden. De wondzalf bevat antibiotica, en het is een belangrijk onderdeel van de verzorging. Een must om in huis te hebben. De propolis is deze van Nedkoi, en volgens ons de propolis die het beste bescherming bied en zich vastkleeft op de wonde zonder dat het water dit oplost zoals je kan zien op het filmpje.

Nu we toch met de vijver van de Nonami koi bezig zijn, toch nog even de aandacht voor 2 koi uit de selectie, waarvan er eentje nog te koop is. In deze tijden moet je online nog wat proberen te verkopen, dat houdt het toch plezierig. Het zijn trouwens geen rommel die ik aanbied. Het zijn  geweldige koi met een geweldige uitstraling. Hou deze zeker in de gaten.

Met het algenrijk water moet je leren leven. Wat bedoel ik daarmee ? Als de koi in quarantaine zijn zie je graag wat er gebeurd. Als de koi echter in de erwtensoep rondzwemmen, zie je ze niet en ben je toch wat ongeruster. Wat ik ook doe, ik krijg momenteel de vijver niet helder, de zweefalgen komen ongelimiteerd te voorschijn en ik kan ze niet bedwingen.

Daarom dat we even het sleepnet erbij nemen om de koi even te bekijken en te bowlen. Dan kom je tot volgend resultaat, en ben je weer gerust. Ik kan je wel garanderen dat het enorm genieten is van de koi uti deze vijver, want er is niets, maar dan ook niets dat de vergelijking kan doorstaan met een algenrijke vijver. De teri spat er vanaf, de gezondheid is troef en het is een schouwspel om nooit te vergeten als je deze koi boven ziet komen.

Ook de overige vijvers werden gecontroleerd natuurlijk. Dit waren zowat de belangrijkste beelden van de leerzame zaterdag, maar ik heb nog wat achter de hand gehouden voor morgen. 

VAN WIE IS DEZE HOND ?

Wil jij ook een ludieke foto van jou, je huisdier, je vijver of je huisdier ?  Dan zul je me die moeten opsturen, ik zorg dan dat ie hier komt te staan !

 

Meer afbeeldingen

Werk aan de winkel: afbeelding 1
Werk aan de winkel: afbeelding 2

Laat Een Reactie Achter

8 reacties

interkoi

555


rudy

555


Wim DW

555


Johan

555


Jurriaan

555

interkoi

555

David

@interkoi 555


wim.v

555


Openingsuren

Zaterdag: Van 11.00 tot 14.00 uur.
Wil je later op zaterdag komen, maak dan even een afspraak
Zondag: Van 10.00 tot 12.00 uur, of nadien op afspraak.

Overige dagen: op afspraak.
GSM: +32 (0)478 36 74 74

inlove funny surprised sad angry thumbsup yesimage/svg+xml noimage/svg+xml