Winterse zaterdagen

Winterse zaterdagen

Ik zei s'morgen nog tegen mijn vrouw dat ik weinig volk verwachtte…ik dacht zelfs dat er helemaal niemand zou komen, maar ik heb me gelukkig vergist.

Ik had me al voorbereid om hier en daar wat herstellingen uit te voeren, ofwel de veranderingen die op til staan verder af te werken, maar daar is dus niets van in huis gekomen.

Tussendoor probeer ik dan ook nog informatie te vergaderen van koi die ik eventueel nog op de kop kan tikken, want mijn bestand is ondertussen ook weer flink uitgedund. En bovendien…kijken kan, kopen is een andere zaak….we zullen wel zien zei de blinde...

Toch kreeg ik het aangename bezoek van 2 dierbare klanten die al lang niet meer geweest waren. Normaal kwamen ze volgens mij niet om een koi te kopen, maar toch hebben ze zich onverwacht laten overhalen om een bijzonder aardige koi op de kop te tikken. Ik zag het zelfs nog niet aankomen, en dan moet er al veel gebeuren, want als ik kan verkopen dan ben ik er gewoonlijk snel bij...

Een kohaku waar ik zelf een zwak voor heb vanaf het ogenblik dat ik ze aankocht, namelijk kohaku KO-V15-1219. Aangenomen wordt dat haar zuster KO-V15-1218 de beste van het trio zal worden (ook de duurste), maar als ik had moeten kiezen dan zou ik toch voor de 19 zijn gegaan.

Qua body, beenderstructuur en opbouw zal de 18 vermoedelijk de betere zijn, maar soms komt er iets meer bij kijken in mijn koibelevenis en dat is het gevoel. En de 19 geeft nu éénmaal bij mij het warme gevoel van schoonheid, zuiverheid en klasse. Vermoedelijk zal dit bij iedereen wel anders zijn…

Een mooi voorbeeld om ook nog eens op te volgen, want vermoedelijk blijven beide koi nog een jaar extra in Japan als het toegelaten is.

Nadien kwamen er toch nog wat bezoekers om wat koi te bekijken, en deze sakai kon ze wel bekoren. Dit zijn bijzonder mooie koi die kunnen uitgroeien tot waardige vijverbewoners. Probeer er nog 10-15 cm aan te breien en je hebt enkele prachtige vijvervissen.

Een sanke die ik nog nooit gebowld had, omdat ze nogal moeilijkheden had met de aanpassing was deze sakai sanke. Die mag je bij de bovenstaande omschrijving aanpassen. Zuiver, netjes, goede huidkwaliteit, mooi patroon en redelijke grootte. Kiwa en sashi zijn menselijk en hier is niets mis mee.

Nog een showa van Sakai, waarvan ik weet dat deze Ben wel bevalt. Ik heb er iets minder mee, maar keuzes kunnen verschillen.

Ik zal je ook mee laten genieten van de koi die aan mij doorgeschoven worden vanuit Japan, en die ik even moet bekijken. Koop ik ze of koop ik ze niet, that is the question. Zeg maar wat jij zou doen. Op basis van filmpjes zal ik ze in ieder geval zeker niet kopen, want voor dit prijzengeld moet ik ze in the flesh zien. Trouwens met deze kwaliteit filmpjes kan ik niets beoordelen, buiten dat het flink uit de kluiten gewassen vissen zijn die alles in zich hebben om groot te worden, en groot is heden ten dage het keyword...

Aanbod 1 - Aanbod 2 - Aanbod 3 - Aanbod 4

Als het dan toch rustig is, heb ik nog altijd mijn camera om wat filmpjes aan elkaar te koppelen, zodat de klanten die nog een koi hebben rondzwemmen misschien ook nog een glimp kunnen opvangen van hun aankoop. Kijk zelf maar of je je koi ziet rondzwemmen !

Ter informatie:

Volgende week is het laatste weekend dat ik open ben. Het zal dan pas 13 februari worden vooraleer ik terug ter plaatse ben. Wil je nog even langskomen, doe dit dan volgende week zaterdag of zondag.

Raadseltje

Ik zet af en toe graag wat sfeermuziek bij de filmpjes, of je dat nu graag hoort of niet, er is altijd een knop om het geluid af te zetten. Wie kan er raden waarom ik er aziatische muziek opzet momenteel ?

Laat Een Reactie Achter

Meld je aan of maak een account aan om een reactie achter te laten.

Nog geen reactie

Openingsuren

Zaterdag: Van 11.00 tot 16.00 uur
Zondag: open van 10.00 tot 12.00 uur

Overige dagen
: op afspraak.
GSM: +32 (0)478 36 74 74

Koi v/d week

2008001

ginrin ogon 2008001
Koi Evolutie

1411052

Koi in Japan VERKOCHT 1411052