Workshop handling vijvers en koi

Workshop handling vijvers en koi

Om het vijfjarig bestaan te vieren van het magazine vijvers en koi, willen ze in samenwerking met ons een gratis workshop koi-handling.

Dit zal doorgaan op zondag 22 mei en het programma ziet er als volgt uit:

We starten om 11.00u met het tonen van technieken om efficiënt een koi te netten, met informatie over de netten zelf. Hierna krijgt u de kans om het netten zelf in praktijk te brengen onder begeleiding van de gastheren.

Daarna zullen wij u ook uitleggen hoe u het best een koi hanteert in een bowl of meetbak gevolgd door de verschillende manieren om een koi terug de vijver in te zetten.

Verder zal er ook besproken en getoond worden hoe u de verschillende kwaliteitsaspecten tussen de koi onderling kan ontwaren alsook hoe u kwaliteit kan herkennen bij tosai (éénjarige vissen).

Hierna zal er tijd gemaakt worden om eventueel vragen te stellen aan Ben Doorakkers en Rini Groothuis.

Rond 15.00 u – 15.30 u. zal een leerrijke lezing gehouden worden door Mike van Zijl van Nedkoi over koivoer en de belangrijkste aspecten hiervan. Duur: ± 1,5 uur. (onbeperkt aantal inschrijvingen)

Tussendoor kan u genieten van een heerlijk gebak met een tasje koffie, en krijgt u de gelegenheid een inzage te krijgen in het boek van Rini Groothuis: Nishikigoi Symfonie, de bestseller 2010 over koi.

Let op ! Het aantal inschrijvingen is beperkt tot maximum 20 personen, doe dit dan zo snel mogelijk op redactie@vijversenkoi.be

Mensen die echter interesse hebben om de lezing van Mike van Zijl bij te wonen na de workshop, zijn ook van harte welkom. Je dient je echter vooraf in te schrijven via arendonk@interkoi.eu. Je aanwezigheid wordt dan verwacht om 15.00 uur.

Dus inschrijven workshop handling koi inschrijven bij:redactie@vijversenkoi.be (plaatsen beperkt.)

Inschrijven lezing Mike van Zijl Koivoer, inschrijven bij:arendonk@interkoi.eu (plaatsen onbeperkt.)

Nog even enkele mooie filmpjes van gisteren, waaronder toch dit magistraal koppel showa van Dainishi en Matsue. Waarbij de grote showa een mannelijke koi is uit de Dainishi serie, en de kleinere showa een vrouwjte is van Matsue. Beiden samen lijkt het wel een getrouwd koppel.

Dit zou trouwens volgens mij ook een prachtig kweekkoppel kunnen zijn, omdat de wat kleinere vlakken hi van de man zouden aangevuld kunnen worden met het rustige grote vlak hi van de vrouw, terwijl het subtiele sumi op de witte zones van de vrouw, perfect zouden passen bij de man. Nu heb ik gewoon te weinig verstand van kweken, maar ik dacht dit toch wel gezien te hebben bij meerdere Japanse kwekers.

Dainishi showa en Matsue showa

Dainishi mannelijke kohaku

Laat Een Reactie Achter

Meld je aan of maak een account aan om een reactie achter te laten.

Nog geen reactie

Openingsuren

Zaterdag: Van 11.00 tot 16.00 uur
Zondag: 10.00 tot 12.00 uur

Overige dagen
: op afspraak.
GSM: +32 (0)478 36 74 74

Koi v/d week

SA-V19-1230

Nidan Sanke SA-V19-1230
Koi Evolutie

SH-V11-1137

Koi in Japan VERKOCHT SH-V11-1137